Alla inlägg under augusti 2011

Av Catja Lindeblad - 16 augusti 2011 19:56

Idag hämtade väninnan upp mig och Vince för lite hundaktiviteter..

L  övningskörde och det gick hur bra som helst,   att jag hänger i handtaget som finns uppe vid fönstret har inte med bilföraren att göra.. fast jag tror jag greppade det handtaget mer när vi var på väg hem då väninnan körde..;))


Vi styrde bilen mot Landskrona och hundslingan där..   strålande väder, ingenting kunde vara bättre..jo förresten..jag kunde haft badkläder med mig, regnkläderna var nedpackat, stövlarna på, det är DÅ det blir fint väder..men o vad vattnet glittrade frestande..   vi var i och doppade fötterna åtminstone..hundarna DOM var i...jag vågade släppa Vince..;)) (tror alltid han ska drunkna eller nåt)        


Tänk att jag var orolig över att Vince ALDRIG skulle våga bada när vi kämpade i käglinge när han var en så där 6 månader..nu slänger han sig i allt som är det minsta blött..leriga vattenpölar tex..      


En fin runda, hundslingan..       kanske lite dåligt skyltat eller så var det vi som inte fattade poängen..vi tappade bort oss..men det gjorde ingenting för vi hittade rätt så småningom och under tiden kom vi på annan väg som var minst lika bra om inte bättre..                                  

Ett rejält hägn där man kunde ha hundarna lösa..men man fick inte släppa in hur som helst, hängde koppel på grinden fick man först vänta ut den personen eller ta kontakt ock kolla om det gick bra att släppa in, väninnan fick åta sig denna uppgift..

De hundar vi träffade där tillhörde de glada typerna..            


Ett varv bland alla lyckligt lottade som hade sina hus vid stranden,                ner till hamnen för glassätning   och bad igen..(för hundarna) tillbaka och en tur till i rast hagen och min rena fina Vince kastade sig i dypölen igen..snacka om gegga..

Avslutade gjorde vi på mac Donalds..  

En alldeles perfekt dag..sex timmars promenad kan man väl säga med fika stationer..

Kan gott säga att det svider i skinnet, så lite färg blev det nog och Vince har loggat ut..;)

Nu ska jag med gott samvete kasta mig i soffan..  

Tjingeling!

Av Catja Lindeblad - 15 augusti 2011 19:09

Nu börjar det bli vardag det är ett som är säkert..  

För i fm så var dom där igen..11-gänget..

Så härliga vardag välkommen, så kul att se vårt lilla förmiddags gäng igen..        

Kasper och husse fick jag bara träffa en kort stund, jag var sen som M mycket riktigt påpekade.. fast jag tror det var för att jag slet upp kameran det första jag gjorde, som dom fick så bråttom..ingen av dom ville vara med på kort..;)

Väldigt roligt var det att se Aja och hennes matte..nu hoppas jag allt strulande är över..



Något som jag kommit på mig själv med att göra den sista tiden, är att le fånigt åt små tjocka bebisar..

Fick riktigt behärska mig på bussen idag, en söt liten tjockis med fyrkantigt huvud, alldeles skallig och dom tjockaste kinder jag någonsin sett..jag var tvungen att tillgripa yoga andning..annars hade jag gått fram och knipit henne i kinderna och pussats hämningslöst..hur låter nu detta då??

Lite sjukt absolut!  

Sonen skojade med mig för nåt år sen och sa med allvar i rösten: "vi har något att berätta"..du ska bli farmor"..just då var jag INTE i "villhabarnbarnfasen" absolut inte, så den enda som blev till sig var systeryster, själv fick jag en släng av panik och funderade på olika bestraffningar jag kunde ge min son..fast alla jag kom på föll på att han faktiskt var över 20..indragen veckopeng tex..  

Farmor för mig låter gammalt, eller rättare sagt det gjorde..kanske betyder det att jag är gammal..;))  


Någon som definitivt INTE är gammal är Floyds matte och hon klämmer till med att både bli farmor OCH mormor med 6 månaders mellanrum..GRATTIS till det och GRATTIS till Madde, nu får du komma Madde till backen nån dag och visa magen..;))


Nå, allt kommer när det är tid för det..kan ju vara rätt bra att det dröjer lite så jag kan få sparat upp mitt sparkapital, för jag kan tänka mig..oj vad jag ska handla..;)  


Hade tänkt mig backen för att träffa "glada hundgänget" nu i eftermiddag, men jag la mig en stund, 5 minuter tänkte jag..blev 2 timmar!!

