Alla inlägg under juli 2012

Av Catja Lindeblad - 6 juli 2012 11:02

Det var sannerligen en härlig dag i går då vi gjorde både Ystad och Simrishamn osäkra..  

Mulen början, men vi var ju glada bara det var uppehålls väder..och det är det bästa vädret att göra utflykt i om man har hundar med sig..

Vis av erfarenhet packade jag ner regnkläder, det gjorde väninnan också..och därför blev det klarblå himmel, strålande sol och jäkligt varmt..åtminstone i Simrishamn där vi tillbringade x antal timmar..      

Där åt vi den godaste sillmackan ever..;-)   och godaste mjukglassen..Vince ratade fortfarande detta..så egentligen borde jag i rättvisans namn köpt en pinnglas till honom..för Coco är inte nödbedd..inte för nån form av föda..;-)  

När Vince äntligen beslöt sig för att nedlåta sig till en liten bit på "sistan" så var Coco där och tog för sig utan minsta skam i kroppen..;-)


Tågresan dit var en dröm för vilken hundägare som helst..de skötte sig exemplariskt..även när "vild" unge sprang fram o tillbaka i gången och varje gång han nådde hundarna passade han på och klappa,krama..mest var det på Vince för han låg närmast..

Nu kan jag ju tycka att man borde hålla lite bättre koll på sitt barn..man kan ju faktiskt inte ta för givet att ALLA hundar som åker tåg är snälla..bäst är att fråga först..men hans mamma såg jag inte röken av förrän det var dags att gå av..

Nu gick allt bra och Vince var ett under av tålamod..

På väg av tågen var det en dam som sa: "fantastiskt så lugna och fina hundar ni har"..sånt där får ju en att stå ut med vad som helst..(nästan;-)


Efter ett antal timmar i hetta..   åkte vi till Ystad..och där gjorde Vince det enda rätta..han hoppade i fontänen..visserligen var jag helt oförberedd och hade jag varit x antal kilo lättare hade jag åkt med ner..    

Sånt går ju inte helt obemärkt förbi, inte när fontänen ligger mitt på torgen..och vi hade snart ett par som kände "nån" som hade "Nisse" från Ursula


Ystad är så fantastiskt vackert med fina hus och gränder..och alla dessa blommor..rosor närmare bestämt..tänk om man kunde ha en hel trädgård med bara rosor..                  


Bäckahästen är ett favorit ställe och där hamnade vi denna gång också..  

Vädret hade då övergått till halvmulet vilket passade mig och säkert hundarna också..väninnan ville ha sol..;-) och det är klart en pilsner smakar bäst i solsken..            

         

En väldigt trevlig dag och vi gled in på Oxie station vid 19:30 tiden..trötta och jag med brännskadad nacke och lite, lite skoskav..

Tjingeling!


Av Catja Lindeblad - 4 juli 2012 23:14

Vince har övergett fasaner..kanske inte helt o hållet, men näst intill..nu är det grodor som gäller..   och jag vet inte vad jag ska tycka om det..gillar grodor väldigt mycket och vill för allt i världen inte att en groda ska fastna i gapet på jägaren Vince..;-) det vill jag å andra sidan inte att fasaner ska göra heller..  

Fast jag undrar hur många grodyngel som åker ner i magen på honom när han simmar omkring och låter litervis(?) med vatten glida ner..(hemska tanke)
 


Sköna Arrie igår..  Stora sjön upptagen av ett gäng fiskare, så vi höll till vid näckros sjön..där kan jag sitta i timmar..men det går ju inte, kan inte vara lika lat som jag är på "backen"..men allt har sin tid som min kära mormor brukade säga, så jag satt nog i en timme..;-) under tiden var Vince fullt sysselsatt med att jaga grodor..
 

Fick till sist honom där i från..;-) rask promenad i 1 1/2 timme och ett blodspår med falukorv som pris och sen vände vi näsan hem..  

Fick både klippt gräs och kantklippt samma dag..;-)

Tyvärr stod jag nog för mycket dubbelvikt för ryggen sa från med råge och ett slag var jag rädd att jag skulle bli som en av kvinnorna i "kokvinnorna"..en fantastisk dokumentär som jag hade turen att zappa mig fram till en kväll..

Men jag lyckades hala mig upp igen..


Denna dag har jag varit lyrisk över en fågel..;-) inte var dom många som förstod min glädje där uppe på backen..men alltså en HÄGER..här vid dammen..FANTASTISKT..!  

Ett par taskiga kort..men man kan ANA skapelsen..;-)  

Idag var det Zindys matte som plockade upp efter ung........(fyll i önskade bokstäver) det är sällan livbojen hänger på sin plats..och ibland kan jag nästan önska att den person som tar väck den, ramlar i dammen och HOPPSAN JAG KAN INTE SIMMA och OOOPS livbojen är VÄCK...   men det är ju bara jag och mina (ibland) ondsinta tankar..  


