Alla inlägg under maj 2016

Av Catja Lindeblad - 24 maj 2016 20:44

Så var det då dags igen..tre veckor sen förra anfallet

 

Denna gång på väg hem från jobb och det var ett riktigt anfall, tidigare har han bara haft ett i aktivt tillstånd med huvudskakningar (det var innan vi höjde första gången)

 

Ingen direkt förvarning, han var väl precis som vanligt det enda var väl att han tuggade gräs..

Som tur var gick jag in bland villorna eftersom jag behövde slänga en bajspåse och en tunna stod så snyggt där inne i gången..ett par meter in började han kräks och kasta med huvudet för att sen falla ner och krampa, har inte det minsta minne om jag tog emot honom eller nåt, det enda jag kommer ihåg var att jag var rädd att tänderna skulle gå i sönder för dom skrapade mot asfalten..  

Stesolid som jag slet upp ur fickan smulades sönder och när jag väl fått upp den andra så var anfallet över

 

Min stackars Walter! Ve och förbannelse över denna jävla sjukdom..

 

Själva färden hem är en historia för sig, vi var hemma 09:40 och då slutade vi 07..

Sänder en tacksamhets tanke till kille i affären vid Höja som bjöd på vatten i frikostig skål till Walter, ja, även Vince fick sig en slurk..

 

Naturligtvis är jag förkrossad för är det nåt jag har svårt för så är det att acceptera detta, detta att det egentligen inte finns nån förklaring till varför..jag MÅSTE ha ett varför..som tex att det är kräkningarna som triggar ett anfall,löptikar,lågt blodsocker,tuggande av pinnar osv osv i all oändlighet..inte bara "det bara kommer", "finns ingen förklaring"

 

På ett sätt hade det varit bättre om det var tumör i hjärnan som gjorde att anfallen kom, DÄRFÖR får han anfall..En FÖRKLARING..nu hoppas jag ni fattar att jag INTE önskar honom en tumör i hjärnan

Det finns ju förvisso en förklaring att hjärncellerna är överaktiva vid epilepsi, men jag menar nåt mer att "ta på"

 

Det vanligaste är ju att hunden får anfallen i vila eller under sömn och så har det varit hittills för Walter..förutom den gången med endast huvudskakningar, men han är ju inte min hund för ingenting, det är klart att även där ska han vara ovanlig..

Efter ett anfall är både W och jag uppskakade och jag funderar mycket på både det ena och det andra

Nu känns det extra jobbigt eftersom innan har jag känt mig trygg med att anfallen kommer när vi är hemma, när han sover även om det är hemskt att vakna till hans kramper så är vi hemma..  

Nu vet man ju inte när dom kommer, jag har ingen koll alls..och just det faktum att det kan komma när som och var som gör mig skärrad, varför det är just så vet jag inte, men ett anfall på en buss kategoriseras av mig som det värsta, förutom på en trottoar..

 

Ett snack med veterinär på bästa veterinärkliniken AlfaVeta fick mig att varva ner och hennes empatiska ord till mig fick mig att nästan börja lipa även om jag besinnade mig, men orden dom värmde och det är skönt att kunna prata om allt även det onämnbara..  

Så det blev en höjning igen och det tycker jag är bra även om det finns biverkningar med Fenemal så är jag hellre FÖR att ge och slippa anfallen i en längre period, än att avvakta och se dom komma..det får bli som det blir, han mår åtminstone toppen mellan anfallen och kan vi kanske komma så långt som med förra höjningen med sju hela veckor utan anfall så är jag lycklig..då vid det tillfället glömde jag att jag hade en EP hund..

 

Det finns säkert folk som kanske tycker jag borde avliva och jag hade övervägt det om han inte mått bra, om han hade fått täta anfall och om veterinären gett mig en hint om det, jag vet att en i min närmsta krets tycker så, jag hör det i orden hon inte säger rent ut, och det gör mig ledsen men jag väljer även här att se det som omtanke om mig.. för detta med W har tagit mig hårt, det ska gudarna veta..

