Direktlänk till inlägg 5 december 2015

Dumstrutar..

Av Catja Lindeblad - 5 december 2015 09:42

Då har december glidit in och julhysterin börjat..jag har precis som vanligt bommat 1:a advent och min förhoppning är att imorgon ska ALLA ljusstakar och sånt där vara på plats så jag kan känna mig lite nöjd och som alla andra ;-))


 

Julgran är jag tveksam till,även den konstgjorda..jag säger bara Walter!!

Förmodligen kommer han att tro att granen är en leksak bara till för honom..kommer lite minnen från Vincents första möte med julgran, då var jag fortfarande en dumstrut och hade riktig gran och riktigt vatten och det blev jag varse när hela golvet flöt och granen och riktiga kulor låg på golvet, de riktiga kulorna var krossade och det var INTE kul! Sen skaffade vi plastgran och plastkulor...  

Men eftersom Walter är en ätare så är väl plastkulor inte särskilt bra det heller..vi får väl se vad jag gör, dumstrut i år eller inte!

 

Sen såg jag hur gullungen Liam knyckte kulor hela tiden i bästa Walter stil så som sagt det tål att tänka på..men det är ju så fint!

 

Min telefon sjunger på sista versen och det var väl därför jag misslyckades med att komma upp i tid i morse..eftersom jag inte träffar hundgänget på vardagar så vill jag gärna träffa dom på helgerna,kan ju vara fint att snacka med nån annan än hundarna..  

Har hört att pratar man för mycket med hundarna så slutar dom lyssna på det dom SKA lyssna på..dvs dom anstränger sig så hårt att uppfatta ord de känner igen och till sist tröttnar dom och slutar lyssna överhuvudtaget..och jag är ju en snackare, så där har vi förklaringen till att Vince/Walter ser helt tomma ut i blicken när man försöker få dom att göra nåt;-))

 

För att återgå till ovan nämnda telefon så var det Walter som tog första hugget mot telefonen dvs han tog den och gjorde lite lufthål och andra förbättrings( ?) åtgärder sen avslutade jag själv det hela med att hälla handsprit i telefonen fast jag gjorde det inte med flit.. nädå, flaskan med handsprit öppnade sig själv och i samma ficka låg telefonen med lufthål och allt, säger sig själv att det var dödsstöten..man kan hjälpligt se lite på skärmen men det är väl allt, ett mycket intressant mönster har spridit sig över det hela..dumstrut säger jag bara..

 

Walter tog för övrigt sig en tur ute i Husie natten, halsbandet gick i sönder när han gjorde ett hopp efter en kanin som hade osmaken att ta sig in i trädgården..När han sprang och jag sprang efter bad jag en bön om att grinden skulle vara stängd..det var den INTE..

Tack o lov så stannade han faktiskt där ute på gatan och kom till mig HALLELUJA säger jag bara..hade hjärtklappning i timmar efter..TÄNK OM....

 

Lappar har kommit upp i käglinge om koppeltvång även i får hagar och jag säger bara DUMSTRUT!! Helt klart hade jag köpt det om det bara gällde ute på själva området men i TOMMA fårhagar nä, så knäppt!


Den rast platsen som nu finns för hundarna är för liten och det behövs fler rast ställen..det är många hundar i käglinge..men eftersom jag är halvblind  så har jag INTE sett några lappar så jag kör på som vanligt


I Arrie borde det också vara platser vikta för hundar, det är bara hästar som har ridstigar och annat..

Trist att det blir koppeltvång på alla de ställen man brukar gå på, synd att inte vi alla kan samsas..

   

Hundarna måste få plats att rasa ut,det är inte konstigt det finns så många knäppa hundar fast det är förstås för det finns så många knäppa människor ;-))

Träffade på några av ovan nämnda människor på väg till jobb nu sist ..den ena var riktigt obehaglig och gick efter mig och skulle ända in på mig trots hundar och mitt språkbruk som tur var det framför migrationsverket och där står ju alltid poliser..

 

Sen var det gänget med tuffa 15-åringar typ 15 stycken men då hade jag eldat upp mig och de var liiite rädda för hundar så vi kunde komma genom..efteråt tänker man ju..många snorungar har ju vapen nuförtiden..nä, huvaligen inte kul inne i Malmö..


Våra försök till julkort har varit en ansträngande resa..inget är lätt när det gäller Walter..  

Därför blev jag i det närmaste gråtfärdig av lycka när han plockade upp mina nycklar OCH gav dom till mig..var tvungen att tappa dom ett par gånger till för att se om det inte bara var en tillfällighet..men han glänste och plockade upp igen och igen..det är sådana tillfällen man måste spara och vårda i sitt hjärta..man vet inte när det händer nästa gång och det ger kraft att klara av allt skit den gode Walter hittar på för det ska jag säga er han är påhittig och kreativ.. en sann blivande vårdhund (?) ;-))

    

För övrigt sitter jag i ett hav av grus och hund/katt hår så NU är det dags att lämna datan och ge sig i kast med skiten!


Tjingeling!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Catja Lindeblad - 21 januari 2018 18:19

Året första inlägg 2018 Kan detta året månne bli bättre än förra tro??   Det började lite sisådär kan jag säga när min sons farmor blev akut dålig, livet är skört och det kan gå hiskeligt fort från lite krasslig till skarpt läge   Det ver...

Av Catja Lindeblad - 26 december 2017 16:00

Då var det klart då..Julen   Denna julen arbetade jag och förträngde ALLT om tomtegröt o sill och julklappar   Fast vi tjuvstartade julen på torsdagen så det blev allt det där ändå och min julklapp blev jag väldigt glad åt, älskar korgar med d...

Av Catja Lindeblad - 5 december 2017 18:49

Julstöks månaden har börjat och med det menas december,ingen snö i sikte och det lär väl bara komma regn här nere och det är jäkligt trist säger jag bara, ett år gnällde jag väldigt mycket över snöbristen och några veckor senare kom snö i överflöd..m...

Av Catja Lindeblad - 18 november 2017 18:15

Hoppsan! Det har minsann redan blivit november utan jag knappt fattat hur det gick till   Förstår precis vad min mormor menade när hon sa tiden gick fort,fort Hinner knappt med att tänka ;-)   Det är mycket man fattar när man blir äldre ...

Av Catja Lindeblad - 25 oktober 2017 18:06

Det är väl bara att gilla läget med regn,regn,regn..eller inte Min favorit månad har nog regnat bort för inte brukar väl oktober vara på detta viset??   Har saknat Vince extra mycket dessa veckor, hösten var vår tid, det är Walters tid också f...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

vincentsetter


Ovido - Quiz & Flashcards