Alla inlägg den 20 maj 2016

Av Catja Lindeblad - 20 maj 2016 18:13

Varje år vid ungefär samma tidpunkt händer det saker som bara inte får hända,ibland är det en olyckshändelse, en hund kommer lös eller så är det folk som helt enkelt skiter i att det är får i hagarna och släpper in ändå och det blir bara hemskt och fel..  

Även om man har en hund som som är pytteliten, skitsnäll eller halt och lytt så kan den ändå ställa till det rejält, för du vet ju inte hur hunden reagerar i en skock springande får, om inget annat kan det ju vara kul att jaga och bara det orsakar enorm stress och det ska inget djur behöva uppleva

 

Sen har vi ju det här med konflikter mellan icke hundägare och hundägare det blir en hätsk stämning och ALLA blir vi drabbade av detta, även om man är en hundägare som respekterar både det ena och det andra..

 

Det hände i måndags och fårägaren går ut med efterlysning efter kvinna med hund, där hunden dödat ett lamm och skadat en tacka..kvinnan avvek från platsen

 

Ägaren hittas och hennes förklaring var att hon trillat och hunden slet sig och sprang in i hagen och orsakade detta, hur det nu var med det, vet ju inte jag, men olyckor KAN hända, att hon gått från platsen förklarade hon med att golfaren som avstyrde ytterligare katastrof var borta så också lammet och hon trodde att allt gått bra..(?)

 

Sen började då alla icke hundägare att skrida till verket, nån ville förbjuda hundar helt i käglinge, nån påtalade att hon inte vågade gå där ute på grund av alla lösa hundar..

Nån anklagades för att vara paragrafryttare och följa lag till punkt och pricka  

Nån drog fram en artikel om hundattacker i Malmö osv osv...

En annan skrev om hundvett och folkvett och jag personligen tycker att bägge delar saknas hos folk men folkvett i synnerhet

 

Det råder hätsk stämning i käglinge rekreationsområde nu och jag måste säga att jag undviker att gå dit och ja,

jag är en av dom som släpper i TOM fårhage skulle ALDRIG drömma om att släppa i en hage med får även om jag har svårt att tänka mig Vince i en slaktarincident...men vad vet man..

 

Som nån riktigt påpekade så finns där en rasthage för hundar och ja, den är ok om man jämför andra rasthagar för hundar MEN om man ska en riktigt ställe för hundar att få sträcka ut så är den inte tillräcklig, utan då ska det vara i stil med stora fårhagen.. DEN är som alla rastplatser ska vara, där även hundägaren får en härlig upplevelse TILLSAMMANS med LÖS hund..för jag tror och av erfarenhet trots ett annat inlägg "min hund går inte lös och har inte dött av det" att ALLA hundar måste få möjlighet att sträcka ut och vara lösa minst en gång om dagen för att må bra (det står till och med i rasbeskrivningen på Irländsk Setter..) annars blir det tokiga hundar..jag VET att mina hade dött i själen om dom inte fått det..  

Så därför borde Malmö stad tänka över när dom planerar rastplatser och inhägnade rastgårdar, de två senaste som är här i Oxie är skrattretande.. ingen, varken hund eller människa tycker dom är kul..  

Så ett tips Malmö stad titta på den största fårhagen i käglinge SÅ ska det se ut..

 

Sen tänker jag på barnkammartider som råder nu och jag kör med löplina, men även det kan gå galet om man inte är observant och det var jag tack o lov..många små harar i Arrie och en liten kravlade över stigen, så pytteliten och gömde sig i gräset..  


Så slutsummering av det skulle vara om man försökte visa varandra respekt och förståelse så skulle livet bli mycket bättre..men det är lättare sagt än gjort för det finns ju alltid folk som skiter i vilket och där hundarna används som nåt helt annat och då tänker jag på hundattacken på vånga vägen i Oxie "ägare tidigare känd av polis" eller alla "tuffa" killar med sina muskelhundar och nä, det är inte det som ger respekt, respekt är nåt helt annat..

 

Så egentligen tycker jag det borde vara koppeltvång på människor istället..;-) och förbud mot tävlingscyklisterna som kör som om deras sista stund var kommen i käglinge LIVSFARLIGA! Konstigt att inte alla dom som ondgjorde sig över lösa hundar inte tog upp det..då kan det hända saker snäppet värre än "klor som river sönder kläder" taskig kvalitet på kläder kan jag tycka och nu var jag elak igen men jag ÄR ju det..

 

Utan att förringa attacken mot fåren som var hemsk och jäkligt onödig så behöver man inte dra alla över en kam..det förekommer ju också att människor går till attack mot får och hästar osv så återigen koppeltvång på människor

 

Mys tid med Liam hann jag med mellan arbetspassen och tack o lov inga nya skador..;-) Han är en vilde den gode Liam, sista incidenten med skrapsår i panna och arm var en cykeltur nedför backe...  

Tror faktiskt han är snäppet vildare än sin far åtminstone kan jag inte minnas att han hade så många skador..

 

Lilla Dizel har kommit hem igen efter en hotell vistelse på djursjukhuset pga  taskig mage..skönt att han hämtade sig och är på bättringsvägen..

   

För övrigt har vi några lediga dagar och det ÄR skönt!

     

Tjingeling!



Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

vincentsetter


Ovido - Quiz & Flashcards