Alla inlägg under mars 2015

Av Catja Lindeblad - 30 mars 2015 09:08

Måndagar kan vara bra eller så kan dom vara dåliga..denna måndag är en bra måndag för jag är ledig,så trots ett alldeles fantastiskt kasst väder så är jag nöjd..för det är väl så att det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder  

Det har jag gott om,dåliga kläder..varenda jäkla jacka läcker in och varför i hela fridens namn plockar jag av huvan på jackorna??  

Det är dags att handla nytt och då kanske jag rentav ska ta och KASTA dom där gamla jackorna..sen å andra sidan lever jag efter devisen: "den som spar han har" tyvärr gäller detta inte pengar.. men kläder o grejer.. faktum är att jag hittade ett par jeans från 1992 inköpta i London storlek minimum;-) varenda gång har jag tänkt att jag kommer nog i dom igen.. förvisso slutade jag att tänka så för många år sen, men ändå så låg dom där längst in i garderoben, lite nostalgi känsla på nåt vis

 

Men om man nu går tillbaka till just jackor så har jag många..mestadels "hundjackor" när jag köper tänker jag alltid att jag ska ha en jacka som jag ska använda om jag går iväg nånstans UTAN hund en jacka utan intorkat godis och utan fladdrande skitpåsar som envisas med att hänga med ut om man tar börsen ur fickan typ..men den jackan (om jag hittar nån) slutar ändå med att bli just "hundjacka" för det känns ju rätt slösigt att ha en jacka hängandes i garderoben utan att använda den;-))

 

Snart är det min födelsedag och jag blev firad på det bästa vis i förväg.. god middag och present hemma hos dom bästa och med löfte om en till present..men jag kan gott säga att det hade räckt med det jag fick;-)

               

Denna födelsedag  väcker mer tankar på nåt vis.. jag menar bara fem år till 60!! Det känns väldigt märkligt och lite kusligt att det gått så fort men numera får jag inte nån åldersnoja i meningen att "bli gammal" för leva det vill jag gärna och då åldras man och med allt man hör om vänner och bekanta, kända och okända så bör man vara jäkligt tacksam över varenda dag..      

Att det där orange kuvertet berättar en trist historia att man måste jobba till typ 68 för att få lite kaffepengar eller ännu hellre 70 (hur ska det gå? ) undrar just om rullator kan bli en löneförmån?

Nåväl, det får bli en annan historia..är ju faktiskt bara 54..;-))

 

För övrigt lyckades jag med att ta mig upp bägge dagarna i helgen för hundträff..det kändes som en hel evighet sen..och sen var ju tanken att glida iväg på hundutställningen men där sprack planeringen..intresset var ju mest för ena dagen då dom vackraste av dom alla var där: settrarna;-)

           

Vincents syster har fått sina valpar några dagar tidigare än beräknat...15 födde hon, 10 levande, en dog första dygnet och då återstår 9..tydligen var det en valp som varit död ett tag som gjorde att förlossningen satte igång och att så många var döda..det är tur jag inte är uppfödare jag hade gråtit ögonen ur mig..

 

Idag blir det en fortsättning på projektet "sanering" ;-)

Nu ska banne mig allt jag inte använder UT..(tror jag;)

 

Tjingeling!

Av Catja Lindeblad - 24 mars 2015 08:41

Jodå minsann.. nu har det plötsligt hoppat fram till den 24 mars och det utan jag hade en aning;-) ibland flyter dagar ihop och man har ingen aning om vilken dag det är..jag menar man går och lägger sig och sen vaknar man (tack o lov) och det är fortfarande samma datum och ibland blir det godmorgon och godnatt till samma folk på jobb.. så snacka om att det inte är helt lätt att hålla ordning på dagarna..  


Ett mail har kommit under denna tid och kort o gott har det stått "ärendet avslutat" varken mer eller mindre, ingen ursäkt ingen beklagan över att ha blivit utsatt för denna vånda..(i rättvisans namn får jag ju säga att jag fick en beklagan på plats) men ändå alltså, en skriftlig ursäkt hade inte suttit fel och en undran har jag ju: blev det en klarhet av VEM,VAR och HUR ??? För det känns ju som den stora frågan, i alla fall för mig..