 

När man köper valp tänker man inte ett endaste dugg på hemskheter och sjukdomar och så ska det ju vara, inte kan man gå och ha katastrof tänk i allt man gör, men en tanke är ju bra att ha att det KAN hända saker och ting och gör det inte det så ska man se det som en förmån att få reta sig på alla jäkla pengar man pumpar in i försäkringsbolag till ingen nytta, för det är ju det härligaste att få en frisk valp och inget att ta för givet och försäkring bör man ju ha ändå

 

Lilla Boss är en ny förmåga i gänget, en goding som jag hoppas blir lika go och glad kexchoklad som sin "storebror" Ozzy

Blir alltid lika lyrisk över den rosa magen och valpar luktar ju så gott!    

Det är inte så att jag  vrider mig av valplängtan, det har inte gått tillräckligt lång tid ;-) och W är fortfarande på topp i att vara en jäkel på bus så nä, men att gosa med andras valpar ja, det är toppen!

 

Den senaste flugan bland alla ungar är en manick man står på och kör omkring utan att röra en fena..jo, men det är ju jättebra..  

De som växer upp nu kommer att vara asociala och feta med gamnacke..

Vincent har fullt sjå med att skälla ut alla som kommer farandes, Walter skäller inte, han hoppar..på Vince, så då blir det ännu värre  

Våra promenader har utvecklats till rena kaoset..för att göra saken ännu bättre är det så jäkla kvavt och varmt att jag helst vill ställa in allt som innebär mer än 10 steg..ska kanske själv  köpa mig en så där manick och glida omkring..jag menar jag ÄR ju redan fet, asocial och med tendens till gamnacke..

 

För övrigt hoppas jag på en lugn natt och för all del några lugna dagar..


Tjingeling!



Av Catja Lindeblad - 23 maj 2016 15:06

Ja, PostNord nu har ni gjort det igen..i början av månaden lyckades PostNord göra av med två räkningar skickad med privatgiro så jag fick spärra och kasta mig iväg och betala på bank..  

Nu fibblade PostNord bort mitt paket från VetZoo, nytt paket skickas tack o lov, hade varit jäkligt trist att betala 600 riksdaler utan att få några varor..

 

Men en undran har jag nu PostNord vågar jag skicka mina räkningar denna månad???  

Kanske är det ett sätt att få mig att betala genom internet, men jag vill ju inte det, fast å andra sidan så kan man tydligen inte lita på nåt..

 

En ramsa som ekat i mitt huvud den senaste tiden är: blått är flott,rött är sött och gult är fult..GULT ÄR FULT???

Den som hittade på den ramsan måste vara rent tossig..gult är underbart, gult är solen, rapsfälten och många vackra blommor och träd

 

Hittade äntligen rapsfälten, fattar inte var dom tagit vägen inne i Oxie, men man måste kanske varva växtställena..

Men äntligen kunde vi stå och beundra den gula färgen och insupa denna fantastiska doft som för övrigt några tyckte lukta mugg..fel på luktsinnet säger jag bara! ;-)

     

Varmt har det varit och varmt OCH kvavt är det idag, vi kände oss tvungna att ta buss tillbaka hem, Vince såg ut som han skulle stupa och Walter var inte mycket bättre och det trots bad bland grodor och annat..själv rann svetten längs ryggen och det säger jag bara, sånt gör mig galen, växlande molnighet med friska vindar är vår melodi..

 

Fåren är i två hagar, det såg jag när vi smög in i käglinge.. nu har jag bägge i löplina så jag kan gå rakryggad och glo folk i ögonen, de folk som vill bannlysa hundar i Käglinge, inga skräckslagna barn såg jag, däremot barn som JAG blev skräckslagen för..har dom vuxna ingen talan alls??

 

Hela detta land går åt skogen känner det tydligare och tydligare..Akutmottagningen fick stänga efter mordförsök, vad tusan är det?  

