Alla inlägg under januari 2012

Av Catja Lindeblad - 17 januari 2012 15:23

Landskrona igår och en trång färd på tåg och buss..Vince fixade det fint att ha nosen hopklämd mot någons ben, rumpa, osv..;) jag var mest rädd att någon skulle stampa honom på tassarna, så för att undvika detta satte jag min fot framför Vince med konsekvensen att en hel del snubblade..men jag låtsades som det regnade..det gjorde det tack o lov inte för väl där i kurslokalen fick vi ge oss ut på tur..    

Var väl inte tänkt så från början..men här kunde vi tacka Vince för det..han MORRADE mot stackars Leo, och det var inte vilket morr som helst..det kom från magen och gurglade sig upp..;) min mesiga Vince..så vi gick ut, sida vid sida och sen var det bra..  


Leendet koppel..tja vad kan jag säga om det..helt klart bättre men inte helt bra, inte hela tiden..

Trappträning..där kom min stående kommentar: "han kan där hemma" Tack o lov höll vår instruktör med..för det var hon som sa det först: "men kunde han inte det sist"

Vince kom till sans till sist och KOM IHÅG att så här gör vi ju när det är trappor..;))  


Så i det stora hela gick det bra..

Sonen hade den stora godheten att hämta upp mor och hund..:)


Backeträff i morse och inte begriper jag vad hundarna sysslar med men skitigare än skitigast var ordet..    

Floyden hade ny boll med sig ut..   den förra kastade hans matte HÖGT upp i ett träd..;)  


För övrigt har det inte blivit så mycket mer..vi samlar kraft för vad som komma skall..;)      


Nu middag och en tupplur på det..  

Tjingeling!!

Av Catja Lindeblad - 15 januari 2012 20:55

Helgen avklarad..och ÄNTLIGEN fick jag uppleva en kall o krispig morgon, för jag trotsade tröttheten och gav mig upp på backen efter jobb och där var dom.."glada hundgänget"        

Vince blev så glad att han RUSADE fram och KASTADE sig över Zindys matte..;))    

En underbar morgon kort o gott..    


Somnade vid 10 tiden och hade hopp om att gå upp vid 14, men det smög sig.. men det kvittade, fick min morgon..;)        


Apropå Rusa(de) så ska Vince bli morbror..hans syster Rusa ska bli mamma omkring den 18/3..och då är vi där som jag tänkt på mellan varven..men här måste jag försöka använda hjärnan och stänga av hjärtat och hur i hela fridens namn gör man det och är det nödvändigt..;)

För visst hade det gått alldeles utmärkt, eller..??  


Men som vanligt(?) lägger jag beslutet till en annan person..och vad hennes svar blir påverkar mitt beslut..så jag återkommer i denna fråga..;)

Kanske jag bör fråga mina katter först..???


I morgon är det landskrona som gäller..kropps agility står på schemat

Börjar bli mer o mer nervös nu för steg 2..men försöker tänka att han är samma hund oavsett om vi klarar det eller inte och Vince är ALLAS favorit på jobb..;)...(mig skiter dom i ;)  


Vi håller på med ett nytt trix..förutom "prosit" då alltså

Vi spelar kort..första försöket blev väl sådär, men vi hade rätt kul och först tänkte jag väl inte lägga ut det HÄR..men vem är jag att hindra ett gott skratt..;)) de som är äckelmagade får väl blunda när vi pussas Vince och jag..;))
  Tjingeling!

Av Catja Lindeblad - 12 januari 2012 14:37

Från dag 8 till dag 12..här går det undan..inte har det hänt något speciellt heller väl värt att nämna..

Vi kämpar på med praktiken, med träningen och att ÖVERLEVA DETTA JÄKLA VÄDER!!  

Är det möjligt att det får vara sånt skitväder så länge..och ingenstans kan man klaga..;)) förutom här då förstås, kanske ska kalla denna blogg.."väderblogg"..  

Nä, snön o kylan har övergett mig detta år och det är väl bara att bita ihop och hoppa i gummistövlarna som jag för övrigt får köpa nya..små,små hål så jag ANKLAGAR mina hårbollar för detta..   vem av dom vet jag inte..lika luriga bägge två, fast det lutar åt Nora..man ska inte låta sig luras av hennes söta utseende..        


Annars har det varit Käglinge och backen som gällt dessa dagar..      

Praktiken i tisdags gick väl också bra..fast nu verkar det som om han glömt ordet "nära"..Vince trodde det var kommando för att gå och lägga sig..  

Vince är alltid helt slut när vi kommer hem och det är banne jag också..så mycket ljud och ALLA pratar huller om buller..;))

Ett "kommando" som han är helt säker på det är "5 minuter"..så fort jag säger detta så är han vips i sängen..;))  


Det börjar närma sig sanna mina ord..sista träffen för "steg 1" på måndag..sen "steg 2" den 27/1..och jag tycker vi kan INGENTING..
 


