Alla inlägg den 18 februari 2017

Av Catja Lindeblad - 18 februari 2017 15:52

Det var minsann tur jag inte var hos Liam på alla hjärtans dag för då satte Liam i halsen och det rejält, allt ordnade sig till det bästa och han fick upp det klibbiga riset men bara tanken får mig att frysa till is, komma i koma och inte vara till nån nytta alls förutom att skrika eller nåt

 

Förhoppningsvis reagerar man på rätt sätt när det är skarpt läge, sånt vet man ju inte, inget man kan öva på precis

Föräldrarna grejade det hela tack o lov för det!

 

Sen är Liam precis som sin farmor, han blir inte vis av erfarenhet utan kör på som vanligt helst hade jag sett att han endast fick välling ;-) fast det kan man minsann också sätta i halsen  

Själv satte jag cola i halsen när jag lat som jag är drack det liggandes i soffan fatta alltså! Det var nästan lika gott åt mig faktiskt, jäkligt obehagligt var det och ok jag undviker nu dryck liggandes så lite vis blev man väl ;-) och jag har ju ingen som kan dunka mig i ryggen eller vända mig upp och ner.. det skulle väl vara att jag dresserade hundarna att kunna HLR

 

Walter är ju rätt bra att dunka en i ryggen men att göra det på kommando det tvivlar jag på, det är en grej han börjat göra när jag tar för lång tid på mig när vi ska gå ut, då tar han sats och hoppar och dunkar tassarna i ryggen för det är ju alltid när jag vänt mig om..

 

Första gången han gjorde det svär jag på om jag hade haft löständer hade dom farit all världens väg, nu har jag ju inte det (än)  men jag tappade luften och höll på att träffa ytterdörren, han har så mycket skit för sig Mr Walter..

 

Vi har tränat "snurra" i evig tid nu och han har glott på mig som om jag inte var klok, backa däremot det tog ett par gånger sen kunde han det och det var ju bra, jättebra..

 

När jag nu skulle filma denna bedrift så SNURRADE han, "backa" var som bortblåst men snurra det kunde han, "backa" kom tillbaka när jag stoppade undan kameran för åter försvinna när kameran kom upp, men SNURRA det kan han nu..Vince har gått i pension..


 

Vi fick provsvaret i torsdags och nog hade jag det på känn för det går ju inte att vara för glad, nä se det går inte, då måste det jämnas ut så det blir jämna plågor..

 

Värdet hade stigit igen på bukspottkörteln och efter kontroll av min veterinär hos annan veterinär så är det en ovanlig biverkning på Fenemal och det kunde man ju ge sig jävelen på att W skulle få det..

 

Det som gjorde mig ledsen var att den tabletten som man ofta kombinerar med Fenemal när tex maxdosen är nådd eller levervärdena stiger ( det är en vanlig biverkning på Fenemal) så kan kaliumbromid sättas in, det har varit min tröst, men nu är det ju inte att rekommendera eftersom den tabletten sätter sig  på bukspottskörteln och har han nu redan en påverkan på den så är det ju inte att tänka på..SKIT är det!

 

Dessutom är han ju så ung och redan nu ha besvär nä, det bådar inte gott..

 

Sen när man läser om hundar som käkat Fenemal i tio år utan besvär ja då blir man en aning bitter..

Visst jag var medveten om biverkningar men måste han ha dom ovanliga och redan nu!?!

 

Att låta honom gå utan medicin är ju inte heller det ett alternativ

 

MEN jag får väl glädjas åt att vi går med raska steg mot 16 veckor utan anfall och det mina vänner ÄR underbart!!

 

För övrigt har vädret gått tillbaka till gråskalan, det duggregnar och är allmänt tråkigt, visserligen fick vi uppehållsväder idag  och som grädde på moset var det rätt så öde i käglinge och i  fårhagen var det inte en enda människa i sikte, bara vi

 

Då hade vi lite bättre tur både med väder och sällskap när vi träffade på Castor med familj häromdagen, att det sen blev bad IGEN på hundarna det kan ju kvitta, skitiga hundar är lyckliga hundar eller hur var det nu??

       

Tjingeling!

 


Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

vincentsetter


Ovido - Quiz & Flashcards