Slagsmål var det tydligen i grannkvarteret strax efter jag gått iväg igår, polis och ambulans på plats, är folk inte kloka??

Att gå ut efter 22 gör jag inte gärna och det är inte klokt det heller, fast å andra sidan behöver inte klockan vara så mycket för det ska hända nåt..  

Häromdagen körde bil efter mig och svängde och stannade till, inte ord sa dom bara hängde ut och glodde, jag glodde tillbaka..kändes obehagligt och det gör mig förbannad, tänkte på om det var samma grabbar som tagit fram pistol och riktat mot en kvinna förmodligen för att skrämmas, det får man ju hoppas, men oavsett så är det ett jäkla sätt och helt vettlöst

Det är precis som om inga hämningar finns och folk gör precis som dom vill..men det är klart signalerna uppifrån och då pratar jag inte om vår herre är ju jäkligt tama..

 

Det är klart att man inte kan ta lagen i egna händer även om man skulle vilja men ibland kanske det är enda utvägen och då tänker jag på morden i Vallåkra, vilken skräck mannen måste ha känt, det var inga snälla pojkar..

 

Ett turbyte denna vecka att klara av och det ska väl gå och sen har vi Walters kurs på onsdag och har vi då tränat?? Nä, säger jag med bävan, inte mycket, vi får väl stå där med skammens rodnad på kinderna, fast VI förresten, Walter bryr sig inte det minsta

 

Tjingeling!




Av Catja Lindeblad - 20 maj 2016 18:13

Varje år vid ungefär samma tidpunkt händer det saker som bara inte får hända,ibland är det en olyckshändelse, en hund kommer lös eller så är det folk som helt enkelt skiter i att det är får i hagarna och släpper in ändå och det blir bara hemskt och fel..  

Även om man har en hund som som är pytteliten, skitsnäll eller halt och lytt så kan den ändå ställa till det rejält, för du vet ju inte hur hunden reagerar i en skock springande får, om inget annat kan det ju vara kul att jaga och bara det orsakar enorm stress och det ska inget djur behöva uppleva

 

Sen har vi ju det här med konflikter mellan icke hundägare och hundägare det blir en hätsk stämning och ALLA blir vi drabbade av detta, även om man är en hundägare som respekterar både det ena och det andra..

 

Det hände i måndags och fårägaren går ut med efterlysning efter kvinna med hund, där hunden dödat ett lamm och skadat en tacka..kvinnan avvek från platsen

 

Ägaren hittas och hennes förklaring var att hon trillat och hunden slet sig och sprang in i hagen och orsakade detta, hur det nu var med det, vet ju inte jag, men olyckor KAN hända, att hon gått från platsen förklarade hon med att golfaren som avstyrde ytterligare katastrof var borta så också lammet och hon trodde att allt gått bra..(?)

 

Sen började då alla icke hundägare att skrida till verket, nån ville förbjuda hundar helt i käglinge, nån påtalade att hon inte vågade gå där ute på grund av alla lösa hundar..

Nån anklagades för att vara paragrafryttare och följa lag till punkt och pricka  

Nån drog fram en artikel om hundattacker i Malmö osv osv...

En annan skrev om hundvett och folkvett och jag personligen tycker att bägge delar saknas hos folk men folkvett i synnerhet

 

Det råder hätsk stämning i käglinge rekreationsområde nu och jag måste säga att jag undviker att gå dit och ja,

jag är en av dom som släpper i TOM fårhage skulle ALDRIG drömma om att släppa i en hage med får även om jag har svårt att tänka mig Vince i en slaktarincident...men vad vet man..

 

Som nån riktigt påpekade så finns där en rasthage för hundar och ja, den är ok om man jämför andra rasthagar för hundar MEN om man ska en riktigt ställe för hundar att få sträcka ut så är den inte tillräcklig, utan då ska det vara i stil med stora fårhagen.. DEN är som alla rastplatser ska vara, där även hundägaren får en härlig upplevelse TILLSAMMANS med LÖS hund..för jag tror och av erfarenhet trots ett annat inlägg "min hund går inte lös och har inte dött av det" att ALLA hundar måste få möjlighet att sträcka ut och vara lösa minst en gång om dagen för att må bra (det står till och med i rasbeskrivningen på Irländsk Setter..) annars blir det tokiga hundar..jag VET att mina hade dött i själen om dom inte fått det..  

