Alla inlägg den 16 april 2015

Av Catja Lindeblad - 16 april 2015 07:36

Morgonstund har guld i mun..eller inte;-)   Det som fått upp mig denna okristliga tid stavas T.R.Ä.D.G.Å.R.D.S.T.U.N.N.A.N

Klockan 07 ska den sättas ut varken mer eller mindre och jag brukar ofta missa detta

Förr brukade jag ta ut tunnan kvällen innan,tills "någon" la ett helt gäng kataloger från biltema i tunnan och jag fick vänta i två veckor tills nästa tömning

 

Det som också kan spela roll i detta tidiga uppstigandet är att jag trillade i säng redan 22:30..HALV ELVA..detta händer inte ofta det heller;-))

Så jag slog upp mina klarblå exakt 04:55 och det är ju en fruktansvärd upplevelse.. INTE att jag vaknade för det är jag banne mig tacksam över, utan för det var så tidigt huvaligen!


Att jag studsade i säng så tidigt kan stavas L.I.A.M ;-)  

För i går var det premiär..igår var han frisk som en nötkärna,ingen förkylning,inga kruppanfall eller andra konstigheter.. utan igår kunde vi skicka iväg föräldrarna..

 

Svärdottern plockade fram diverse förnödenheter att ta till om hungern slog till frukt pure' yoghurt,kex,majskrokar och välling..majskrokarna och kexen ratade jag direkt..  

En kanna kaffe till mig stod också på bordet..(men vem sjutton hann dricka kaffe)

För Liam visste precis,han kände minsann på sig att hans farmor kände sig lite vilsen (hur gör man nu egentligen??) Så han testade sin gamla farmor  

Men sen så tog jag kommandot efter han istället för att äta bet sig fast i stolen;-)  

Efter tuppluren gick allt som på räls tyckte jag och Liam och det blev både blöjbyte (utan att trilla ner från skötbordet;) och välling och pure'..(majskrokarna får bli till en annan gång)

 

Men som sagt det tar på krafterna att vara 300% uppmärksam och igång..fast nu när premiär passningen är gjord tror jag alla andra gånger kommer att gå ännu bättre och att jag efteråt kommer att kunna vara uppe till midnatt..;-))

 

Valpfrosseriet fortsätter och jag är omgiven av bilder på nyfödda settrar..ytterst plågsamt!  

Nu har valpbegäret svämmat över så det kan gälla vilken valp som helst (nästan)  

Så när jag såg ett gäng Golden retrivers ute på promenad i Toarp så tänkte jag det måste vara en kennel och mycket riktigt  

Kennel Golden Mystery på Svedala vägen;-)


Chefen har inte svarat på min fråga ännu så jag är väl 99% säker på att det blir ett nej denna gången också..  

Fast det är väl kanske likaså bra..att ha en hund hemma och en på jobb det känns inte så ok..det hade ju fått bli Vince som hade fått vara hemma..

 


För övrigt kämpar vi med Vince hunger(?) jag själv har ju tyckt han liknar en orange falukorv nu (liite överdrivet) i förrgår höll gänget med mig..inte att han liknar en orange falukorv utan det faktum att han har gått upp.. och det är klart han har alltid varit lite tunn innan, så det är ingen katastrof, men INTE mer..

Det positiva är ju att han gör VADSOMHELST för en ynka godisbit..och han ratar INGENTING.. jag behöver inte längre lägga extra gott på maten för att han ska äta, utan allt slinker ner på 0,3 sekunder..;-)


    

Det negativa är när jag äter inte kan skära med kniv o gaffel utan att slå i med armbågen i Vince huvud;-) måste ha honom kopplad när vårdtagarna äter..(han knycker) han plockar upp från marken,inte kan öppna kylen utan han sitter flåsande vid min sida..Så har det sannerligen inte varit innan..tiggt har han alltid gjort (med min välsignelse) men han har tiggt behärskat,snällt väntande utan att vara påträngande,väntat tills någon gett honom en godbit,tagit emot denna godbit lugnt o fint..   

Numera som sagt går detta inte och eftersom det inte går att han snor mackorna från vårdtagarna eller glufsar i sig både macka och hand.. får han sitta hos mig KOPPLAD vilket leder till viss oro i lägret..KOM HIT säger dom KOM HIT..inte helt lätt att heta Vincent i dessa tider

Man får ju hoppas att det planar ut lite efter en tid..dom flesta hundar blir väl mattokiga efter en kastration, men är det så alltid tro??..Oj oj..


 

Tjingeling!









Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

vincentsetter


Ovido - Quiz & Flashcards