Kan helt ärligt säga att när jag närmar mig  huset får jag hjärtklappning och det är INTE av lycka..

   

Ett besök till Ullared har det också blivit och denna gång planerade vi allt ut till fingerspetsen..jag fick ihop en fin inköps lista, sonen tog en semester dag, vi åkte mitt i veckan, innan lön och andra bidrag..det fanns med andra ord ALLA förutsättningar..  

Men inköpslistan "försvann" miniräknaren gav upp, folket strömmade till, visserligen var det nog mindre folk än normalt men mer än väntat..  

Men trots det, trots att jag senare, mycket senare hittade min inköps lapp och såg att utav allt jag handlat i denna överfulla vagn var det endast 5 saker från min lista..hepp! Så var det en lyckad tur.. Liam som gjorde sin Ullareds debut (vad månde bliva) skötte sig alldeles utmärkt!     Så även hans föräldrar;-)   och är det någon som tycker att det inte lönar sig att åka dit kan jag bara säga att visst gör det de..för jag köpte en Wheely bug som enligt ett reklam häfte från Hansa kompaniet kostar 995 riksdaler (huvaligen) på Ullared fanns dom för 399 riksdaler leksaker och barnkläder ÄR billigt  

Sen är det ju klart jag skulle inte kasta ut alla dessa pengar på en shoppingtur på stan,men i Ullared, där släpper man spärrarna och man kastar ALLT i shoppingvagnen, så det blir väl dyrt ändå förstås..  

Det tar på krafterna hursomhelst så jag somnade på soffan med ALLA grejerna utplacerade runt om i lägenheten

 

En i hundgänget har trillat och skadat sitt knä och får gå med kryckor och det är väl kanske inte nån stor grej men det blir det om man har två hundar och bor på andra våningen..eftersom jag ser det som en form av rehabilitering av min fobi mot "såna där" hundar så har jag anmält mig som frivillig hund rastare ;-)  

Nu går det ändå smidigt eftersom jag känner henne.. Leia denna fina amstaff tik, men trots det så har jag ju inte varit så nära som det blivit under dessa dagar och i början kändes det lite märkligt att jag var ute på promenad med en "sån där";-)) nu har vi kommit till det stadiet där vi pussar varandra Leia och jag..dvs tills jag såg att hon liksom som så många andra av våra hundar äter B.A.J.S   sånt gör ju inte Vince

 

Idag på denna min enda lediga dag REGNAR det..men jag är inte förvånad..förmodligen är mitt karma konto fortfarande på noll..  

Fast å andra sidan behöver jag både städa och tvätta så det passar ju rätt bra ändå..kanske har jag tur när det är dags för långturen med Vince att regnet dragit bort och ersatts av strålande sol och fågelkvitter..(hoppas jag på för mycket tro)

 

Tjingeling!








Av Catja Lindeblad - 15 mars 2015 16:09

Det kan ju faktiskt bli farligt på riktigt om man vimsar till det och glömmer..blev rulltårtasugen efter promenaden med Vince och tänkte "hej o hopp jag svänger ihop en rulltårta..sagt o gjort, in med den i ugnen..sen var rulltårtan som bortsuddad från mitt minne och jag sitter där framför fb..efter en stund tänkte jag "usch fasiken vad det luktar bränt" ja, jäklar RULLTÅRTAN!!  

Det gick att skrapa bort det värsta;-)) Jäkla Fb!! jag glömmer min själ tid och rum, hemmet blir eftersatt, skiten frodas, mina stackars djur suktar efter mänsklig kontakt..ja, ungefär så;-) en liiiten överdrift men fasiken inte så mycket..kunde bränt ner hus o hem och blivit utan rulltårta till kaffet! (det var ju det värsta förstås,utan kaka;)

Sen är det ju bra med fb också om man behöver hjälp med nåt eller hittar en förlängesenkompis;-))


 

I går var det dags att fira Anton, systersonen..16 år!!   (blev det rätt tro??;) kan banne mig inte fatta hur fort tiden går..jag bara kollar på Liam (9 månader) hoppsan han föddes ju nyss..nä, sakta ner lite nu alltså..        


