Alla inlägg under mars 2012

Av Catja Lindeblad - 15 mars 2012 22:27

Inga kobror i sikte denna dag..bara en piraya, och det går ju an..;)  

En gråmulen dag..perfekt för städ..kan man ju tänka, men på något sätt lyckades jag krångla mig ur detta och det blev backen så länge det var möjligt på fm               och sen handla och sen..var jag ju tvungen..inget återvändo, och då sms väninnan och vi drog ut igen..konsekvens: jag får stiga upp typ 05 i morgon..


Men det får gå..evigheter sen jag träffade väninnan och det blev minsann både middag och choklad och kakor..jajamen..Vince var överlycklig över att äntligen få träffa Cocotösen och hon luktade fortfarande hur gott som helst..enligt Vince alltså..;)    

Min kamera var på full zoom när jag skulle ta bilder på den fantastiska återföreningen..;) så taskiga bilder..missade också bilder på när den goda Coco gjorde en snabb stöt och visp hoppade en kanin fram..tack o lov lyckades herr/fru kanin rädda in sig på golfbanan och vi slapp skämmas..Vince fattade INGENTING..hans grej är fasaner..och en o annan sork..  


Blåsipporna på backen börjar komma och jag blev alldeles till mig..så mycket att jag stod på näsan i snåret..hur jag lyckades med det har jag ingen aning om..det har en fördel att vara ensam fotonörd..inget dokumenterat till eftervärlden..;))    


I morse läste jag om det oerhörda att inte raka sina armhålor..rena ramaskriet..dödshot o andra otrevligheter..är  folk inte kloka..jag bara undrar!?!!  

Nu är det dags att lägga huvudet på kudden om jag ska lyckas komma upp i morgon..vill hemskt gärna att C ska kunna fika utan att få katt hår på köpet..;)  

Tjingeling!


Av Catja Lindeblad - 14 mars 2012 19:27

Vissa människor är som kobror..snabba till attack och kalla ögon..och jag blir arg över min oförmåga att hantera dessa människor..  


Käglinge efter mötet på jobb..många hundar på plats där idag och jag har fått en ny favorit..petit är det enda jag kom ihåg när ägaren berättade vad rasen hette..himla trevlig i alla fall..   jakthund var det så klart, på något konstigt vis är det alltid jakt hundarna jag tycker är vackrast..två andra favoriter var där också, vorsteh..gillar speciellt den strävhåriga..              


Så efter ett antal varv inne i Käglinge mådde jag definitivt bättre, tack o lov för hundar.;)) och jag bestämde mig för att bli en kobra själv..med MÅNGA huggtänder..;))          


I  morgon är en dag i städets tecken..åtminstone är det min tanke..ska också försöka mig på att recensera de tre böcker jag läst..vilket har visats sig vara en svår grej..för där jag ska skriva kommer det hela tiden fram "skrivskyddat" och jag FATTAR ingenting!!

Ett till försök får det bli, sen får jag skicka ett hjälp mail till expertisen..

Nu vill Vince ha min uppmärksamhet..han springer och hämtar diverse saker och kastar dessa på mig..tur att det är mjuka saker..;))  

Tjingeling!



Av Catja Lindeblad - 12 mars 2012 17:44

           


En strålande dag igen..och man riktigt känner hur man börjar komma tillbaka från där man varit..var det nu har varit..;)

När jag nu skrivit dessa rader hör jag min pappas röst i skallen.."Man..vem är det, säg JAG..du tar inte ställning när du säger man"..;) Så är det..så jag börjar om..JAG riktigt känner hur JAG börjar komma tillbaka från där JAG varit..var det nu har varit"..

Min pappa har varit död i många år..känns tryggt att hans ord poppar upp i huvudet  emellanåt..


Som sagt en strålande dag och första halvan tillbringade jag och Vince på jobb..där vi gjorde strålande saker tillsammans med vännen och bästa arbetskamraten..som också var där dagtid..tror vi tre kan känna oss väldigt nöjda..;))


Hoppade av vid Oshögavägen och tog några varv i den fårhagen..satte mig på en tuva o vände näsan mot solen och bara hoppades på lite rödfärg..;)

Vince fick sköta sig bäst han kunde och det var då han snodde handduken..även Vince kan hitta på bus..      


Det som fördärvade denna dagen var ett par smällare i snabb takt och det när vi var ute i trädgården för att inspektera allt löv och gammalt o visset..jag blev överraskad och Vince blev rädd..stannade ute tills han blev lugn och ville gå med mig för att kolla in det där härliga som kommer upp nu..       men jäkla ungar..VARFÖR smälla nu?!??  


Trädgården gav mig  stresskänsla..måste hinna med det också..

I morgon praktik igen och då ska jag se till att komma i väg när jag ska..MÅSTE hinna med...allt möjligt..;))  

Tjingeling!!

Av Catja Lindeblad - 11 mars 2012 18:59

Söndag igen..tycker tiden springer alldeles för fort..jag som ändå har rätt gott om tid, tycker att jag knappt har nån tid alls över..;)

Kanske ska man gå ner till 50%..eller varför inte ännu mindre..


Två nätter jobbade och Vince har fått vara sömnpiller.. vilket funkade rätt bra:)  

En strålande morgon och jag kunde bara inte gå och lägga mig, så jag gick för att träffa "glada hundgänget"..lite oro i lägret idag..tre tikar i löpet, vilket fick grabbarna att gå i spinn..  

Blev snabb sorti för tjejerna och jag lyckades o hålla kvar Vince hos mig..  

Att det var ett bra beslut att gå till backen i morse upptäckte jag när jag slog upp de blå nästa gång..då var det mulet..:(

Men det börjar hända nåt nu alltså..mössan är borta, vantarna behåller jag lite till..trädgården skriker på uppmärksamhet..(det får bli sen;) ja, våren är på ingång..              