Zindy beslöt att strunta i sin mattes goda gärning och blev kvar hos oss..inte den minsta lilla ryckning i örat blev det trots HÖGA visslingar...fast Zindy visste väl att i slutet av rundan skulle hennes matte dyka upp..;-)                


Det är tur att i hundarna vilar inga ondsinta tankar..bara ren kärlek..(för det mesta)              

Nu ska jag ta mig samman och hoppa i säng..djuren snarkar redan..;-)

Tjingeling!




Av Catja Lindeblad - 2 juli 2012 18:09

Äntligen har solen varit så generös så att den visat sig några dagar i sträck..man tackar o tar emot..;-)

Blev fullständigt förvirrad i morse och visste inte vad vi skulle ta först i vår planering..;-)

För när jag vaknade allra först i morse så regnade vilket gjorde att jag trodde att jag med gott samvete kunde sova lite längre..


Backen blev det som andra tur och då dök Trille upp som jag inte sett på väldigt länge..          

Sen blev det helt fel och vi hamnade i Pildammsparken..     årets första mjukglass och det var INTE fel..Vince delade inte min entusiasm..han gillar bara vanlig pinnglass..;-)

Fåglarna var mer än vanligt griniga..och ett svan par gick till attack till alla som så mycket blickade ut över dammen..vi utmanade ödet och stannade till..        


Nästa utmaning var med livet som insats och det var helt o hållet mitt fel..men det är nåt med stora staden som gör mig helt och hållet tom i bollen..

Vi hamnade mitt i cykel svärmen på södervärn och när jag skulle försöka ta mig över på trottoaren så kom en kille på skateboard och han kör FORT..det var på håret vi klarade oss..

Nästa utmaning var överfull buss bestående av idioter..

Men vi klarade oss där med..till sist kunde vi komma längre bak i bussen och hamnar bredvid en gubbe som hällt i sig alldeles för många pilsner..har träffat på honom förr i samma tillstånd..han sa: där är en hund som vet hur man relaxar, kanske ägaren skulle lära sig det också.. ja, av barn och fyllehundar får man sanningen..;-)

För nog var det så, Vince var så lugn och jag ville mest slå nån på skallen..;-)


Men jag säger bara det tack gode ...  att jag bor där jag bor...

Nu blir det käk och sen kanske det blir en cykeltur..vi måste ju träna..;-)

Tjingeling!


Av Catja Lindeblad - 1 juli 2012 18:56

1 Juli är min mammas födelsedag..och numera är det till kyrkogården man åker för att ge lite blommor och filosofera en stund..saknar henne..  


Dagarna har rullat på och vips hade jag inte tittat åt datan en enda gång..(fast jag smygkollar FB på telefon;)

Rätt skönt ändå att slippa det tekniska..


Svågern fyllde 50 år och vi var såklart o firade..nu har han fyllt vuxen..        

Vincent var med och gjorde tillvaron osäker för många..HUR är det MÖJLIGT att EN hund kan slabba så MYCKET..köksgolvet, det flöt och det gällde att snabbt huka sig och täcka över maten när den gode Vince hade druckit..

För att inte tala om halkolyckor...  


Vince har ju alltid varit en drömvalp..ALDRIG har han tagit sönder nåt, bitit, gnällt eller varit allmänt störig..nädå, allt har gått på räls..därför blev chocken desto större när jag råkar titta under bordet och ser Vince, MIN Vince lägga sig tillrätta med min ena NYINKÖPTA sko,mocka, dyr...han skulle precis sätta tänderna i denna sko när jag fick talet tillbaka och kunde utstöta ett avgrunds vrål..;-) tätt följt av ett NEJ..!

Vince såg synnerligen förvånad ut..  

   

Backen träffar har det blivit och Vince älskar att komma upp där o träffa alla kompisar..även Baloo..;-)   Vince har den största respekten för Baloo och när denne kille morrar till då sticker Vince..så även häromdagen..Vince försökte tagga till men gav upp tanken och sprang till mig istället..och Vince han "pratade" hela vägen fram till mig..MES sa Sessans matte..jo men visst, har väl själv  tyckt att lite mer go kunde det väl vara..men så tänker jag på min första setter som ALDRIG sa nej tack till ett slagsmål..och det var inte så kul.. så därför är jag VÄLDIGT GLAD att Vince är en mes..;-)                    


En ny liten kille har hittat vägen upp till backen, Atlas..en Bulldogg som just nu är vansinnigt söt..;-)    

För övrigt har vi försökt att få till det där med gruppfoto..min dröm är att få ALLA hundarna i ett foto..men efter sista försöket så får det väl bara bli just en dröm..fast skam den som ger sig..;-)
 

 

Gårdagen bjöd på härlig Österlen tur..och det var hur mysigt som helst..                  

Vi hade sannerligen tur med vädret!  

En träff med väninna på stället där man äter o äter i flera timmar har det också blivit..Rose Garden..  


Nu är det förberett med cykel turerna med Vince..ny servad cykel hämtades idag och första turen avklarad..Vince klarade det hur bra som helst..väninnan cyklade med som support..undrar om hon hade förbands lådan med..??    

En sak vet jag att jag måste handla..cykelhjälm..om i fall att..

Tjingeling!





Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

vincentsetter


Ovido - Quiz & Flashcards