Nä, jag måste peppa upp mig..känner mig halvkass..ja rent av helkass..åtminstone var jag det igår, skyller det på vädret helt o hållet..  

Tjingeling!



Av Catja Lindeblad - 8 januari 2012 17:51

Söndagen den 8/1..och julen går sakta, sakta ut ur detta hus..att det så långt tid;) är för det är så förbaskat tråkigt..att plocka ner,stoppa undan..så jag kommer på andra saker att göra

Som tex att dra till Käglinge med väninnan och favorit tösen Coco..  

Fika med såklart och naturligtvis regnade det när kaffetörsten satte in..men det har aldrig hindrat oss,(förr) fast nu drog vi oss in under tak och satt där vid dansbanan och tänkte på midsommar..;) så det är väl bara att konstatera att vi har blivit lite mer bekväma (läs äldre) för vi kände inte för att bli blöta, och det var väl därför vi satt just där, för så särskilt bekvämt var det ju inte och väninnan fick ge mig en hjälpande hand när jag skulle upp..väninnan fick själv kravla sig upp..NÄR hände det att vi blev så stela..;))    


Vince satte rekord i det här med att tigga och det är ju ett STORT minus, detta tiggande..knappast Vince fel, endast jag ska klandras..;=)  

Eftersom det knappast var kallt och vi gick förbi dammarna så kunde ingen av hundarna stoppas från att ta ett uppfriskande bad..luktade inget vidare, men gjorde det väl ännu mer njutbart för dom små "grisarna"..  

         

Gott med fika var det och jag satte i mig tre av fyra kanelsnäckor med viss hjälp av två stycken dreglande typer..;)

På väg hem kämpade sig solen fram..typiskt!

Son o svärdotter på besök..alltid lika trevligt..;) Usb minnet hade sonen med..och där är lite av varje..


I morgon är det dags att ställa klockan och eftersom den är kass får det bli mobilen, så man får hoppas man inte kastar iväg densamma..i morgon bara MÅSTE jag tvätta..finns inget återvändo, inget utrymme för avbokning..  

Nu en kaffetår..sen åker granen..

Tjingeling!




Av Catja Lindeblad - 7 januari 2012 17:39

Är så innerligt trött på detta: regn,gegga,regn,gegga...man hade ju hoppats att solen skulle hänga med idag också, eller åtminstone uppehållsväder..men ack kvack..det känns faktiskt som det har varit samma väder sen juli nån gång..  


I morse ställde jag klockan..i morse förstörde jag samma klocka..snooze knappen är numera tryckt in i klockan..men jag var på backen 08:15..men var NÅGON annan där??

ICKE!!

Tänkte lite onda tankar det ska villigt erkännas..("här kämpar man;))

Det kunde ju faktiskt vara så att turen plötsligt gått till käglinge..det vet man ju inte, det är ju inte så att jag är en regelbunden besökare på backen på helgerna, det kan ni väl förstå när jag i panik bankar ner snooze knappen..


Men sen kom dom och glad blev jag och Vince..;)) Det var inte förgäves, min kamp mot klockan..          

Ett födelsedagsbarn hade vi på backen denna dag..Fina goa Floyden 2 år!!! HIPP HIPP HURRA!! En taskig bild på när han får en köttbulle av allas vår godis flicka..;)) ( Men i detta grå väder vad kan det bli)  (Tryck på bilden för att göra dom större, där är köttbullsbilden..den finns inte med annars..mystiskt)    
 

Att Gibson och matte också kom var ju bonus..dom har jag inte sett på väldigt länge..
 

Sedvanligt besök för köp av x antal bullar     och inte heller denna gången tog jag bild av Baloos min när Vince får bära bull påsen..den minen är UNDERBAR!!

Vince hamnade i duschen efter den turen..

Tänkte städa ur julen sen..men stack o handla istället, allt för att slippa greppa dammsugaren..


Backen igen på em och minsann träffar jag på delar av gänget igen..så det blev en till dusch för Vince efter det..fattar inte lyckan att söka upp den geggigaste gyttjepölen slänga sig raklång och både inta oralt och rulla runt..,)) Jo förresten jag fattar precis!!


Jul sakerna är fortfarande på plats..gruset likaså..kort sagt är här rätt skitigt, men det kommer inte att hända något i kväll..träning står på agendan istället och så ska jag laga lite käk..i kväll blir det fiskgryta med räkor och saffran..


Tjingeling!!

Av Catja Lindeblad - 6 januari 2012 18:46

Denna dag har sannerligen varit en bra dag..      

Utan inbördes ordning listar jag denna dag: Det regnade INTE, jag kom upp i hyfsad tid, lite kallt o krispigt i luften, SOL,och vi är LEDIGA..;)  


Vi kastade oss upp på backen innan "frukost"..när man jobbar natt blir det liksom frukost,lunch,middag på en o samma gång..och jag har en tendens att sitta LÄNGE med kaffekoppen, en annan konsekvens av att jobba natt är att man ständigt känner sig bakfull..så det gäller att skynda sig ut och när det dessutom som idag var SOL, så vill man ha hur mycket som helst av den varan..    