Trevlig kväll igår bara synd att inte den andra lilla bebisen var på plats, det hade varit kul att se dom två tillsammans..     

         

Vince har varit lite extra trött den här veckan som gått och genast nojar jag..kanske är han bara vårtrött som jag och inget annat..

Men jag är ju expert på att tänka det värsta..och vad tusan det VAR ju ett par gånger "det värsta" i höstas så man vet ju aldrig..  


För övrigt har jag sett de fluffigaste rumporna..åh vad jag vill ha höns..  


Det underbara ledigheten går snart mot sitt slut och det är dags att göra sin plikt men efter de sista händelserna där, så känner jag mig icke manad..på något sätt känns det inte lika hemskt att tänka på pensionen..den där taggen har satt sina spår..:-(


Tjingeling!



Av Catja Lindeblad - 12 mars 2015 17:19

Förra veckan var ingen höjdare tack vare ett brev som damp ner i brevlådan..känslan när jag öppnade detta brev kan bara beskrivas som att hoppa från hög höjd med diarre'..eller en mindre hjärtinfarkt..för jag lovar jag fick bröst smärtor

Har aldrig någonsin blivit kallad till möte med arbetsgivaren på detta sätt..ALDRIG! och jag har varit i kommunens tjänst sen 1978..  

Inte kändes det särskilt trösterikt att vi var flera som blivit kallade..(jo lite)

I måndags var jag på detta möte, jag o min kollega och vi hade tänkt o tänk och fortsatt att tänka, men vi hade inte kommit på något överhuvudtaget som kunde resulterat i detta brev..

 

Att få information om vad det handlade var ju en lättnad..samtidigt var det inte helt ok..  


Det är ledsamt och det sitter som en tagg i själen för det finns ju en risk att det här aldrig kommer fram och då kommer taggen att sitta kvar!


 

Men jag har haft RunKeeper på och jag har gått i rasande takt..det hjälpte faktiskt!

Fast nån direkt njutning har det ju inte varit,både Vince och jag har haft känning av höften och banne mig om inte Vince haltade lite efter rundan på 9,4 km  

Så därför var det helt ljuvligt när vi häromdagen på morgonrundan kunde gå lugnt och fint och jag blev inte ett dugg uppjagad när Vince stannade extra länge över en förmodad kissfläck och jag log så trevligt mot människor som styrde stegen mot oss för en pratstund..visst är det bra med utmaningar och mål men lagom är bäst..

         

Eftersom vi knappt hann kolla på rundan runt Arriesjön sist vi jagade runt den, så tog vi rundan idag, utrustade med fylld ryggsäck med godsaker..för vi är ju lite av livsnjutare Vince och jag och har vi nu äntligen hittat stigen som går runt hela sjön så ska den banne mig utforskas!

           

En fantastiskt härlig tur!

 

Igår efter vårt nattmöte där jag för övrigt fick klappa om Håkan;-)   så bar det iväg för en gos stund med Liam..Härliga unge! Han börjar verkligen visa sin personlighet och den är bestämd;-) dessutom är han jäkligt trött på min kamera..;-)

God mat igen, denna gång lagad av svärdottern..ja, man har det bra!          

I morgon träff med väninnan..trisslotts skrapning och vin..måtte vi nu vinna MASSOR med pengar!

 

Tjingeling!

Av Catja Lindeblad - 6 mars 2015 09:47

Denna vecka har inte varit helt igenom angenäm, förvisso har jag varit ledig och det är ju positivt..men ibland räcker inte det..  

En förklaring/besked får jag på måndag och då hoppas jag att den andra delen av ledigheten blir bättre..  


Fram tills dess går jag o går och går...;-) jag gick ju med i gruppen "100 km..och jag gick 100 km i februari och jag kommer att gå det denna månaden också.. 62% är redan avklarat..för jag blir liksom besatt, vi brukar alltid gå mycket vince och jag.. men nu är det liksom som en jakt och jag vet inte riktigt på vad..ära och berömmelse? Bekräftelse?

Det enda jag får av det är ont i höften..för vi jagar fram, känner riktigt hur ögonen lyser av besatthet när jag stretar fram över stock o sten..fort,fort ska det gå..

