Alla inlägg under maj 2011

Av Catja Lindeblad - 15 maj 2011 19:00

Regn, sol, regn..vädret har inte kunnat bestämma sig...

Upp kom jag i morse lite bättre i anklarna..på med dom gamla gympa dojjorna, tokigt att jag kört med dom nyare..klart som korvspad att jag fick ont!

Förmiddagen blev tur till Käglinge..några träffar med ett par hundar annars var det rätt öde..   ner till sjön såklart och grodjakt..;)

Vince gillar grodor och det gör jag också..jag vill förstås inte äta dom, det vill nog Vince..:)

Kastade frisbee' och simsalabim var den i vattnet och Vince sket väl i den..fick fångat in den med hjälp av en gren..banne mig om jag ska förlora en till grej till sjön (eller till någon annan)  


Var borta vid grod dammarna..häftigt att höra vilket ljud dom kan prestera dessa grodor..Vince simmade med öppen mun, undras hur många grodyngel han fick i sig där?
 

Friden varade inte länge..två barnfamiljer dök upp med skrikande ungar och flertalet håvar..så vi gick..


Eftermiddagen blev det Arrie..härliga Arrie..   men Arrie en söndag betyder fiskare..överallt stod gubbar/killar och kastade ut sina metkrokar..eller för all del kastspö..Vince kunde inte bada på "sitt" ställe, men hittade en liten vik och där kunde vi vara ifred..;)  

 

Testade den nya långlinan och den var bra..mycket bra för när jag står och babblar i telefon är det hare som går upp..visserligen satt han ner den gode Vince, men hade inte linan varit på hade han nog gått efter..han GURGLADE..;)  

Han är mer på hugget i år..både fasaner och hare då "vispar" det till..mest fasan..det är grejer det!  

Så ett av mina bättre köp..linan..  

Det enda man ska passa sig för är att få linan under ens egna fötter om det är det minsta halt..det var det och innan jag visste ordet av det låg jag som en strandad val..

Så nu är det inte anklarna som gör mest ont..

Undras om jag kommer upp överhuvudtaget i morgon..


Massor med blommor i trädgården..bara på ett par dagar har allt kommit igång och jag har missat det..      

Katt gäst som låg och gonade sig på stolen när jag öppnade dörren, vi blev nog lika rädda..  

17308 steg i går och idag är jag uppe i 22000 och dagen är inte slut ännu..fast för ryggen känns det rätt slut faktiskt;)  


Tjingeling!

Av Catja Lindeblad - 14 maj 2011 18:09

Helt klart blev det överkurs igår..och jag hade bry med att ens sätta fötterna på golvet i morse..så jäkla ont i anklarna..

Förmodligen är skorna jag har inte dom bästa att gå sjumilasteg med..;)

Så idag har vi varit lite mer sansade, så jag kan komma igen i stor stil imorgon..  


Käglinge så klart, fick smeta på voltaren gel och sen stapplade vi iväg..    

Fåren har kommit..åtminstone i den ena hagen, den stora hagen var fortfarande lös och ledig..söta små lamm och lite rädda var dom när jag stod där och "fibblade" med kameran..;)  

Nu blir det några månader utan får hagarna..men ok det ÄR ju deras hagar..    

Vi får klara oss utan och för det mesta går det bra ute på slingan..om inte så har jag köpt en lååång lina med rejält handtag..;)

Det är ju det här med fasaner..när Vince ställer sig och svansen "vispar" igång..då vet man..;)  

Fast jag måste säga, han är en duktig kille..flera gånger har jag kunnat stoppa honom, men det gäller att vara alert, inte gå och dagdrömma..ingen risk för dagdrömmeri idag inte..kändes som att gå på glödande kol..voltaren gel= skit..


Träffade på äldre man med äldre hanhund, en sur sådan..hunden alltså inte gubben..

Gubben sa: är det en hanhund? Ok! Då får han sköta det själv..

Vad hunden skulle sköta själv fattade jag när sure hunden kom morrande mot Vince..  

Minsann om jag skulle låta dom sköta det själv..gubben tog sura hunden och gick iväg..kanske blev gubben sur han med..;)


Regnet kom till sist och det rejält..hann komma in under tak..nu blir det käk och ja man får väl kolla in melodifestivalen..eller inte..;)  

Tjingeling.





