Alla inlägg den 18 januari 2014

Av Catja Lindeblad - 18 januari 2014 10:08

Så kom den då..snön..;-) bara lite försiktigt första gången, små små snöflingor som fick mig att sträcka upp händerna mot himlen och jubla..var helt ensam på fältet så ingen kunde se mig när jag dansade snö dansen..ja Vince förstås..men han är liksom jag..Vi ÄLSKAR snö!        


Ett par timmar av lycka..sen regnade allt bort och det blev som vanligt igen..blött,gegga och på toppen lite dimma..Vince passade på att sig ett litet dopp, inget som var planerat och jag hörde när han kom i att det var en svag hinna av is på vissa ställen, men det hindrade inte Vince..inte mitt tjoande heller..eftersom vi nu har haft erfarenhet av vattensvans så ville jag undvika en repris..  

Sen var det grodjakt som gällde och inte kan jag tro att det fanns några grodor att spana på..(?) men vad vet man världen är upp och ner..;-)  


Men nu till helgen kom det igen det där fantastiska vita och ja det snöar fortfarande..;-)

Fast jag ville inte säga nåt i morse när jag gick helblind upp på backen (är redan halvblind) eftersom dom där småjäklarna till snöflingor attackerade mina ögon..men inte kunde jag gnälla över det..då hade jag förmodligen blivit mulad..;-)  

Det är inte så många som gillar snön som jag..även om en del kan hålla med om att det blir ljusare och det ÄR rätt vackert..  


Snart dags att inrätta sig i ledet och arbeta ett tag och jag är lite kluven inför det..så länge ledig att jag nästan kände att det blev FÖR länge..men nu när det börjar närma sig så vill jag ha mer nu när det är snö och allt..;-)    


Två nya program att snyfta till har det också blivit "djur inspektörerna" och "djurens hjältar" och här växlar känslorna mellan vrede och sorg..dessa valp fabriker.. och nog tyckte jag i ett av programmen att djurinspektörerna var alldeles för tama..att hon fick behålla alla valpar..nä fy..sen i nästa tog dom alla 11 hundarna från en gammal man..han kunde gott haft EN hund i alla fall..det hade han nog rett ut..kärlek fanns och med bara en hade nog både mat o annat räckt till..  


Att se killen med sin sjuke labbe väckte minnen från dom gånger man har fått tagit det där beslutet som alla med djur nån gång måste ta och det känns lika hemskt att se..

Första gången var med Leffy ute på glostorps veterinär klinik och det var ömsint och kärleksfullt med filtar och tända ljus..Andra gången var ute på djursjukhuset med Zeb..på golvet utan några filtar.. förvisso med oss alla liggandes bredvid..men att sen lämna honom där ensam och liggandes på det kalla golvet ger en dålig smak fortfarande..även om han inte var i livet mer

Nu har jag mycket strängt sagt till Vince att före 15 års ålder är inte att tänka på och det blir INTE djursjukhuset..tack o lov att han bara är snart 5..att han ska få vara frisk är en bön jag ber..  


Nu blir det att snabbt göra vad det nu är jag ska göra och sen ut..  


Tjingeling!

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

vincentsetter


Ovido - Quiz & Flashcards