Direktlänk till inlägg 26 december 2015

En god fortsättning..

Av Catja Lindeblad - 26 december 2015 16:43

En GOD fortsättning är väl nåt man kan hoppas på, nåt att önska..mer kan man inte göra

 

Walter är på bättringsvägen,det tror jag åtminstone..men så fort (som idag) det rosslar till lite, så går jag i spinn..jag har fått magkatarr, det känns.. och det är inte alls konstigt att en test på fb visar att jag var "skriet" "ständigt orolig över att nåt oväntat kan hända"  kan NÅN klandra mig?? I såfall vänligen ger er till känna! Jag tänker på den kvinnan jag mötte innan jag skaffat Walter som berättade om alla hennes hundar som blivit sjuka, rejält sjuka,  

några innan dom ens fyllt 2 år..allesammans..det var höftleder,förgiftningar, hjärtfel och gud vet allt och jag tänkte: hon är inte riktigt klok..NIO hundar och sån otur..kan man ha det?!?

 

Nåväl jag har inte haft nio hundar,men 4 sammanlagt, setter allihop och min första levde tills han blev 14 och det enda jag var inne akut med honom var ett getingstick på nosen..14 år mina vänner och valp in i det sista..  
 jag har varit trogen rasen, fast sen tog turen slut..Zeb nr 2 fick problem med njurarna, fast vi klarade av det hela med special foder o nån medicin, sen levde han nästan tills han var nästan 11..fast det slutade med perinealbråck..


Nr 3 är Vince och han har då råkat ut för grejer, en del småtjafs som för lite tårvätska,analsäckarna.. dessa bägge grejerna misslyckades djursjukhuset grovt med kan jag säga..sen klämde han till med en förgiftning och ett tag efter det kraftig mag o tarm infektion, sen kom då prostatan/kastrering och sen utväxt på tassen/op..säkert har jag glömt något..

 

Walter hade jag hoppats skulle visa sin friska sida, fast han har ju redan både navelbråck och krok svans..navelbråcket visste jag ,krok svansen kände jag att det var en liten knuta på svansen.. fast jag visste inte att det var just kroksvans.. genetiskt kan det vara minsann och sen så tar han då priset i att bli akut sjuk och är det då början eller får han vara frisk sen, det är frågan!?!  

Det är ju inte bara ångesten att förlora sin hund det handlar om.. det handlar om pengar också och då kan ju vän av ordningen fråga sig VARFÖR man skaffar en hund till när man redan har en hund med otur..och ja, vad svarar man på det då?!? Jag kan bara svara KÄRLEK och något så egoistiskt som att jag VILLE HA innan jag blir stelbent och dement en SETTER till, den vackraste av dom alla, en sista medans jag orkar..sen blir det nåt litet,bjäbbigt ;-) när jag blir pensionär.. om jag har råd förstås men hur kan man leva livet UTAN hund???? Så jag måste ha råd,bara måste..

 

Walter lille gubben.. nu ser du till att bli helt friskförklarad nästa gång vi går till dom bästa som räddat oss så många gånger Alfaveta!och Vince du får hålla dig i skinnet,inga konstigheter!

 

Julafton gick bra, Walter skötte sig fint,trots mycket folk..Vincent fick jag hämta i halvlek efter maten och jag var så tacksam och glad för det..tyvärr räckte inte allergi tabletterna till för värdinnan, så hon fick problem med andningen och det känner jag mig väldigt ledsen för..nu mår hon bättre tack o lov för det!  

Att ställa upp så för mig så jag kunde ha Walter med från början och sen Vince,allt för att jag skulle kunna fira jul med Liam det är så fint tycker jag och jag är återigen tacksam över att vi alla har kunnat vara vänner..

   

Liam blev dödsförskräckt av tomten och ändå tyckte jag det var en stillsam tomte,det hjälpte inte att tomten ville ge paket,nä då.. Liam skrek för livet, så inga fina kort med Liam på tomtens knä ;-)

   

Egentligen tänker jag vareviga gång att det inte är klokt med alla dessa paket,jag tror nog Liams hjärna kokade över..fast det är ju så kul att få ge till honom och varför inte liksom.. måste jag ha dåligt samvete för att jag köper julklappar till mitt barnbarn??  

Nu när det är kris o katastrof får en känsla att det lilla man äger och har ska gå till människor som flyr sitt land..ja, det är hemskt det som händer, det är det..men jag vill välja själv och det lilla jag har vill jag ge till dem som är mina..

 

Snart är julhelgen över och nästa helg stundar, den värsta av dom alla.. NYÅRSAFTON..fast hade ALLA människor koncentrerat sig på just den dagen med att smälla raketer hade jag inte sagt ett skit..för då vet man och kan rätta sig därefter,men detta jävla smällandet hela tiden, det får mig att önska livet av varenda en som smäller..ja, så är det, jag blir fullständigt vansinnig, vilket INTE är bra för junior..  


Häromdagen var vi nästan hemma när några idioter brassar av en rejäl raket, Vince fixar inte raketer ,skott vid jakt är ok raketer är det INTE.. han blir så rädd och vill fly..   Walter blev också rädd fattas bara..jag höll mig lugn inga svordomar om död och förintelse kom över mina läppar, jag var lugnet själv..

Nu är jag ju bekymrad, hur blir det på nyårsafton.. blev W så skrämd, är det kört??  

Just nu smäller dom som sjutton och bägge två ligger och snarkar så kanske klarar vi denna nyårsafton också, denna ingång till det nya (bättre) året 2016

Man kan ju bara önska!

 

Tjingeling!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Catja Lindeblad - 21 januari 2018 18:19

Året första inlägg 2018 Kan detta året månne bli bättre än förra tro??   Det började lite sisådär kan jag säga när min sons farmor blev akut dålig, livet är skört och det kan gå hiskeligt fort från lite krasslig till skarpt läge   Det ver...

Av Catja Lindeblad - 26 december 2017 16:00

Då var det klart då..Julen   Denna julen arbetade jag och förträngde ALLT om tomtegröt o sill och julklappar   Fast vi tjuvstartade julen på torsdagen så det blev allt det där ändå och min julklapp blev jag väldigt glad åt, älskar korgar med d...

Av Catja Lindeblad - 5 december 2017 18:49

Julstöks månaden har börjat och med det menas december,ingen snö i sikte och det lär väl bara komma regn här nere och det är jäkligt trist säger jag bara, ett år gnällde jag väldigt mycket över snöbristen och några veckor senare kom snö i överflöd..m...

Av Catja Lindeblad - 18 november 2017 18:15

Hoppsan! Det har minsann redan blivit november utan jag knappt fattat hur det gick till   Förstår precis vad min mormor menade när hon sa tiden gick fort,fort Hinner knappt med att tänka ;-)   Det är mycket man fattar när man blir äldre ...

Av Catja Lindeblad - 25 oktober 2017 18:06

Det är väl bara att gilla läget med regn,regn,regn..eller inte Min favorit månad har nog regnat bort för inte brukar väl oktober vara på detta viset??   Har saknat Vince extra mycket dessa veckor, hösten var vår tid, det är Walters tid också f...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

vincentsetter


Ovido - Quiz & Flashcards