Så därför borde Malmö stad tänka över när dom planerar rastplatser och inhägnade rastgårdar, de två senaste som är här i Oxie är skrattretande.. ingen, varken hund eller människa tycker dom är kul..  

Så ett tips Malmö stad titta på den största fårhagen i käglinge SÅ ska det se ut..

 

Sen tänker jag på barnkammartider som råder nu och jag kör med löplina, men även det kan gå galet om man inte är observant och det var jag tack o lov..många små harar i Arrie och en liten kravlade över stigen, så pytteliten och gömde sig i gräset..  


Så slutsummering av det skulle vara om man försökte visa varandra respekt och förståelse så skulle livet bli mycket bättre..men det är lättare sagt än gjort för det finns ju alltid folk som skiter i vilket och där hundarna används som nåt helt annat och då tänker jag på hundattacken på vånga vägen i Oxie "ägare tidigare känd av polis" eller alla "tuffa" killar med sina muskelhundar och nä, det är inte det som ger respekt, respekt är nåt helt annat..

 

Så egentligen tycker jag det borde vara koppeltvång på människor istället..;-) och förbud mot tävlingscyklisterna som kör som om deras sista stund var kommen i käglinge LIVSFARLIGA! Konstigt att inte alla dom som ondgjorde sig över lösa hundar inte tog upp det..då kan det hända saker snäppet värre än "klor som river sönder kläder" taskig kvalitet på kläder kan jag tycka och nu var jag elak igen men jag ÄR ju det..

 

Utan att förringa attacken mot fåren som var hemsk och jäkligt onödig så behöver man inte dra alla över en kam..det förekommer ju också att människor går till attack mot får och hästar osv så återigen koppeltvång på människor

 

Mys tid med Liam hann jag med mellan arbetspassen och tack o lov inga nya skador..;-) Han är en vilde den gode Liam, sista incidenten med skrapsår i panna och arm var en cykeltur nedför backe...  

Tror faktiskt han är snäppet vildare än sin far åtminstone kan jag inte minnas att han hade så många skador..

 

Lilla Dizel har kommit hem igen efter en hotell vistelse på djursjukhuset pga  taskig mage..skönt att han hämtade sig och är på bättringsvägen..

   

För övrigt har vi några lediga dagar och det ÄR skönt!

     

Tjingeling!



Av Catja Lindeblad - 16 maj 2016 19:39

Det här med tiden/ålder är ett intressant begrepp, själv kan jag se någon person som är ungefär i min ålder och tänka "herregud vad hon ser gammal ut" när man sen får reda på att denna kvinna är exakt lika gammal som en själv börjar man ju fundera..är det bilden av en själv i yngre ålder som sitter kvar i huvudet så att man inte SER hur GAMMAL man ser ut eller är man ovanligt fräsch ;-) :-)  

Det är ju det man säger att kort ljuger aldrig så när sonen tog kort på mig och barnbarnet så kunde jag bara konstatera att det omöjligt kunde vara jag..

 

Det var som när jag hade beställt kläder från Engelsson och plockar upp byxorna och omedelbart tänkte att dessa måste jag nog skicka tillbaka, dom måste vara minst tre nummer för stora"  

Dom satt som ett smäck..så min röv måste vara gigantisk och det var den INTE för 15 år sen ;-)

Så när hände allt detta? När blev man sådär småfet med dubbelhakor och handtag på sidorna.. NÄR??

Det skulle ju inte hända mig, flaggstången var mitt mellannamn..

 

Sonen fyllde 29 år den 13 och det är ju också lite märkligt, det var ju alldeles nyss han var min bebis ;-)   jag börjar bli som alla andra (?) gamla kärringar som sitter och ojar sig över gamla foton

Men man kan verkligen inte fatta..