Av Catja Lindeblad - 13 maj 2011 17:27

Återigen är jag besatt..denna gång är det steg räknaren som gör mig tokig..;)

Har inte tid med något annat..jag går och går och går och...jag har alltid gått mycket, gillar att gå och har man hund kommer det automatiskt..man MÅSTE gå..  

Trodde jag låg bra till, kollade igår, och det är tre! (3) före mig..alla tre kommer från Almgården..Hansei, Moa och Anita..hur mycket går NI egentligen..??

Det är här, det besatta kommer in..nu jäklar!!

Så idag har jag gått på den offensiva..jag/vi har gått..inget annat, gått och gått..jag kommer att få benhinneinflammation och bli sjukskriven..undras om det kan klassas som arbetsskada...  


Först blev det en liten morgon tur klockan 06!  

Sen 09:10 befann sig, jag och väninnan i bokskogen..hennes man sprang..   vi gick..8 1/2 km i rask takt..fika paus ( det är tvunget) kaffe och god baguette..          

Hemma igen vid 12:15..kastade mig över dammsugaren det första jag gjorde när jag kom hem.."snabb" städning i två timmar och katt håren yrde omkring..;)

Halv tre, samtal med väninnan..tur till Toarp..rask takt..ny stig och skog och härliga dofter mest för hundarna som fick förnyad kraft..   Coco smet iväg..   Vince   var fast i lina..svansen "vispade" så jag vågade inte släppa..han var taggad och jag kände att han skulle inte komma om jag kallade och man FÅR faktiskt INTE nu..Coco kom..och det blev koppel på henne också..;)

Ösregn och skulande under träd..   ingen åska, det fasade jag för när vi var där inne i skogen och yrade omkring..;) väninnan hade tagit av sina linser och jag hade ingenting..som två blinda hönor gick vi omkring..;)      

Fast det är tryggt att ha väninnan med..en praktisk och klok människa..;)   om vi nu skulle ha tappat bort oss totalt..men det gjorde vi inte..och ingen åska..

Vi stod och glodde på det fina huset..som jag önskar vore mitt..fortfarande till salu..varför vågar jag inte? förmodligen för jag vill fortsätta med 67% och då faller det..ska jag ha detta hus får jag åtminstone arbeta mina 87% eller kanske 100%...och är det värt det??  Det är frågan..så skönt att vara ledig som jag är, det är livskvalité', fånga dagen och allt det där..;)

24772 steg fram tills nu   har det blivit..och en runda till väntar..kanske två..;) vi får se..besatt är ordet..ni fattar va??

Stackars Vince..!

Stackars Vince, är det av annan anledning..Nora löper och har utsett Vince till friare nummer 1..   hon åmar sig och jamar och pussar och vet inte till sig av kärlek till Vince..;) och Vince, han är INTE på samma nivå..Han SUCKAR..hela tiden..jag får "rädda" honom mellan varven..Nora är VÄLDIGT envis.. Melvin har fattat poängen och lyser med sin frånvaro..måtte det snart ta slut..lilla gumman..:)  


Snart käk och VILA..   måste klämma in lite träning..som tur är träff den 22..måste få peppning..!!

Tjingeling!!



Av Catja Lindeblad - 10 maj 2011 15:37

Finaste goaste Vince två år idag..och det har vi firat minsann!!
 

Hemmagjord "tårta" med både leverpastej, leverkorv och hundmat på burk och dekoration med gurkskivor...allt slank ner utom gurkskivorna (det var väntat;)  

Presenter givetvis, två leksaker och något godis..och det är ju alltid ett vågspel..Vince är en kräsen hund och det går inte med vad som helst..detta slank ner..  


Tur till Käglinge och ett födelsedags dopp..   träffade på några hundar..en labbe som var en hejare att apportera och tur var väl det för denna labbe tjej hämtade dammisen när Vince INTE gjorde det..     men sen gick dom...och nu ligger denna röda grej någonstans och guppar i sjön för Vince sket i den när lek kamraten gick..sur var jag..  

 

Riktigt varmt idag, det var tur det blåste lite..    

Massor med ungar på picknick i Käglinge..både stora och små..och ett jäkla liv..kunde knappt höra fågelkvitter..

