Alla inlägg under april 2012

Av Catja Lindeblad - 9 april 2012 15:15

Gårdagen bjöd på SOL och efter 31 timmar och 30 minuters arbetstid,  så var det manna för själen och istället för att doppa huvudet i kudden, drog vi direkt upp på backen..      

Vince som nog egentligen var rätt trött blev pigg som en liten mört..;)) och han sket fullständigt i mig..får alltid ett visst pirr i magen i såna lägen och jag tänker på alla skröpliga gubbar som envisas med att gå där uppe på slingan..(vad tusan ska utanhundmänniskor där uppe o göra;)
 

Mitt katastroftänk kommer alltid igång då..tänk ett gäng hundar i full fart rakt fram..tänk en skröplig gubbe..ja för all del en skröplig gumma..det kan bli vad som helst..avklippta knäskålar, frakturer både här o där..då hjälper det ju liksom inte att man vrålar: "dom är så snälla"..inte heller att man säger: "ja, men han brukar komma"..det är fasanernas fel..Vince är heltossig..då kan ju vän av ordningen säga..koppel på..och det är helt riktigt..i princip..;))                        


Inga skador skedda..ej heller när jag hör ett morr bakom min rygg och jag tänkte definitivt inte att det var Vince som var inblandad i nåt gruff..men minsann.. det var det och det tog en mikrosekund innan jag fattade att den där rödhåriga hunden som skamligen angrep Hugo var VINCENT..!  

Det var över efter nästan samma mikrosekund och ingen skada skedd och dom verkade ha fått fram sin mening för det var inga sura miner..  

Tydligen hade Vince inte gillat tanken på en "trekant"..;)  


Konsekvensen av dessa timmar på backen blev att jag sov ända till 16:30..men det var det värt och det blev ändå en "frukost" i trädgården..åh härliga SOL..  


Idag är det ingen sol alls att snacka om..   det är små regn och kallt och allmänt trist..men vad göra när man är hundägare..vi drog till Käglinge med Snickers, Sessan och sen kom Zindy efter att ha sopat banan på lydnadstävling..;)) 3-plats av 20 tävlande..BRA JOBBAT Zindy!!    


Snickers hade regntäcke på..vilket var helt onödigt när hunduslingarna tog ett bad..   men vad är det man säger: en skitig hund är en lycklig hund..typ..;)  


En härlig tur och Vince är "badad" och fin igen..tills nästa tur om nån timme..                      

Inte har jag hunnit så mycket mer idag..och jag hade behövt, städa,tvätta,diska,,läsa,skriva..men dagen är ju inte slut ännu, så det finns väl hopp för det där andra, om vi inte kör tre timmars tur igen förstås..;))  

Eller jag sätter mig här igen och tittar på bilder på dessa fantastiska valpar..då får det där andra vänta tills nästa gång jag är ledig..eller nåt..

Tjingeling!!



Av Catja Lindeblad - 5 april 2012 13:05

I går var det glada hundgäng träff och solen var framme..

Zindy var den jag träffade först och utan att egentligen FATTA vad jag sa..fällde jag denna rysansvärda kommentar: hon ÄTER sork/råtta/mus..när jag väl sagt det..fattade jag..men nån mer action blev det inte för mig..det fick bli Zindys matte som fick gala, fast då var ju redan klart..mums tyckte Zindy..inga fler pussar på den tösen..;))  


Nån bild på denna gourmet middag blev det inte..och Zindy fick finna sig i att bli bortföst den närmsta timmen..;)

Tur det inte var Vince..;)                          


Sol idag med och rätt varmt och det får bli lite trädgårds mys nu med betoning på mys..måste hämta kraft inför kvällens färd till blåkulla..              

En riktigt GLAD PÅSK till er alla och ät inte för många ägg!!

Tjingeling!

Av Catja Lindeblad - 3 april 2012 19:02

Praktik idag   och det bästa Vince vet är när han kan vila..det är himla bra när man jobbar natt..men på dagarna vill man ha lite mer action, fast a' andra sidan vill inte vårdtagarna ha så mycket action..så han duger bra på dagarna också den gode Vince..;)   när han var liten och för all del när han blev äldre var jag ofta på djursjukhuset och min frågeställning var: är han frisk..? Han är alldeles för lugn"..och det måste vara nåt alldeles fantastiskt roligt att få höra en sån sak..för alla har skrattat och han är frisk för det visar alla prover vi tagit..men ändå tänker jag: han är så lugn..  


Det är härligt när vi kommer..det är rena jubel skriken och tänk vad glad han gör dem alla..HÄRLIGT!!


