Alla inlägg under maj 2012

Av Catja Lindeblad - 13 maj 2012 22:44

Det är ju himla bra med FB ibland..som t.ex när det kallas till hundpromenad..

Vädret var inte heller fy skam när vi intog pildammarna..    

Lagom med folk runt omkring och hundarna skötte sig hur bra som helst..                                                              

Snälla människor i cafeterian som ställde ut en spann vatten till våra törstande (?) hundar..fast det fanns vatten på vägen också   och Vince försökte ta ett uppfriskande dopp bland ankorna..     men där fick han tji den gode Vince..;-) nån som hade behövt ett dopp var Coco-tösen som tyckte att rulla sig i skit var en strålande ide'..  

Man kan väl säga att det var bäst att hålla sig på avstånd..hon luktade INTE gott..

En trevlig tur som vi gärna gör om..


Sen blev det nästa projekt..Vellinge blomman..

Älskar att gå där inne och sen ta ett varv i deras fina trädgård och fika icke att förglömma..eftersom jag redan ätit kakan så fick det bli MACKAN..;-)  

Måttligt handlande för övrigt.."bara" 480 riksdaler, det är långt under vad jag brukar handla..kanske håller jag på att tappa stinget..!?        

Väninnan passade på att roffa åt sig två växter som var mina..men hon kom tillbaka med dom innan jag kliat färdig mig i huvudet..

Var till och med så igång att alla utom två stycken är i jorden och det är bra jobbat med tanke på att det var 14 växter..;-)  

Vince var som vanligt väldigt hjälpsam..  

Nu tänker jag samla ihop mig och hoppa i säng..min förhoppning är att jag är där innan 00:00..

Tjingeling!!

Av Catja Lindeblad - 12 maj 2012 14:29

I dag var det full storm..åtminstone nästan  

Bådade inte gott för vår debut i rallymix..Jag var klädd till tänderna för alla eventualiteter..regn t.ex


Loggade ut meddetsamma när jag såg "bläddertavlan"..hö,vä,snurra,spinn,under och över..som tur är så fick vi fina små kort att läsa och träna in oss på..så kan jag bara komma ihåg allt, så ska det väl gå..höger och vänster får jag ha kläm på först..;)  


Roligt var det hur som helst..tror nog hundarna tyckte detsamma..för när får man tillåtelse att klämma i sig ett halv kilo korv och några hyfsat stora bitar torkad lever på 1 timme och 30 minuter..;)    

Trötta blev dom också och inte bara dom..                    


På väg hem blev det en spring tur och Vince valde att gå ner i nån dyngpöl..(såklart) märkligt att man inomhus "måste" byta vattnet typ 1 gång i timmen för han ska dricka, men ute kan det vara det äckligaste vattnet man skådat och det sörplar han i sig som ingenting..

Snickers valde att kuta in och sno bollen under pågående fotbolls match..;)    

Vilda o galna det är vad dom är..ingen ordning alls..;)  


Nu en kaffetår sen MÅSTE det bli lite trädgårdsarbete..även om det regnar..allt ska vara klart så ev växter bara kan ploppa ner i jorden..Fan tro't..          

Tjingeling!!

Av Catja Lindeblad - 11 maj 2012 19:39

Aldrig har en fredag känts så underbar..ingen klocka att ställa.. det är ju inte så att jag ofta ställer en klocka..men just DENNA fredagen kändes det extra härligt..;)

Dag tjänstgöring är till ända..och min delegering är klar för ett år framöver..

För att inga missförstånd ska uppstå så vill jag bara säga att det är kul att "komma upp" på dagen, även om man är lätt(?) förvirrad och har små ångest över att nu ska man bli BEDÖMD..men att ställa klockan, att gå och lägga sig tidigt och med tidigt menar jag innan 23:00.. DET är jobbigt..så sammanlagd sömn under dessa tre dagar räknar jag till cirkus 12 timmar..

Så det är därför jag jublar..JUBLAR jättemycket..

Morgonen får klarar sig utan mig ett år till...


Vince passade på att fylla år också..   den 10/5 fyllde min fina Vince hela tre år..kan verkligen inte fatta det..så fort det går..

Han blev uppvaktad på en av avdelningarna, en GOD present fick han..ska jag någonsin jobba dag så vet jag vilken avdelning jag vill jobba på.. fast det har jag alltid tyckt..;)


Vince klarade väl dessa dagar hyfsat bra..fast sista dagen var han ordentligt trött och någon större entusiasm kunde man inte se..


Vi var också inbjudna till pensionärs rådet för att prata om vårdhunderiet..temat var aktiviteter..och jag hade förberett och skrivit..det smög sig..för jag kunde INTE skriva ut det hela ..så det var bara att gilla läget och improvisera..

Det gick bra..ett par stycken ville flytta till vårdboendet direkt..;) Vince skötte sig fint..bugade efter presentationen och gick runt och hälsade på alla som den artiga hund han är..  


