Alla inlägg under april 2013

Av Catja Lindeblad - 30 april 2013 18:38

Snart stundar sköna Maj..och jag kan inget annat än säga  VÄLKOMMEN..   för nu måste det väl ändå bli lite varmare..min negativa sida viskar till mig att "nu blir det skitvarmt och allt det nya fräscha är över på två dagar..eller för all del än värre.."vi hoppar till höstrusk och sen är det vinter igen"..Och jodå jag ÄLSKAR både höst o vinter..men NU vill jag ha VÅR och en hyfsad SOMMAR..;-) och dom ska komma väl avgränsade..jag har minsann pretentioner också..

Vi får väl se hur det blir..


Min negativa sida är framme rätt mycket nu för tiden tycker jag... o det är nåt jag måste ta bort och tvinga fram det positivt..

För det finns hur mycket som helst som är positivt eller hur!?!

Bara det faktum att man kan gå och stå..även om jag stapplar fram ibland..;-)

Backen gänget tillhör också det positiva i livet..alla dessa underbara hundar..(o människor:)

I dag fick jag gå en annan runda för den vackra grandisen var där.. och jag får väl säga att jag vågar inte chansa..det är säkert tramsigt kan nog många tycka..men OM det hände något skulle jag INTE förlåta mig själv och det har varit spänt dem i mellan när vi har passerat varandra, då med hundarna kopplade förvisso..men eftersom jag nu är så rädd, så smittar jag över den känslan och då är det inte nån ide'..det är bara dumt..så min negativa sida med lite anstryk av ledsamhet fick full styrka..men det är bara att spotta i nävarna och finna nya vägar..eller rent av ta itu med det hela..jag kan ju alltid sätta på Vince en sån där Michelin dräkt.. så OM I FALL ATT.. så klarar han sig mot eventuella attacker..;-))  


Det är därför jag tvekar lite med det här med "mindre hund" den stackarn hade jag förmodligen kvävt i missriktad omtanke..;-)

Undrar så NÄR jag blev så här "orolig"..tänker när jag hade min första Setter som gärna, MYCKET gärna sa JA TACK till lite upplivande slagsmål..han startade aldrig nåt själv men om nån stackare morrade nog så lite, så var det kört..och jag tog det med en klackspark..;-) jag kunde STOPPA det, jag HANTERADE det..

När jag hade Zeb min andre ljuvlige setter tänkte jag aldrig på nåt sånt..han var förvisso ännu snällare än Vince..

Men NU..NU ser jag faror ÖVERALLT..bara tanken att nåt ska hända får mig nästan att överväga total isolering..;-)) Stackars Vince..;-)  


För övrigt blev jag överlycklig över att se Atlas med matte uppe på backen igår..som jag tänkt på dem..   HÄRLIGT!! och fina Atlas verkade fullständigt obekymrad..han verkar ha klarat denna gräsliga händelse på ATLASVIS..;-))  

           

Nu ska jag trösta mig med lite pepparrotsfylld lax med duchessepotatis..och så får Vince ett extra gris öra som kompensation för utebliven "fläng" runda med kompisarna..istället blev det pisstråkig runda inne på golfbanan..;-)..( kan han förlåta mig tro??? )  


Tjingeling!!





Av Catja Lindeblad - 28 april 2013 18:38

Min son är en annorlunda man..han gillar Ullared,jag menar det är INTE många män som gillar Ullared, men han gör..   hans flickvän gillar det inte lika mycket, hon hade nog lika gärna varit hemma..eller så hade hon hellre velat hänga med dom andra (normala männen) i sports baren..  

Själv tänkte jag inte så mycket på Ullared innan tv serien, för jag gillar egentligen inte heller att trängas med x antal människor och det får jag väl säga gör inte sonen heller i normala fall..men Ullared gör nåt med människan..VAD vet jag inte..och vissa av oss blir frälsta..som jag då och sonen min..;-)


Denna gången kom jag i alla fall längre än till rengöringsmedel köpte faktiskt en hel del bra grejer och jag lyckades kryssa för de flesta "måste ha" på listan, så jag är nöjd..     även sonen var nöjd och jag tror nog svärdottern var rätt nöjd hon också..;-)    


Vi avslutade den dagen med premiär grillning och det mina vänner var toppen!!    