Det är tröttande att vara på "dagen" så vi tog en tupplur när vi kom hem..;)

Sen bar det av till "backen" en nätt liten skara mötte mig där uppe..         men tusan vad kallt det var..mina vantar har jag lagt längst in i ett skåp, för nu jäklar är det vår..men jag tror nog att dom får åka fram ett tag till..men mössan, NÄ.. där går gränsen..(tror jag)


Blir alltid så glad när jag varit där uppe på backen..ett härligt gäng allesammans..;)                        

Inga "rymningsförsök"..inte på riktigt, fast Vince ville kanske åka iväg med Snickers, för han tog ett skutt upp i bilen innan luckan gick igen..han tänkte kanske på lekstunden i Snickers trädgård och den goda äpple kakan..så jag förstår honom..;-)  


Nu ska jag tänka på nån etisk dilemma..har stött på en del under mitt 34- åriga yrkesliv..(var tog DOM åren vägen:) men ändå har jag svårt att få dom på pränt..

Tjingeling!!

Av Catja Lindeblad - 2 april 2012 18:20

Idag har det snöat..(lite) och om nu någon tror att jag hoppade jämn fota av lycka..så har ni fel, någonstans finns en gräns, även för mig..Vill ha VÅR.NU


Men visst har den kommit igång..våren, så ett litet bakslag ska jag väl klara av..(?)  

Ett annat bakslag kom uppe på backen idag när vi pratade "koppel tvång" för det ska det minsann bli året om ute i Käglinge..SKIT säger jag..har man bara bra inkallning på hunden så..sa jag.. sen stack Vince..inte så långt bort, nädå..men han varken hörde eller såg mig och han som  ALLTID brukar..;) åtminstone när jag tar tag i min visselpipa, ett säkert kort sanna mina ord..så ICKE idag..Balthazars husse småskrattade..;)

Han kan ju skratta han..igår kväll i regn rusk o kyla beslöt sig Balthazar för: "att sånt skitväder är inte för en hund som jag" och stack hem..utan vi hade en aning..;) då är det en himla tur att mobiler finns..hans fru ringde..( Balthazars husse's fru alltså;))  


Trist är det är det med koppeltvång..ska låtsas som jag inte har en aaaning..åtminstone till höst o vinter..då bara måste vi vandra lösa o lediga i käglinge..      

Nu får man tänka på alla djur bebisar i naturen nåt som man inte alltid tänker på där uppe på backen..o jag tror nog herr o fru fasan vill slippa Vincents flåsande..(han drog upp två fasaner idag SKÄMS!!)  


Träning idag och det gick väl bra, det går alltid bra när vi är solokvist..men jag var inte så fokuserad..det enda jag tänker på nu är: skriv om två etiska dilemmor..skriv en presentation..göra färdigt bokrecensionerna (ett par böcker kvar) läsa inför provet..göra praktik..jobba natt..fy f.a.n säger jag, känns som jag brinner inombords..förutom det är det möten och träffar och....fast jag är ju HOPPLÖS jag..låter allt komma i sista minuten..det är mitt led ord:"jag gör det sen"..min syster har: "jag ska bara precis"..kontentan av det hela blir densamma..vi blir liksom aldrig färdiga..jo, till sist, men med andan i halsen..;))  

Så jag längtar..längtar efter att allt är "över"..då jag kan dra till skogen och sitta på en tuva med Vince..läsa deckare på kvällen..16 böcker har jag som ligger o väntar på mig..;) och bara vara (läs: göra ingenting;) och missförstå mig rätt..det är en fantastisk utbildning med en underbar tanke: djur i vården..så RÄTT!!  

Men jag tycker att det blir för mycket med allt det andra..det man MÅSTE..  

Något som jag var tvungen till nu, var att få rätt på min stackars flickas päls..tovor, åh.. jävla tovor..så är det varje fällningsperiod..det kvittar hur mycket du borstar dom kommer ändå..tack o lov så är denna fina tös ett under av tålamod..   tur det inte är Melvin vi snackar om..min lilla surgubbe..;)   han har inga tovor, han har inte den pälsen Nora har heller..Fluffig..;)  

Vi klarade av det mesta, lite kvar..stackars tös!  

Tass ansning för Vince och kloklipp och han är en pärla..;)

Nu lite käk för oss alla..Vince får nu mat tre gånger om dagen och ibland tycker han det är toppen  och ibland tycker han det suger..;))

Tjingeling!!





Av Catja Lindeblad - 1 april 2012 14:37

Denna dag har än så länge bjudit på både sol och hagel,ett riktigt April väder alltså..

Födelsedagen avklarad och det blev både tårta o vin..;))

Tyvärr ingen söndagsträff med "glada hundgänget" för det var jag alldeles för trött..så trött att klockan ringt i en kvart innan jag fattade vad som var på gång..


Däremot styrde vi våra näsor mot käglinge för träff med Hermez och Dumle och ett par finingar till                    

Lite besviken blev jag när Hermez kom, nu kan man INTE kalla honom för "Ranelid" längre, kalufsen var BORTA..;-)  

Solen var framme då och vi hann hem innan haglet vräkte ner..men detta gjorde att jag blev befriad från trädgårdssysslorna som jag hade tänkt (kanske) göra..än är såklart inte dagen över men om vi har tur blir det Coco träff lite senare och hundstackarn behöver ju vila lite..                          

Nu en kaffe tur och en liiiten bit rulltårta..det är ju söndag..  

Tjingeling!!

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

vincentsetter


Ovido - Quiz & Flashcards