Tyckte faktiskt Vince gick lite stelt efter vår 9,4 km runda häromdagen..  

Så det är nog för jag kvickt vill bli av med utmaningen..bli färdigt så vi kan gå som vanligt igen.. långt ,men med fika pauser, foto pauser och mys o godisletande  


I går blev det två gånger käglinge..vi hann med lite mat och vila sen körde vi en omgång till, fast det var ju för att hundgänget skulle dit och jag var ju tvungen att se hur Maxi blev i sin nya frisyr..kan ju säga att hade Maxi kommit springande där på vägen utan matte hade jag ALDRIG känt igen honom..milde tid vad all den där pälsen kan göra;-))

Söt var han ju hursomhelst..;-)      


Nu blir det några dagar av måttfull rastning..både Vince och jag behöver mjuka upp våra muskler..Vince är ju trots allt snart 6 år.. som en som jag mötte i käglinge sa: ja, han är ju gammal..settrar blir väl inte så gamla..??!!        

Phu!! Det var sannerligen en örfil..tack o lov har jag hört precis tvärtom och min första setter blev nästan 14 och han var banne mig som en valp ända tills det bittra slutet..och Zeb blev 10,5  så min förhoppning är ju att Vince ska slå dom andra två och blir typ 16..;-))          


Nu blir det nog en tur till käglinge .. om jag får loss Vince från soffan!


Tjingeling!





Av Catja Lindeblad - 4 mars 2015 14:29

Liam tid igår och det gör en som alltid salig och just nu behöver jag all salighet jag kan få..och Liam  gjorde mig icke besviken, han visade sig på styva linan och travade iväg med gåvagnen..lite snett med benen förstås men vad kan man begära
 

Snart nog springer han iväg själv och då VET jag att hans föräldrar kommer att tänka tillbaka på tiden då han var hyfsat i närheten med viss saknad..;-)

 

Han har börjat och pussas också..med öppen mun förhoppningsvis fattar han hur det ska vara ;-)

Liam är verkligen den goaste ungen.. visserligen är jag part i målet..men han är verkligen det..;-)

       

Det har börjat ett nytt djurprogram på tv och det måste man ju kolla på..men jag klarade inte av det..visst det fattar ju varenda människa som har djur att nån gång kommer det oundvikliga..att djuret blir sjukt eller gammalt och behöver avsluta sitt liv

Men detta program handlade nästan bara om det, frosseri i avlivning typ..


Nä tacka vet jag "djurens hjältar" med den riktiga djurambulansen där visas förvisso också en del tårdrypande saker..men alla i det programmet är varma och kärleksfulla..

 

Kanske är man fördomsfull och har hört för mycket skit om djurambulansen i Skåne men nu sist var det veterinären som är med i det programmet (djurskyddarna) hon var tydligen själv inte riktigt ok med sina egna djur och ska utredas..

Dessutom får jag en Hells angels feeling när jag ser vem som har stället däri ligger det fördomsfulla (ber om ursäkt i förväg)

 

Nä, så tyvärr "SOS djur och djurskyddarna" ni får klara er utan mig, jag håller mig till djurens hjältar.. DET är riktiga människor..tror jag iallafall..för vem kan man egentligen lita på nu för tiden..

 

Vädret (det måste vi ju också ta upp)  är fortfarande väldigt hit o dit..oftast kan jag jag titta ut genom fönstret på strålande solsken sen när jag kommer ut så är det snöblandat regn och ett jäkla blåsande (karma????)

Men vad tusan vi tog turen till Toarps fina får hage idag och sen vidare till fasan skogen mitt emot Törringelund..en bra runda på 9,44 km..fika och kanelbulle slank ner också..det gäller ju att balansera, går ju inte att förlora 581 kalorier hur som helst..;-))    

Det bästa av allt var ju att det var hyfsat väder hela tiden..


