Direktlänk till inlägg 2 juli 2015

Dag två i Juli..

Av Catja Lindeblad - 2 juli 2015 17:13

Är det klokt att man börjar tänka på jobbet  med ett visst stänk av panik, 14 dagar innan det är dags?? Jag gör menjag är ju inte klok;-)  

Men alltså ska jag och pirayan till jobb om 14 dagar!?  

Kanske räcker det om jag skickar Vince,de flesta på jobbet bryr sig bara om Vince ändå..;-) tror nog att dom tycker jag är ok men det är ju liksom såhär: Åh HEJ VINCE!! Ja, visst ja, hej Catja..   Fast jag tycker det är helt ok, är glad att Vince gör folk glada, även dom hundrädda på jobb säger först hej till Vince lite på avstånd sådär..;-)

Vince är den saktmodiga,den stillsamma, han skulle ALDRIG drömma om att kasta sig fram och hälsa, utan han känner sig fram..det hade han på nåt sätt med modersmjölken,han var färdig vid 8 veckors ålder..  

Sen finns det gånger då jag önskat att Vince varit mer på G, mer spontan, lite mer sprallig..

 

Tror nog att jag fått en kille som kan bli just det..det gäller att vara försiktig nu..han är tuffare och svarar emot ,här har vi en hårfin gräns på vad som är lagom att svara tillbaka..

För det är klart att man måste sätta ner foten..men han är valp och hans "utfall" när det inte passar är inte ok men samtidigt inte hela världen heller..eller?!?  


Min första setter leffy var mycket tuffare än dom andra jag haft/har så när systern min sa: denna här är precis som Leffy så fick jag vissa flash..

Jomenvisst är det så..Walter är rätt lik Leffy och det är minsann inte fy skam,   han var min första setter och min första kärlek, han som gjorde att jag inte kunde tänka mig någon annan ras..En väldigt speciell kille,såld till mig i andra hand vid 4 månaders ålder av en som behövde en vinterkappa..800 riksdaler och jag var 16 år..  

Han räddade mig många gånger i en ibland tuff tonårstid..

Han blev nästan 14 år och fick träffa min son..jag glömmer honom ALDRIG..

 

Så att Walter påminner om honom kan ju bara båda gott..men jag vet att jag fick jobba hårt..

Så kommer jag nu ihåg allt det jag gjorde just med honom,kan jag göra det lika bra..svaret är ju såklart:det vet jag inte..men jag ska göra allt jag kan! Sanna mina ord!

 

I går fick stackars Walter träffa herr/fru igelkott..på ett smärtsamt vis..han blev rädd och jag blev rädd..fast vi gick ut igen efteråt och då såg vi kotten ila iväg..Walter vågade till sist ta sig förbi busken där det smärtsamma inträffade..så han KAN bli rädd det lilla livet;-))

 

Hans namn börjar gå in och visselpipan börjar också bli bekant..han kommer,Vince kommer också och inte alltid när jag vill..:-)

Får börja ta dom en och en..har varit ute med Vince själv och Walter tittade med ena ögat när vi gick och la sig tillrätta.. en kvart ungefär var vi borta..det gick bra, Walter låg vid dörren tyst och lugnt när vi kom tillbaka..duktiga pojke..

 

Det är ju inte alltid man tänker på det, att träna en och en..det blir ju inte ensamhetsträning om bägge är hemma..hade kanske inte tänkt på det, om inte en hundägare som jag brukar träffa vars ena hund dog och lämnade kompisen ensam kvar och ägarna kunde inte lämna honom ensam en sekund..det gick INTE..i många år hade dom varit tillsammans och aldrig hade dom varit ifrån varandra..nåt man får tänka på..nu är ju katterna hemma och det är ju lite svårt att ta ut dom förstås..

    

Solen och värmen har kommit och det är klart jag måste gnälla om det..Lagom,jag vill ha lagom!!

 

Vince stygn hade gått upp såklart och det fanns två alternativ..göra om proceduren igen eller låta läka som det är,visserligen kommer det att ta längre tid och kanske får han en grop i tassen..men vi kör på det senare alternativet..vill inte söva igen..Såret var rent o fint på så vis och jag får fortsätta att hälla typ en flaska klorhexidin över vid varje omläggning..måtte vi slippa göra om!!

 

Tjingeling!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Catja Lindeblad - 21 januari 2018 18:19

Året första inlägg 2018 Kan detta året månne bli bättre än förra tro??   Det började lite sisådär kan jag säga när min sons farmor blev akut dålig, livet är skört och det kan gå hiskeligt fort från lite krasslig till skarpt läge   Det ver...

Av Catja Lindeblad - 26 december 2017 16:00

Då var det klart då..Julen   Denna julen arbetade jag och förträngde ALLT om tomtegröt o sill och julklappar   Fast vi tjuvstartade julen på torsdagen så det blev allt det där ändå och min julklapp blev jag väldigt glad åt, älskar korgar med d...

Av Catja Lindeblad - 5 december 2017 18:49

Julstöks månaden har börjat och med det menas december,ingen snö i sikte och det lär väl bara komma regn här nere och det är jäkligt trist säger jag bara, ett år gnällde jag väldigt mycket över snöbristen och några veckor senare kom snö i överflöd..m...

Av Catja Lindeblad - 18 november 2017 18:15

Hoppsan! Det har minsann redan blivit november utan jag knappt fattat hur det gick till   Förstår precis vad min mormor menade när hon sa tiden gick fort,fort Hinner knappt med att tänka ;-)   Det är mycket man fattar när man blir äldre ...

Av Catja Lindeblad - 25 oktober 2017 18:06

Det är väl bara att gilla läget med regn,regn,regn..eller inte Min favorit månad har nog regnat bort för inte brukar väl oktober vara på detta viset??   Har saknat Vince extra mycket dessa veckor, hösten var vår tid, det är Walters tid också f...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

vincentsetter


Ovido - Quiz & Flashcards