Sov kasst i natt är min ursäkt..  

Nu en kaffeskvätt och den ska jag ta där ute i trädgården, för det REGNAR INTE!!!

Tjingeling!


Av Catja Lindeblad - 14 augusti 2011 22:31

En hel vecka sen jag skrev sist..blogglusten regnade bort, för det har det verkligen gjort..regnat alltså, hur är det möjligt att det kan komma så mycket vatten?

Det verkar inte vara nåt slut heller,för det kommer mer än nånsin nu..

Man får ju ändå säga att vi har haft tur, för varje gång vi grillat så har det varit uppehållsväder och grillat har vi gjort mycket dessa veckor, det är som om vattnet tog en paus varje gång vi tände grillen för att sen vräka på när vi ätit färdigt...det tackar vi för..      


Vad har vi då pysslat med denna vecka..jo shoppat loss..för är det nåt som gör en lycklig så är det att handla och handla mycket det kan man göra i Ullared..        

Skit samma vad som hamnar i kundvagnen, det är ju så billigt..;)

Själv fastnade jag av nån underlig anledning på städavdelningen och shoppade mig matt på rengöringsmedel, underligt därför att mitt förhållande till städ är bristfällig..

En trevlig dag hursomhelst..;)

En fika med väninnan som började snällt med kaffe och vansinnigt goda kakor och slutade med vin..        


Promenader och lite träning, med betoning på lite..känner att jag kommer att få minus i protokollet när vi träffas igen..mina vårdhundsvänner och jag..vi som skulle träna så mycket under semestern, fattar inte var alla dessa veckor tagit vägen..  

Men jag har verkligen kopplat av och tagit dagen som den kommit och det har varit UNDERBART!!  

Så jag får väl ta dom smällarna som komma skall..;)

Träff med "glada hundgänget" några av dem,     Ajas matte önskar jag ett krya på sig och hoppas att vi snart ses på backen!


En vecka kvar i frihet..;) sen är man back in track..


Min förhoppning om att allt i "himmet" ska vara klart tills jag börja jobba kan lyckas..min klädhängare hämtade jag idag, sonen satte upp, nyckelskåpet hittade jag ÄNTLIGEN och det är uppsatt, sista(?) rycket blir på fredag då några tavel lister ska upp och sen flyttar vi ut i trädgården för lite pyssel där..min son har VERKLIGEN fått ändan ur vagnen..(puss)  


Vince är pigg igen och maten åker ner i ett nafs..tur det, fick för mig att han gått ner i vikt..  

Tack o lov att jag varit ute med Vince för det vräker ner som om himlen vore öppen..

Tjingeling o godnatt  

Av Catja Lindeblad - 7 augusti 2011 21:34

Denna dag har varit en slö dag..lite halvhjärtad träning..lite undanplock..och så gick jag och tog en tupplur i två (2) timmar!

Vince tog tupplur hela dagen..han är inte på topp..klydd med maten..(igen)

Katterna var också "försvunna", så ett tag trodde jag banne mig dom var det på riktigt..


Födelsedags fest igår och det var väl det som knäckte mig/oss..inte för det gick så vilt till,,men det ska inte mycket till nuförtiden..nu låter det som om jag är 100+ ;))

Systerson fyllde 19 år..   och jag säger bara kära nån vad tiden går..tyckte inte det var längesen jag höll honom vid dopet och han var tung som fasiken..


Då kommer jag ju genast in på det här med tid..

Vi skulle vara hos syster klockan 15..och det var vi..

Vi slog vad om att mat inte skulle serveras förrän..: jag sa 1900 sonen sa 1700..jag vann nästan..1830..däremot vann jag vadet om när efterrätten serverades..2350 och det var så nära mitt vad det kunde komma..;)


Nu låter jag kanske lite elak, men det är jag inte för detta har blivit en kul grej..(utom när man håller på att svälta ihjäl)

Tiden bara sveper iväg och syster yster "ska bara"  

Så här har det nog alltid varit..

Priset togs nog när vi skulle äta tacos och ALLT var förberett, bara brödet skulle värmas..tre timmar tog det..

Men man har ju TREVLIGT under tiden, så vad gör väl det..   bara man tänker på att äta lite lunch innan man åker dit..och maten var jäkligt GOD..              