I skrivandets stund hör jag smällare och det precis utanför mitt fönster och jag gör det jag inte ska göra..jag springer ut..ärligt talat hade jag velat ta ungjävlarna rätt upp och ner..men det kan man ju inte göra..så jag tar till finliret..men vet precis var ungarna bor och vem dom är..tydligen såg jag tillräckligt skräckinjagande ut för dom smällde inte så länge jag stod där..nu kan jag förmodligen vänta mig en bortsprängd brevlåda..just därför har jag inte satt dit min nya brevlåda som jag fick en jul för typ 3 år sen..;-))

Fast nu är det egentligen läge för en låsbar sådan, det enda rätta här i gangsterland..

 

För övrigt har både böcker och glasögon kommit och jadå, ett gott skratt blev det när det gäller glasögonen..böckerna var en låda full;-))  


Tjingeling!





Av Catja Lindeblad - 1 mars 2015 11:28

Det är tvära kast när det gäller vädret och det är såklart inte mycket att göra åt det..mer än att gnälla förstås,och gnälla är jag bra på;-)  

Försöker verkligen putsa på min positiva sida men jag kan säga att jag misslyckas oftare än jag lyckas..undrar varför,har jag månne alltid varit en missnöjd stackare tro..?? ;-)

 

Men om jag då listar de positiva stunderna så måste det ju helt enkelt bli en tur i soligt väder för det var det ju häromdagen..det försvann ju under tiden vi gick förstås;-) men dock alltså,så värmde solen gott        

Sen lyckades jag ta mig upp för träff med hundgänget klockan 08 det var ju positivt och det var trevligt att träffa dom alla..nästan alla, för några är precis som jag sömntutor..

         

Det märks ju att vi har varit från varandra ett tag..alla hade tappat det där med gruppfoto..även fotografen..så vi måste ju öva..   Att fotografen definitivt behöver ha glasögonen på såg jag ju när gruppfoto skulle tas på morgonrundan idag..ett jäkla grässtrå som täckte nästan alla foto..var fasiken kom det ifrån och HUR kunde jag missa det..att hundarna inte tittar mig djupt in ögonen eller rättare sagt in i kameran är ett annat dilemma..någon hund hade till och med osmaken att vända rumpan till;-) men vi kommer tillbaka,det gör vi..vi ska lyckas;-)        


Bristen av glasögon blev väl rätt tydlig när jag var på vippen att utbrista "det sitter en rovfågel på en pinne" men Boris matte hann före och vi var bägge på 1:a plats i de blindas förening..för vad det än var så var det inte en rovfågel..det blev ju kristallklart till slut..skönt är det i alla fall att inte vara ensam i de där suddiga ögonblicken..  


En härlig tur om än lite långsam tur till Toarp, vi är ju några som ska gå 100 km denna månaden också och meningen är att det ska gå power takt..fast vad gör väl det, det ska ju kännas njutningsfullt också        

En hel del gegga blev det och naturligtvis snö och blåst..varför inte liksom;-)

Men 7,7 km blev det och det var väl bra sådär på morgonkvisten

Vince åkte i badkaret när vi kom hem,jag hade förvarnat honom  

Man får väl säga att premiär doppet blev avklarat för några och sen lerinpackning och då får man "betala" med ett badkars dopp..  


Liam är på annat håll idag så jag får väl stå ut med det, det får bli ett besök i veckan istället;-)


Mitt ena par glasögon har kommit och tack o lov för det så jag kan glo på tv..att detta par har ett barns storlek försöker jag förtränga..det andra paret ska komma i veckan, det var dom som tog fram ett gott skratt, ska bli intressant att få dom på näsan.. de lär åtminstone vara större,mycket större..  

   

Att det verkligen ska komma valpar är bekräftat och Vincent syster ska få en kull igen i slutet av mars och jag mår nästintill dåligt för jag vill ju så gärna..men det går ju inte eller gör det kanske det..det är det som snurrar i huvudet..men det är ju nu man ska tänka positivt "klart att det går";-)

Fast säkert är alla bokade..

Tiden får utvisa..är det menat så blir det så..  


För övrigt har Vince blivit utsedd till björn (igen) brunbjörn..;-)  ja, kanske där är en viss likhet;-)) tilläggas bör att personen var typ tre år..;-)  

Tjingeling!




Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

vincentsetter


Ovido - Quiz & Flashcards