Vince hade också en lista, den innehöll utan inbördes ordning: Fasan, Sork, Fasan, Sork, Fasan, Sork...han är en hejare på lokalisera sorkar och jag kommer ALDRIG att glömma förra vintern när han grävde upp ett helt sork bo..Ve och FASA..Det fullkomligt myllrade runt honom..        

Tur att Peppes matte var där, annars hade jag nog flippat..;))

I dag var det nog något annat..en mus kanske..;)) det var därför Vince följde med så fint..möss stod inte med på listan..( notera min lätt panikslagna röst;)
 


På väg hem mötte vi Molle..jisses vad den killen har växt..


Nu är det dags med lite käk och en kaffeskvätt..

Tjingeling!

Av Catja Lindeblad - 3 januari 2012 17:55

Ja, det är ett faktum och därför blir det ett inlägg till..

Kanske är det tur att jag inte har en LITEN hund, för då hade det blivit en sån där "bjäbbig" sak eftersom jag  förmodligen hade lyft upp hundstackaren i famnen så fort det kom en stor FARLIG hund..  


Men oavsett detta så TYCKER jag att ALLA människor som går ute med sina hundar ska kunna känna sig trygga och har man en "övertänd" hund som gärna "gruffar" med andra hundar och som INTE kommer på inkallning, då är det bara så, att då släpper man INTE!

Åtminstone inte just då när "objektet" dvs Vince är i närheten..

Nu var detta INTE som när Igor gick på..inte alls, det var lite maktförsök, lite gruff..och jag är inte ens säker vilken rottis det var..för hade det varit  Baloo hade jag INTE behövt bli rädd..men jag tyckte denna var större och jag tyckte hon sa Dallas..och jag blev RÄDD..

Vi hade gått ner från "backen" snackat med Molle..personen i fråga står längre ifrån med sin hund..jag o Vince går ner på gångbanan..Vince är lös..bakom hörs morr och denna hund är där på Vince och jag vrålar och går emot hunden..vid två tillfällen, och jag kan inte höra om ägaren till denna hund kallar överhuvudtaget..fast det är klart så som jag vrålar är det väl INGEN som hör någonting..;))

Men nåt som jag tänkte på efteråt är att man FRÅGAR ALLTID den som blir utsatt OAVSETT..: "hur gick det"..det är frågan om vett o etikett, uppfostran..you name it..

Fast jag glodde kanske så argt och jag vet att jag svor..;)

Kanske ska jag köpa sånt där attackspray som finns att köpa i djuraffärer..och ve den som försöker skada lilla Vips..;))  

Vince har förmodligen efter detta utvecklat en skräck mot rottisar..


Nä, det är nog bäst att överge backen..åtminstone kvällstid..   det får bli Käglinge och Arrie..där kan jag vråla ifred..(anonymt)


Eftersom det är förkylningstider, så tyckte jag att Vince kunde bistå med näsdukar..;)
 

Lite finslipning på detta så blir det bra..;)

Tjingeling!!


Av Catja Lindeblad - 3 januari 2012 14:07

Tre dagar in på det nya året och inget skrivet..


Nyårsafton gick över förväntan, Vince låg o sov när de smällde som värst..så champagnen behövdes inte intas i  badrummet.. utan som vanligt folk sittandes i soffan..

Ute blir han fortfarande uppjagad, om smällandet är nära, annars är det också mycket bättre..men hatar skitet det gör jag ändå, väck med raketer är mitt stridsrop..;)

Nyårsdagen hade jag inga stora hopp om att träffa på så många ur glada hundgänget..och mycket riktigt var vi bara tre tappra och icke bakfulla(?) som gick upp på backen den dagen..;))    


Regn, rusk,höststormar och dödsskjutningar det är vad början på 2012 bjuder på..det har blivit för mycket nu av alltihop..


Fick tagit mig samman och gått till vårdcentralen med mitt öra..så nu har jag fått droppar till detsamma, i 10 dagar ska jag försöka pricka rätt.."hår,hud och kläder kan färgas gult" står där..jättekul säger jag, och inga öronproppar får jag använda!!

Det är det värsta HUR SKA JAG KUNNA SOVA?!?!        


Backen efter det och träff med Floyd, som också hade klarat alla raketer och smällare bra  

Lite träning..plats liggning, ett tag sen jag gjorde det..  


Kunde såklart inte gå förbi kondis utan att köpa en fastlagsbulle..men detta väder behöver ett bakverk..;)

Nu är det dags att röja undan lite, få se hur långt jag kommer..

Tjingeling!

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

vincentsetter


Ovido - Quiz & Flashcards