Vince fick busat runt med sina hund-kusiner, mest bus blev det med Ronja, Shelob hade fullt upp med sin boll och Tess har full upp med att övervaka allt..              


I morgon måste jag ringa vaktmästaren..stopp i vasken..om jag vågar förstås, för inte så längesen fick vi ut papper på att OM dom fick komma ut och rensa avlopp så skulle det minsann kosta många riksdaler..rätt hotfullt skrivet faktiskt..som det vi fick i dagarna, tydligen är det några stackare som inte kan betala sin hyra i tid och det var hot om både uppsägning för dessa och höjd avgift för oss andra som betalar..kollektiv bestraffning även inom HSB..        


Nu en tur med Vince sen hopp i säng..  

Tjingeling!!

Av Catja Lindeblad - 5 augusti 2011 09:48

Att livet kan ändras i all hast det vet vi alla..

Men ändå förtränger man det..man tänker att man ska dö av ålderdom eller i värsta fall sjukdom

Detta var förvisso en sjukdom och alldeles för tidigt..


Mina tankar går till hennes anhöriga som inte fick ta farväl och ej kunde hindra det hemska som hände..  

Av Catja Lindeblad - 3 augusti 2011 17:40

Så fick Vince o jag träffat kompisarna..några stycken åtminstone..;)  

Sessan och Zindy och Aja..märks att det fortfarande är semestertider, inte så många på plats..      

Själv lovade jag dyrt o heligt att komma upp på backen lite oftare..vilket jag blåste redan idag..tänkte faktiskt, men annat kom i mellan..  

Vad har jag då pysslat med denna soliga härliga dag..?? jag har gått mina turer med Vince det har jag sannerligen..men sen då..jo jag har städat badrum..fattar ni STÄDAT..!!

En solig dag, en sån där dag vi inte har haft så förfärligt många av..(jag är inte klok)  

Men jag har jäklar i hoppet lovat mig själv att ALLT ska vara på topp innan jag börjar jobba..dessutom får jag mer energi när det är sol..regnar det blir jag helt off..      


Igår var jag och en väninna och åt på världens bästa buffé' restaurang..mycket mat och god mat för det minimalistiska priset av 89 riksdaler..;)

Rosegarden på Stora Nygatan 59..

Mindre trevligt var det när vi kom ut och stackars väninnan fått böter på 800:-..stod för nära utfart..det tyckte ju inte jag o inte väninnan heller..


Nu blir det en tur med Vince och sen ska jag nog slänga mig i solstolen lite, det får ju vara nån måtta på städmanin..;)

Tjingeling!!

Av Catja Lindeblad - 1 augusti 2011 20:44

Borta bra men hemma bäst..jo, så är det nog..tog ett varv till Käglinge för att upptäcka att fåren går i stora hagen, det gissade jag nästan att dom skulle, innan vi stack var bonden i full färd med att laga staket..

 Fast i dag gick vi utanför alla hagar..ingen långlina heller...nu är vi HEMMA..;)    


Hyfsat väder så vi trallade iväg lättklädda och glada..men regnet det kom såklart..      

Fick skula i "grodans hus"..jäkla väder..denna sommaren har det mest varit regn..

Vince fick sitt bad och passade på att jaga lite grodor, det är det bästa han vet..;)


Gjorde ett tappert försök att klippa gräs igår, det har nått oanade höjder..gick så där..tanken var att ta o klippa idag, trodde det skulle torka upp, men tji den..vi får väl se imorgon då..  


Väninnan tittade in för att beskåda mitt nylagda golv..;)

Fika i trädgården..Coco tösen fortfarande lite pilsk..Vince sådär intresserad..plötsligt gör han ett ryck och hoppar upp..Linneas reaktion var rätt intressant: näää sa hon, sen satte hon sig ner igen..väninnan o jag hojtade till och gjorde en framryckning och det räckte..Vince hoppade av..;))    


Nån som också hoppade det var Hubba..rätt över planket o in till oss..det är dessa tillfällen man önskar att kameran satt i handen..Hubba blev ju SM två, var det agility eller var det hopp..det måste vara hopp..;))


Imorgon blir det träff med väninna tillika arbetskamrat, så man kan få höra senaste nytt på arbetsfronten..så det inte blir så chockartat när det väl blir dags, fast än är det nån vecka kvar..;))  


Nu en tur med Vince..

Tjingeling!!


Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20 21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

vincentsetter


Ovido - Quiz & Flashcards