Trädgården har kommit igång rejält dessa dagar och nu får banne mig sätta igång att göra allt färdigt och som en RÄTTELSE vill jag säga det är INTE kvickrot jag har utan KIRSKÅL..ätbart ska det vara dessutom och det är ju bra om det blir kris i kassan..;)                


Oreda på backen idag..MÅNGA harar och förlupna hundar..                                      


För övrigt är det EN valp kvar som inte blivit bokad och det gör extra ont..och jag tänker att jag TAR DEN sen löser det sig nog efter semestern..;-)

Tog en trisslott och en till hängde fast och då MÅSTE man ta bägge..resultat: 50 kr x1..bluff o båg säger jag bara..finns INGA miljonvinster..för då skulle jag väl ha fått dom..;-)


I morgon är det rallymix som gäller och det ska bli KUL..(hoppas jag) och på Söndag promenad i pildammsparken med x antal hundar och fika..

Efter DET hoppas jag det blir heavy shopping på Vellinge blomman..;-)


Nu en kaffetår och soffhäng..

Tjingeling!!

Av Catja Lindeblad - 7 maj 2012 19:51

Den absolut härligaste tiden är NU..(om man bortser från min höst förstås) allt är så grönt och skirt, alla blommor börjar komma upp..mina pioner är på gång   och liljekonvaljerna..   ska bli intressant och se hur många som blommar i år..i fjor var det bara två stycken, nu verkar det bli några till och syrenen och kaprifolen..   ja härliga tider..att man verkligen ska njuta av nuet blev jag smärtsamt påmind om igår..och jag kan fortfarande inte fatta, eller ta in det..det är liksom helt omöjligt..


Lilla tösen löper och har utsett Vince till sin kavaljer..   Melvin är smart nog att hålla sig undan.;)  


Idag var det möte och jag var tvungen att låta Nora vara inom lås o bom den stunden..hon är rätt intensiv i sina kärleksyttringar och Vince har faktiskt tappat tålamodet ett par gånger..och jag förstår honom..mina fötter brukar vara ett annat objekt hon siktar in sig på och när hon sätter klorna i dom är det inte nådigt..;)  


Vår egen "matTina" bjöd hundarna på egen händigt torkad lever idag..6 timmars torkning..  

Vince gillade det, även när vi gick hem och han var ensam om godbitarna..så det är väl bara att sätta igång då..                            


I morgon är det uppstigning vid 04:30 och jag säger bara F.Y.F.A.N

Hoppas vi överlever..

I dagarna tre ska detta ske..;) förhoppningsvis kan jag gå och lägga mig i tid..

Nu en kaffetår och lite pappers exercis..men först ett litet tips..vira ALDRIG kopplet runt handen..det KAN göra jädrigt ont,tack o lov satt tummen fortfarande kvar..;)

Tjingeling!!

Av Catja Lindeblad - 3 maj 2012 22:56

Härliga tider..soliga tider!  

Nu gäller det ju att njuta av varje sekund..för här går min negativa sida in..tänk om det inte blir mer!!

Förra sommaren var inte mycket att hurra för..hela förra året bestod av höst..och jag gillat förvisso hösten men inte året om..


Men vi hoppar snabbt över till den positiva sidan och ropar halleluja över allt det gröna och SOLEN..  

Städningen inomhus har jag helt enkelt skitit i och tagit på mig morgonskor..;)  

Tyvärr blev det inte så mycket annat heller..inte det jag tänkt i alla fall..(som vanligt;)  

I förmiddags tog det 45 minuter att ta mig hem..(10 min annars) för vi mötte Busan,Hugo och Zindy på vägen..      

Hade den stora glädjen att träffa favotösen Coco på backen och Aja förstås..            

       

Sen tog jag mig själv hårt i nacken och plockade fram gräsklipparen och fortsatte min kamp mot kvickrot eller vad tusan möget heter..dessa är ett helt helsike att bli av med och min kamp är nog dömt att misslyckas..men skam som ger sig..!


Däremot vill jag varmt rekommendera en jordtäckande växt som växer snabbare än vinden och sprider sig som just kvickrot..;)

Myskmadra var namnet..   köpte två ynka plantor i fjor och det finns MASSOR nu..

Köpte en fänrikshjärta då också..den är död..krossad av Vincents breda ända..han väljer sina ställen den gode Vince..;)

För övrigt plockade jag en ful fästing på Nora..stackars tös..den har hon helt klart fått från Vince, för hon har inte varit ute..

Nuförtiden går gästkatten där ute i trädgården och lägger beslag på yta, stolar och bord..ja på allt där ute..om man ber snällt kan man få sitta på stolen en liten stund..      

Därför vågar jag inte ta ut mina små dunbollar..bägge två är uppjagade över "gästkatt" och vem vet vad "gästkatt" gör om mina kommer ut..ett dilemma så gott som något..                                  


Nu är det dags att hoppa till sängs..om jag börjar förbereda nu så är jag väl i säng innan 02..;)  

Tjingeling!

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

vincentsetter


Ovido - Quiz & Flashcards