Vince hade haft det bra och rastat väninnan i bokskogen, en 8 km runda i full galopp..väninnan hade träningsvärk idag..jag erbjöd henne att låna Vince för en effektiv träning..konstigt nog pratade hon bort det..;-))      


Denna dag, en solig söndag med backen gänget på morgonen och käglinge några timmar senare..

Tanken var en intensiv trädgårds rensning efter det..men det sprack..en iskall pilsner, en stol, en bok...vem orkar vara trädgårdsmästare då??      

Det kommer en måndag i morgon (hoppas jag) och då ska jag vara lite mer på G..( hoppas jag;)


Åtminstone hoppas jag att jag kommer i håg att trädgårdskärlet ska tömmas på torsdagen..
 


 
 


En liten promenix med vännen Vince sen blir det nog soffan för lite film mys..det kostar på att vara uppe i arla morgon stund TVÅ dagar i sträck..


Tjingeling!

Av Catja Lindeblad - 21 april 2013 17:30

Två hundratrettiosju miljoner..bara smaka på det, låt det rulla runt i munnen..TVÅ HUNDRATRETTIOSJU MILJONER..ja, jag säger det rakt ut: jag är jävligt AVUNDSJUK..  


Det hade ju så klart varit en fördel om jag spelat nån gång, det gör jag inte om man bortser för nån trisslott nån gång..så ja det är bara att lyckönska denna person som hade den STORA turen och hoppas det kom till någon som verkligen behöver..


Atlas "vår" fina grabb som råkade så illa ut uppe på backen är på bättringsvägen och jag är väldigt glad för det..ja, vi är alla glada för det..;-)  

Fast än tar det ett tag tills vi får träffa honom igen..KRYA PÅ!!

Solen strålar på från blå himmel och jag tänker lite skadeglatt att det är rätt kallt ändå..man blir missunnsam av att jobba natt..;-))  

Vet inte hur många jäkla fästingar jag plockat och ändå missade jag en som tjock o fet ramlade ner på golvet när Vince reste sig upp..HUR ÄR DET MÖJLIGT?!?!  

Fästingmedlet är påsatt..men det tar ju ett tag innan det ger effekt..

Lite mer kaffe och sen får jag se om jag får liv i Vince..;-)  


Tjingeling!



Av Catja Lindeblad - 19 april 2013 15:41

Eftersom man nu har fått lite känning på våren och klätt sig därefter trodde jag ju helt klart att det var så det skulle vara..men ack kvack..  

Kallt i går eftermiddag och kallt idag och blåst på det..näst intill vant väder igen..:(

Grå himmel och det bara SKRIKER regn..men enligt SMHI inget regn..men vem litar på SMHI..inte jag..  


Inte heller litade jag på min lugna sansade sida igår eftermiddag när jag ser den ståtligt vackra grandisen där uppe på backen..jag lät Vince gå lös för jag ser ägaren kopplar sin..och Vince är inte precis den attackerande typen..;-)

Lite cirklande och ett visst morrande från bägge håll och det var nog morrande från den andre som gjorde mig mest nervös..

Vince vet jag ju hur han är..   men jag vet inget om den andra..men det kanske ger sig efter ett tag, för dessa två kommer nog att komma upp fler gånger..            


Hade verkligen tänkt från början att ta mig till solgården för en titt hur våra yngsta deltagare sköter sig på lydnads kursen..men jag sviktade..dom får helt enkelt klara sig från att bli förevigade på foto ett tag till..och jag tror ingen är ledsen för det..;-)


Apoteket fick ett besök och fästingmedel inhandlat..känner mig lite kass för att jag använder dessa medel och inte giftfria..men de jag prövat har inte hjälp ett smack..och vid ett av dom tillfällen var vi i Törringelund och han var täckt med fästingar..huvaligen så hemskt!!

Vince kan få fästingar även med fästingmedlet också men oftast är det i slutet, när det snart är dax för ny omgång..  


Nu är det dax med lite föda för oss bägge, sen vila på det för nu är det tid för den där "bubblan" några dagar..;-)  

P.s får revidera min åsikt om SMHI..himlen är BLÅ..;-)

Tjingeling!



Av Catja Lindeblad - 18 april 2013 10:00

Igår var INTE jag på backen..inte för det är någon sensation det händer att det blir andra planer på eftermiddags rundan..

Men igår var jag inte där uppe och igår hände det som jag ibland mardrömsfantiserar om..


Atlas blev attackerad av "slaktaren" som egentligen heter Shrek..