 

Att jag blivit sådär bittersur det förvånar mig lite också, men man kanske alltid varit så ,vad vet jag..

 

När bilen gled upp på gångbanan när vi gick där hundarna och jag.. så muttrade jag och slängde "dödarblicken" när bilfönstret gled ner och en från glada hundgänget sa "hej Catja" med nervöst darr (?) på stämman så fick jag ju skämmas och nog hade hon uppfattat auran av missnöje runt mig ;-)

Blev absolut mildare till sinnes när jag såg det var hon..inte sjutton kan man bära en tung matta när man är gravid..

 

Kanske är det här Karma kommer in.."HAN" däruppe straffar mig för jag är så jädra negativ..

 

Eller så är det faktiskt för jag är småelak..häromdagen när jag var ute med hundarna så var det ett gäng småkillar som åkte skate, den ena killen satte kurs rätt mot oss i full fräs

Vince gillar inte rullskidskor eller dessa skateboard, han skäller och detta beteende har blivit värre..

   

Så när denne pojke svepte förbi oss med en hårsmån från att träffa hundarna så släppte jag efter (bara pyttelite) på kopplet  tillräckligt för att killen skulle bli skiträdd när Vince gav utlopp för SITT missnöje, jag kom på mig själv med att stå och le när killen hoppade av fortare än fortast..där fick han!

Se så elak jag är..inte undra på att allt skit händer mig..

 

I torsdags var vi hos Vincents sjukgymnast och nacken är mjuk o fin men ryggen är trött och det sitter som vi hela tiden sagt i bakre ryggen så nu bestämde vi att köra regelbundet med smärtstillande gör uppehåll mellan varven och sen köra på igen..   har beställt glyco flex tydligen det kosttillskotten som rekommenderas för ledbesvär, så får vi hoppas det går bra, men jag håller fast vid att han måste få vara lös och få springa och det tyckte hon var ok så länge man undvek tvära kast och häftiga inbromsningar  

Vi får ta en dag i taget, han klarar tabletten utan att få besvär från magen och det är jag tacksam för och jag ser skillnaden i hans humör han blir gladare och busigare och ofta är det han som bjuder upp till dans med Walter ;-)

 

Walter har lugnat ner sig en grad, det var så märkbart i helgen, han låg så stilla och lugnt under vår rapportering att jag började undra om han var sjuk!

Så han gör framsteg, men jag har vetat hela tiden att nånstans därinne i hundkroppen finns den perfekta vårdhunden den saken blev solklar den gången jag såg honom och en av våra vårdtagares första möte, det mötet var magiskt!  

Så han kommer att bli ännu bättre än Vince och Vince är en pärla, W har den fördelen att INGENTING bekymrar honom och han är mycket mer öppen för spontana möten, Vince vill gärna lära känna folk först..

 

För övrigt har det varit en varm och svettig vecka sen kom regnet och förmodligen semestervädret..;-) det är ju inte så långt dit..

 

Tjingeling


Av Catja Lindeblad - 9 maj 2016 09:21

Plötsligt är vi inne i Maj månad och som vanligt tittar jag ut och tänker "Va redan" allt står i skiraste grönt och vitsipporna har snart blommat klart och rapsfälten ja, rapsfälten är gula och fina

       

Det är ju inte så att jag hukar i min lägenhet och plötsligt upptäcker att det skiftat från vinter till sommar men på ett sätt känns det nästan så för på kvällen innan det blev sommar så gick jag och frös i vinterjackan och morgonen därpå SLET jag av mig alla kläder (nästan) och svettades, så nu har jag detta och klaga på..värmen ;-)

     

Nåt annat att klaga på är ju det faktum att "HAN" däruppe har ett ont öga till mig eller så är jag drabbad av karma,jag tror på karma, men inte tusan kan jag ha varit så elak..

 

Det började med ett smärre hål i huvudet orsakad direkt av en nyckel men indirekt av Walter..  