Måste ha blivit mer ljudkänslig med åldern..;)


13000 steg fram tills nu..det sporrar att ha denna lilla manick..rätt kul att se hur mycket man går


Flitig ute i trädgården både klippt gräsmatta och slängt bort lite grejer..conteinern är på plats ute på gatan och då gäller det att passa på..

Nu käk och på det lite vila om jag inte ska springa ut ett varv..;)

Tjingeling!!

Av Catja Lindeblad - 9 maj 2011 19:51

Helgen både kom och gick,och vår sömnkvot blev icke fylld..inte min och inte Vince..vet inte hur många gånger jag vaknade av ett kittlande morrhår och sagel i ansiktet..kittlande kunde jag stå ut med..men SAGEL, DRÄGEL...nä tack..inget kul..!  

Varför Vince väckte mig vet jag inte..kanske snarkade jag för mycket..;) och väckte HONOM eller så var det solen som kämpade sig igenom rullgardin..och vem kan sova då..inte Vince..;)


Sista dagen för Vince som ett plussare..imorgon fyller Vince två år..och det har gått så FORT!!

Kan inte fatta att det är TVÅ ÅR SEN, den där lilla tjockisen kom till världen..MIN Vincent..den fine..  


Ledig dag idag och jag hade bokat tvätt tid (igen) som jag bokade om (igen)..men fick krypa till korset och ta en tid kl 19..


Steg räknaren är på..blev plötsligt med i den här gång tävlingen utan jag visste hur det gick till.. fast det kan ju vara rätt intressant att få vet hur mycket man går..det kanske inte är så mycket som man tror..hittills har jag gått 14000 steg..fast jag undrar om det stämmer..tycker inte jag gått så där förfärligt mycket..har inte varit på mina lång turer till Arrie el Käglinge..idag har vi "bara" rantat runt i Oxie..backen har vi varit uppe på två gånger..  

Aja var äntligen med idag på förmiddagen..hennes matte mår något bättre..skönt!  

Floyd och Kasper "bröderna grus" var också där..    

Busan   kom upp ett varv och två grånande gentlemän..  

 

På em var vi ett litet gäng..Elliot, Balou och Millie..    

 

Sonen på besök med presenter från sköna Grekland..;)..olivolja tex

Lite träning..jag har sackat efter lite här..känner att det blir så när det är långt mellan träffarna..

Nu plockar Vince upp det jag kastar till honom och kommer och lämnar..nu vill jag bara att han ska vänta tills jag tar emot..där har han inte tid att vänta..( aldrig är jag nöjd)  


En fantastisk kväll har det varit och jag hoppas det fina vädret håller i sig..i alla fall över helgen..  

 

Tjingeling!!

Av Catja Lindeblad - 4 maj 2011 19:15

En solig men kall dag..sista lediga dagen..vad göra?..Borde städa, borde tvätta, borde göra nytta..gjorde jag?..NEJ!  

Backen på förmiddagen..träff med Floyd..denna underbart goa påg..jag gillar honom skarpt!    

Aja är på dagis..matte mår inte bra..hoppas hon kryar på sig snart och kommer tillbaka!

Hugo dök upp..killen har ont av sitt diskbråck och var lite småsur..beslöt att ta ut det på Vince..som svarade tillbaka..Hugo hamnade i koppel..rättvist??  


Nästan två timmar blev det sen hem och hämtade kraft, lite käk och kaffe..

Sen vid 14 tiden blev det Arrie..tänkte träna och lägga lite spår..köttbullar..;)

Det blev det också..har annars en tendens att bara vara när jag kommer till Arrie..det är så fint där, så vackert..


Såg en bil jag kände igen på vägen dit och minsann Hubba, Donna och Elsa-Tindra..

Så det blev bad med grannarna..;)
 

Rätt kallt och det var kanske inte så bra att vara i plurret..fast hundarna verkade tycka att det var helt ok..;) och vi tvåbenta stod säkert på fast mark..(och en fyrbent)        

         

La ut lite spår..köttbullar..och han hittade dom..tränade lite annat och hade det mysigt..det är härligt där i Arrie..  

Vince ställde sig och glodde ut på fältet och minsann en fasan höna glodde fram..hanen gick en bit ifrån..  