Denna hund har jag hört historier om ända sen jag flyttade in här..

De bor i området och killen har honom ofta lös vilket övergår mitt förstånd..

Själv har vi  haft nästankontakt några gånger, en gång när jag låg på alla fyra i rabatten på framsidan med Vince bredvid..då kom han..och om man nånsin har tänkt att jag har lite svårt att komma upp från knäböj skulle sett mig då..snabbare än snabbast..OM det skulle blivit något då vet jag inte, för både hund och jag befann oss på insidan om dörren..men jag hörde honom "Slaktaren"


Det allra tristaste i detta är att ägaren har en taskig attityd och vid flertalet tillsägningar om att koppla hundan ber han dessa "hålla käften" vilket gör rädslan ännu större för då kan man ju tänka att han ger fullständigt fan i det hela vad som än händer..


Men igår då uppe på backen, Slaktaren går direkt på Atlas o det tar väl en stund innan han släpper..rakad och sydd på tre ställen blev resultatet för Atlas, hans ägare blev också omplåstrad..

Denna gång verkade som om "Slaktarens" ägare tar ansvar för det hela..men skadan är ju redan skedd..

Som om inte det var nog för stackars Atlas hade han på morgonen blivit biten av ett betydligt mindre djur av okänd härkomst och fått en allergisk reaktion, svullnade upp med bulor både här o där och fick åka till veterinär och få x antal sprutor

Vilken jäkla dag för Atlas och hans familj!


Nu får "man" ju andas lugnt och fint och med "man" menar jag mig själv..det har kommit lite fler hundar upp på backen och dom flesta är trevliga och goa hundar och dom är mer än hjärtligt välkomna..;-)              

Men sen är det dom där tveksamma som man inte vet riktigt..som t.ex den stora svarta grandisen..vansinnigt vackra hundar, men Vince och han är inte riktigt på samma linje det har jag känt när vi passerat..då har ju hundarna varit i koppel och det är ju klart inte den bästa förutsättningen..  


Nu har den kille varit med gänget uppe på backen när jag inte varit där och då är ju frågan..kan jag vara lugn och samlad och släppa och inte veta riktigt hur det ska gå..jag menar ett par hugg från denna enorma hund klyver Vince som kaffeved..och eftersom jag nu har det här katastroftänket så vete tusan om jag vågar riskera det..  


Tjingeling!





Av Catja Lindeblad - 15 april 2013 19:58

Helgen gick i rasande fart och det blev både Vellinge blomman och våryl..;-) och jadå jag fick ordnat med min ställning för klematisen..sen tappade jag kontrollen lite grann där inne på Vellingeblomman, och det blev handlat lite mer än jag tänkt..men det är som vanligt och inget att hänga läpp för..inte än  iallafall..kanske i slutet av månaden..;-)  


Vår ylet var en trevlig historia   och hur många vi var vet jag inte riktigt..tyckte jag hörde en siffra på 24 stycken..himla kul var det och jag lyckades locka med min syster yster..;-) hon var visserligen inte så yster när hon skulle upp för backen..men det smällar man får ta..jag brukar flåsa lite där jag också..;-)  


Alla hundar var glada och nöjda..något litet gruff var det vid nåt tillfälle, men det var säkert bara ett missförstånd..Boris var med och Boris ÄLSKAR Vince och jag tror nog Vince älskar honom tillbaks, även om Vince är lite mer behärskad..;-)  

Vädret var underbart och tröjor, jackor och långkalsonger åkte av och hundarna tog sitt premiärdopp..grillkorven på grillen och ja det var en perfekt dag för att yla in våren..                                


För övrigt har jag varit utsatt för mobbing..men det är klart tror man vintergäck är gulsippa så ska man ha det..;-))
 


Tjingeling!!




Av Catja Lindeblad - 12 april 2013 20:12

En fredag..en fredag med x antal lediga dagar framför..det kallar jag en bra FREDAG!!  

Ska det dessutom bli lite vårstuk på dessa dagar är det ännu bättre..men eftersom min lite negativa ibland tar överhand så litar jag väl inte på det sistnämnda..SMHI brukar bara ha rätt när de förutspår nederbörd..är det däremot chans på fint då brukar det oftast vara fel..men jag hoppas innerligt att min negativa sida får sig en käftsmäll och det blir det allra ljuvligaste väder..;-)  


För vi ska ju yla in våren i Arrie klockan 12:00 på söndag och man ylar mycket bättre om det är hyfsat väder..och är det nån som känner sig manade efter läst inlägg så är det bara att hänga på..alla ska vi träffas vid Arriesjön och vandra och fika och snacka skit..;-)

Detta trevliga initiativ är kommen från Jette Feldt som gör många bra saker förutom att kalla till sammankomster..;-)

Glöm inte ta med fika..