W var fullt upptagen med att montera ner den (nästan) enda levande växten i min trädgård, Forsythian.. flera gånger resta jag mig upp från stolen där jag satt i ett försök att dricka lite kaffe o njuta av solen..tredje gången jag for upp så gick det lite för fort, ilsk som jag var och terrass dörren var lite för nära och vips körde jag upp skallen i  denna nyckel

det gjorde svinont!

Att det var just den såg jag inte förrän det var dags att låsa dörren..

 

Walter tuggade sönder det enda bowlingklotet som fanns kvar från Vince bowlingspel, en stenhård boll så jag fattar inte hur..inte heller fattar jag hur han kom åt den..

 

Dammsugaren la av helt när jag kommit halvvägs vilket innebär att halva lägenheten är en sanitär olägenhet, fast nu börjar första halvan komma i kapp..

 

Räkningen som jag skickat den 28/4 visade sig försvunnit på vägen..jävla postnord..så jag fick spärrat den och rusa iväg och betala på bank, vilket innebär att den blev försenad..

 

Automaten på torget var ur funktion så det blev bussresa till jägersro och så klart missar jag bussen och får stå en hel jäkla halvtimme..

 

Walter får ett anfall den 3/5 klockan 05:45 och det var inte kul på nån skala..

7 veckor klarade han sen senaste tabletthöjningen

Nu får vi se om det kommer fler och hur han ligger i koncentrationen av Fenemal..

Denna perioden har varit så skön, hade nästan glömt att jag har en EP hund..  

Därför damp man extra hårt ner på ändan när anfallet kom, men det är bara att ta nya tag..

 

Grundkursen har kommit igång för W och det gick väl hyfsat inga uppätna hundar alla fall..men den där passiviteten den är svår

 

Därför blev jag extra glad i söndags när vi smög iväg för att lurpassa på två från glada hundgänget som skulle tävla i rallylydnad  

Vi skulle inte visa oss, vi skulle smyga omkring i kulisserna  gömma oss bakom hus och buskar..

Det gick bra och W skötte sig fint  

När vi väl gav oss tillkänna blev vi inskickade i klubbhuset för Dante skulle göra sista tävlingen

Bägge killarna Gizmo och Dante skötte sig så fint och det blev pallplacering för Dante! HURRA!

     

Walter var då lite otålig och bara några noslängder från honom en löptik, jisses säger jag bara!

När vi väl kom hem på kvällen stöp både han och jag i säng.. 5 minuter sa jag, det blev mer..

Walter var helt utloggad

 

Födelsedagar, både som varit och kommande är det i maj

Igår firade vi min fina svärdotter hela 30 år ;-) och sonens 29 som är den 13    

God mat precis som vanligt och som vanligt äter man för mycket ;-)  

Liams gos och naturligtvis var han förkyld vilket säger mig att om ett par dagar är jag detsamma, så jag får ladda upp redan nu med näsdroppar och dylikt    

Nu kallar han på mig med FARMOR vilket ger en alldeles speciell känsla i kroppen goa unge och så har han en lego docka med grått hår som tydligen är jag då, vilket fick mig att stå och spana lite extra efter gråa hårstrån, några har jag ju fått

(Tack Walter) men sååå många nä minsann..;-)

   

För övrigt verkar det bli ännu varmare idag vilket gör oss begränsade eftersom bägge hundarna ogillar värme och ser ut som om dom ska drabbas av värmeslag bara vi lämnar huset..sådan matte sådan hund

Min negativa sida säger "jaha det är den sommaren vi kommer att få" så nästa gång vi får mulet o regn är det de som gäller för semestervädret  

För min del säger jag växlande molnighet och soliga em/kvällar för ljumma sommarkvällar DET vill jag ha och eftersom jag nu inte har tumme med "HAN" däruppe så kommer vi få en stekhet sommar och regniga kvällar hepp

 

Tjingeling!

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

vincentsetter


Ovido - Quiz & Flashcards