 

Gick över backen och favotösen Coco   var där tillsammans med "glada hundgänget"..men då höll batteriet på att dö ut på kameran och det blev inte mycket kort där..  


En fantastisk fin dag och jag har bränt näsan..men bara lite..;)

Lite mer träning får det bli ikväll, på det jag måste..dom där fem föremålen och allt annat..ibland är han så duktig och ibland "ids" han inte..han är sin mattes hund!  

Tjingeling!


Av Catja Lindeblad - 3 maj 2011 18:46

Halva denna dag har tillbringats på nordea..

Mitt könummer var 170 och det var 123 när jag började min väntan..kommer ihåg förra gången jag satt här och skulle sätta in pengar till syster yster..en timme säkert den gången..och NU inte långt ifrån..

Hade gott om tid att studera folket, både bakom och framför och särskilt effektiva var ingen av dom..dom anställda gillar att snacka om allt o ingenting..och det är inte fel, absolut inte..men om kön växer får man lägga på ett kol..;)


När jag ÄNTLIGEN kom fram var det till "suraste kvinnan i år" inget snick snack med mig inte, men det var säkert för att jag INTE är kund hos nordea (tack o lov)

Hoppas nu det var sista gången jag behöver ta en kölapp hos nordea..för nästa gång får jag ett psykbryt..


Fick trösta mig med att handla tre styck kläningar på indiskan..det la sig som balsam på sårig själ banne mig..600 riksdaler för dessa tre, helt ok..

Fick tryckt i mig ett whopper meal också sen var jag redo att möta livet igen..;)  


Ännu bättre när jag kom hem och fick på mig "hundjeansen"..vi drog till käglinge..

Rask promenad genom fårhagar och slingan mötte en 13 årig gammal dam, en golden..   pigg för sin ålder måste jag säga..

Tränade lite och fick en lysande(?) ide'.."vi filmar"..väldigt nyttigt måste jag säga..jag är så "hastig" och på en filmsnutt ger jag "snörpandet" ett ansikte..;)
 


Vi körde lite slalom också mellan pinnarna och jag stod på huvudet..blev inte ett dugg förvånad..


Vince skötte sig bra under hela turen ute på slingan ända fram till slutet, men då..jag såg det och hann inte..   och vips går han efter fasan..jag vrålade och vispade runt efter visselpipan, då kom han..vi hade ett allvarligt samtal nos mot nos..men han var ju trots allt duktig, för han vände och följde inte hela vägen..;)


En av vännerna här på bloggen hämtar hem sin valp idag och jag bara LÄNGTAR att få se lite kort på den tjocka underbara röda..;)

Tjingeling!

Av Catja Lindeblad - 2 maj 2011 18:38

Kallt, kallare, kallast..var tog den tidiga sommaren vägen?  

Fick hört av folk uppe på backen att det var is på bilrutorna i morse så det var till att skrapa..


Sol i morse och jag klädde mig rätt optimistiskt..så jag frös..blev INTE vis utav detta utan tur nummer två var lika jäklig..

Gick upp på backen i hopp om att få träffa lite kompisar, ett tag sen sist..  

 Floyd och Kasper..    

Kasper hade fått sin sommar frisyr och jag kände knappt igen honom..tänk vad frisyren gör med folk och fä..;)    

 

Vår vattenskål är stulen..vad dom nu ska med den till..men ingenting förvånar en nuförtiden..    

Aja var inte med idag..kanske matte inte mår bra..  

 

Gräsklippning och kirskåls utrotning när jag kom hem..och träning med Vince..              


Tog ett varv till upp på backen, och då kan man ju tro att NU hade jag mer kläder på mig..och lite mer hade jag väl, men det räckte inte till det heller..kanske vinter jackan får komma fram igen..för jäkla vad kallt det var..    

 

Sitter fortfarande här och huttrar och nyser..fattas bara jag blir sjuk nu..det har jag verkligen inte tid med..      

Käk snart och lite träning igen..Vince ska kunna fem föremål..och det är INTE lätt..igår fattade han inte vad en BOLL var..totalt nollställd..;)        

Fast idag lämnade han bollen i knä't på mig precis som han ska..så han är en duktig kille för det mesta..;)


Tjingeling!

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13 14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

vincentsetter


Ovido - Quiz & Flashcards