Min vant statistik är nu uppe i tre förlorade vantar..så jag skulle inte ropat "hej"..det är inte över förrän det är över..eller hur man nu brukar säga..  


Min valp längtan har lagt sig lite..och jag tänker:"ska jag verkligen"..men jag är fullständigt övertygad om att det kommer att blossa upp igen..och rasen jag tänker är fortfarande densamma, fast hade man varit helt fri att bestämma utan att tänka på jobb och hur det kan passa in..så är det SETTER..alltid SETTER....;-) den vackraste,den vänligaste, den specielle och alldeles underbara settern.. för MIG den perfekte..   och skulle nu någon norfolk uppfödare läsa detta kunde dom ju tänka va tusan ska du köpa en "noffe" då för??

Men jag tror säkert att en Noffe skulle bli den mest perfekta roligaste trevligaste sötaste LILLA hund..;-) och den passar in..i sängar, i rullstolar och i livet..

Tror nog att jag måste ta kontakt nu och åtminstone träffa några "noffar" för att "känna" in rasen..sen får vi se..det kanske slutar med en blandras på blocket..och med detta menar jag INTE att det är fel med blandras..absolut inte..så många goa hundar som bara genom sitt sätt att vara gör en överlycklig och många av dom är just blandraser..      

Blocket har väl blivit lite bättre..men fortfarande ska man nog tänka sig för..        

Det jag har sett nu är, har du en blandras med två raser är det inte en blandras..det är en "designer dog"...(ja, dom hittar på..) annonserna är ofta som den senaste jag läste: "har en 9 veckors..(NIO VECKOR!!) som jag tyvärr inte har tid med och mitt barn är allergisk"..herredumilde efter en (1) vecka!!!

Man blir ledsen när man läser dessa annonser..          


I kväll tänker jag komma i säng i tid..hur nu det ska gå till..

I morgon stundar Vellinge blomman och jag ska äntligen (kanske) få tag på den där ställningen till min Klematis..


Tjingeling!


Av Catja Lindeblad - 9 april 2013 19:46

Helgen blev efter möda o besvär både hackad o malen..;-)

Denna som skulle vara min lediga dag, tillbringades i Stadshuset..inte för jag är speciellt imponerad av det.."maktens boning" inget för mig..det var dessutom ett flertal gånger jag fick en släng av cellskräck..inte för det hade nåt att göra med cellskräck egentligen..

Men det kändes ungefär detsamma..  

Förutom det så var det en ok dag..den BLEV ok sen kan man väl säga..även om jag har en del frågetecken att räta ut..

Men som sagt en dag som slutade med att jag ställde mig i inspirationens hörna och det var ju bra..;-))  


Vince har fått för sig att jag INTE får ha benen i kors..först trodde jag det var en tillfällighet..men NÄDÅ..INGA ben i kors, då puttar han bort det ena benet..om o om igen gör han det..kanske vet han nåt som inte jag vet..Han arbetar ju trots allt inom vården och ibland är han banne mig smartare än mig..(vilket i och för sig inte säger mycket;)        


Min statistik över borttappad vantar denna säsong höll på att bli en noll lista om det inte var för häromdagen då jag i rask takt tappade två..

Men om man tänker att övriga vintrar har jag legat på ett snitt på fem borttappade vantar så är det ju faktiskt jättebra med bara två..  

Fast a' andra sidan är det fortfarande skitkallt på kvällarna så man vet ju inte hur det slutar..  


Hann upp på backen och idag kom även Gizmo med följe..;-) den pågen växer o frodas..en riktig goding..eftersom jag bara springer och fotograferar och ej är kontaktbar så kan jag inte säga hur mycket han väger nu men nåt säger mig att det pratade de om..har det lite svagt sådär i bakhuvudet..      

         

Denna kväll ska bli alldeles underbart härlig just för att INGEN klocka ska ställas i morgon bitti och vi behöver inte lägga oss tidigt..;-))  


Tjingeling!

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

vincentsetter


Ovido - Quiz & Flashcards