Direktlänk till inlägg 17 augusti 2017

Hoppsan del 1

Av Catja Lindeblad - 17 augusti 2017 16:20

Tiden går ju fort när man är lycklig sägs det och så är det kanske för nu har vi glidit in i mitten av augusti och jag har knappt en aning om var tiden tog vägen..

 

Det går med raska steg mot mina favorit månader, september och oktober och då hoppas jag på mer sol, för då är det sådär krispigt härligt i luften att solens stickande värme inte spelar nån roll tvärtom, DÅ vill jag ha den, SOLEN för då är ju allt så förbaskat vackert och då tänker jag ju förstås på alla träden

 

En irländsk setter är ju i sin prakt i kombination med det, finns banne mig inget vackrare att se, någonsin..

 

Fortfarande kan jag inte gå förbi en damm med grodor utan att få tårar i ögonen, det var Vincents favoritsysselsättning, att kolla grodor, att stå och spana på dom hur länge som helst, Walle fattade ju inte tjusningen med det, för honom är det fasaner och HARAR som får honom i spinn,grodor skiter han i.. och det var många gånger han fördärvade spanet för Vince genom att kasta sig över honom när han stod där som en staty och väntade in det minsta lilla plask från en groda..

Kära Vince saknar honom så det gör ont..

 

Fattar inte heller hur jag tränade Vince för Walle är träning ett okänt språk, fast när jag läser genom Vince och min träningsdagbok gnällde jag rätt mycket då också, faktum är så är varenda setter jag ägt envisa jäklar;-)

Fast Walle är värst, han ska ha sista ordet, till varje pris

 

Vårdhundskolan har bytt ägare så nu får vi se hur det blir och kanske är det bra att det inte blir i höst, jag menar med lämplighetstesten, jag ser framför mig när vi med skammens rodnad springer därifrån..(typ så)

 

Walle kan ju INGENTING tänker jag och sen så gör han nåt som är skitbra och vi har inte ens tränat det

 

Han är mycket bra på att plocka upp saker till mig, där är han mer säker än Vince var och han bryr sig inte om materialet, han kämpar på oavsett, så där är potential det är bara mitt tålamod och ihärdighet som ska uppdateras..;-)

 

Men det där med att vara lös där har jag nog tappat hoppet, det kommer nog aldrig att gå och Vince som var så bra på sin visselpipa och inkallning hur i fridens namn lyckades jag med det kan jag ju undra..i Walles fall är det "lös i inhägnad" som gäller och det är ju hur tråkigt som helst tycker jag..fast man ska ju aldrig ge upp hoppet sägs det, vi får kämpa på, plötsligt händer det!

 

Mitt knä och för den delen den där stolen lever fortfarande, men jag fick bli hemma två veckor, nu har jag köpt knästöd och lovade mig själv att ta smärtstillande ordentligt och när jag behöver  

Tid med sjukgymnast regelbundet för både knä OCH rygg för den loggade också ut pga snedbelastning så ja man börjar bli gammal och sliten ;-) förhoppningsvis försvinner stolen och ersätts med en annan som man kan ändra sitsen i vinkel och fram och bak och med svank stöd det är vad sjukgymnasten rekommenderade, man kan ju hoppas budgeten tillåter det,  man kanske får ta med stol själv ;-)

 

För övrigt vill jag gnälla på projektet "våga vägra klippa" som innebär att spindlar ska bevaras och människor ska hindras att komma ut i dessa fina grönområden som finns i oxie, vi har inte låtit oss hindras och klivit i meterhöga ogräs och tistlar och rivit skinn och päls och med tanke på alla larm rapporter om många fler fall med fästing sjuka så är det med livet som insats, men vad tusan hade jag velat gå på asfalt hade jag bott inne i Malmö, så VARFÖR kan man inte åtminstone klippa gångar hela varvet runt så man kan gå obehindrat??

 

Dammen som ligger inne vid Oxievångs parken är snart helt igenväxt och det kan ju bli lite besvärligt om nån får för sig att trilla i då kan man inte kasta i livbojen, men där är kanske nåt annat att bevara, nån skalbagge kanske men det är klart alla liv räknas så vi får slå oss fram helt enkelt..

 

Det fick mig att gå igång i Käglinge idag, har inte varit där på ett bra tag och jag undrar VARFÖR klipper man bara delar av rastgården, VARFÖR låter man taggbuskar vara kvar?? Taggbuskar har INGET att göra i HUNDRASTGÅRD!

 

Nä, Malmö stad ni suger "våga vägra vara knasiga" (ville skriva idioter men det kan man ju inte skriva)

   

För övrigt är jag jäkligt trött på mina grannar som väsnas dygnet runt och som grädde på moset spottade ner på min stol där jag (tack o lov ) hade mina fötter, han som gjorde det är en kille i 7-års åldern och då kanske man kan tycka att han inte begrep bättre , men tro mig han sikta in sig på stolen, jag hojtade till så klart och han försvann in med snabba fötter, och det gjorde jag också för att ringa på deras dörr

 

Det som retar mig allra mest är att inte nån av alla vuxna som bor där tog tag i det och fick honom att be om ursäkt, det bådar gott för framtiden för den killen, typ "gör vad du vill" fast det gör han redan, precis som han vill..

 

Vi har varit på födelsedags kalas igen, en nybliven treåring Gabriel, det är härligt att få gå på kalas hos goa ungar, snart kommer en tös in i den familjen och det kan ju bli kul att få köpa lite rosa saker som omväxling ;-) ;-)          

 

Så det får räcka för denna gången få se hur lång tid det tar till nästa gång

 

Tjingeling!







 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Catja Lindeblad - 21 januari 2018 18:19

Året första inlägg 2018 Kan detta året månne bli bättre än förra tro??   Det började lite sisådär kan jag säga när min sons farmor blev akut dålig, livet är skört och det kan gå hiskeligt fort från lite krasslig till skarpt läge   Det ver...

Av Catja Lindeblad - 26 december 2017 16:00

Då var det klart då..Julen   Denna julen arbetade jag och förträngde ALLT om tomtegröt o sill och julklappar   Fast vi tjuvstartade julen på torsdagen så det blev allt det där ändå och min julklapp blev jag väldigt glad åt, älskar korgar med d...

Av Catja Lindeblad - 5 december 2017 18:49

Julstöks månaden har börjat och med det menas december,ingen snö i sikte och det lär väl bara komma regn här nere och det är jäkligt trist säger jag bara, ett år gnällde jag väldigt mycket över snöbristen och några veckor senare kom snö i överflöd..m...

Av Catja Lindeblad - 18 november 2017 18:15

Hoppsan! Det har minsann redan blivit november utan jag knappt fattat hur det gick till   Förstår precis vad min mormor menade när hon sa tiden gick fort,fort Hinner knappt med att tänka ;-)   Det är mycket man fattar när man blir äldre ...

Av Catja Lindeblad - 25 oktober 2017 18:06

Det är väl bara att gilla läget med regn,regn,regn..eller inte Min favorit månad har nog regnat bort för inte brukar väl oktober vara på detta viset??   Har saknat Vince extra mycket dessa veckor, hösten var vår tid, det är Walters tid också f...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

vincentsetter


Ovido - Quiz & Flashcards