För övrigt rinner näsan och jag nyser..det är väl satan om jag ska bli förkyld IGEN!!                  


Sitter ofta och tittar på Ursulas hemsida..på texten "valpar väntas"..skulle så gärna vilja..undrar hur det blir när valparna är födda..? Då gäller det att passa sig..man kanske inte ska gå in o kolla alls!?

Tänker ibland att det fixar sig nog..jag köper..bägge två får vara hemma och hålla varandra sällskap och det är ju natt och dom sover..(?) jag går ner mer i arbetstid och lever på nudlar o vatten..;)

Men så tänker jag att det är ju inte schyst mot Vince som är van att jobba med mig och valpen kan ju inte vara själv och hur skulle jag tycka att det var utan min arbetskamrat..nä, jag får tänka med huvudet denna gång, fast jag knappt har nåt..och det lär väl visa sig..;))

Kanske ändrar sig chefen sådär i sista minuten..;) i vilket fall som helst är säkert alla tingade i förväg..


Nu får det bli lite soffhäng..Vince hänger redan..;)

I morgon praktik..ingen rast o ingen ro..

Tjingeling!!

Av Catja Lindeblad - 8 mars 2012 19:33

Det var alldeles förfärligt onödigt, det som låg på marken när jag tittade ut i morse..   nu när vintergäck,tulpaner och påskliljor börjar titta upp, så behöver vi inte snö, inte ens jag..      

Så jag var INTE glad.."lite fnissig" blev jag när jag läste tidningen..i bostadsområdet "Seved" har det varit ordentliga problem..de som delat post har känt sig hotade och därför skulle nu "kända profiler"(alltså de som bor där) dela posten istället..i morse stod det att projektet hade lagts på is..det fanns inga "lämpliga personer"..;))  


En nio-års tös dök upp på backen idag..finaste Aja..HIPP HIPP HURRA!!  


Hoppas hon fick många grisöron..;)    

Ingen kaffepaus när jag kom hem, utan rätt igång med städet och finns det något mer tråkigt än detta??

Höll på att gå under av allt katthår..det är det allra värsta..hundhår är INGENTING i jämförelse..

Nästan klar vid 17-tiden..men jag sket i vilket och stack iväg i hopp om att träffa "glada hundgänget"..ett par stycken träffade jag..och Sessan har börjat löpa..   vilket Vince fattade väldigt snabbt..;)

Härlig em/kväll..sol och all snön hade nästan försvunnit tack o lov för det..;)                    

Lite stolt över Vince idag..fasanerna skrek o kallade, svansen vispade och Vince stack iväg, men jag lyckades kalla tillbaka honom..men han var sugen, det var han..;))

Nu lite kaffe och jag tror jag får ta "fem minuter" på soffan

Tjingeling!


Av Catja Lindeblad - 7 mars 2012 23:12

Kärt barn har många namn..så också Vincent..;)  

Så dessa dagar har han blivit kallad "vinsten" och det ÄR ett passande namn..för visst är han en vinst, både för mig och för många andra  


Praktik i dagarna två..och idag var det möte så vi blev kvar efter vår träning, en lång promenad innan möte, i isande kyla blev det..hemma var vi inte förrän 16:30..    

       

I morgon ska vi sova länge, länge och ve den som studsar med boll eller gal i största allmänhet..imorgon ska vi vila ut..;)    

Tjingeling!

Av Catja Lindeblad - 5 mars 2012 19:09

En solig dag i både sinne och minne..;)

Traskade med darrande ben till tandläkaren i dag..inte kunde jag väl ha lika stor tur detta året..så mycket godis jag kränger..!?!?

Men minsann det hade jag..INGA HÅL;))

Faktiskt är det rätt många år sen jag hade hål, och jag är så tacksam för det..800 riksdaler blev kalaset denna gång och så gärna så..;)


Min tandläkare är en humoristisk man med inslag av sadism..han hummar gärna lite extra vid varje tand så att jag ska tro att det är kört..för att inte tala om när han kollar in Rtg plåtarna..men det får han gärna göra..det har blivit lite av en grej..för 15 år sen när jag kom till honom var jag näst in till i chock..så rädd var jag för tandläkaren..men han och hans tandsköterska fixade så att jag numera kan gå dit utan tänka allt för mycket på det..det tillhör inte mina favorit sysselsättningar, men det är helt ok och jag kan till och med tycka att det är roligt när den nya tandsköterskan ringer upp för att boka tid..hon är precis som den förra..så glad o trevlig


Backen några varv blev det och fasanerna dom flaxade runt..   men han bröt o kom när jag visslade..  

En del av glada hundgänget var där och Elliot passade på att jaga..kanin(?)   det blev extra motions runda för husse..;)          

Nu i skrivandes stund kom jag på att det är föreningsmöte..:( alla andra gånger har jag jobbat, så idag HADE jag faktiskt tänkt gå..      

Imorgon är det praktik igen..få se vad vi hittar på då..

Tjingeling!

Av Catja Lindeblad - 4 mars 2012 17:58

Fyra dagar in på denna nya månad..MARS..och inget skrivet

Vad har då hänt dessa dagar..jag har jobbat mina nätter, haft en praktik dag och dagdrömt om miljonvinster..;))

Tränat..nja, inte så mycket faktiskt för efter en "självtest" på något han alltid kan..men inte just då..åtminstone inte de första 5 minuterna när han var tvungen och kolla runt innan han behagade göra som jag sa..så vi tog en paus..men vi går på det igen imorgon..;)


Födelsedags firat har vi också gjort..systerson blev så mycket som 13..   och eftersom det alltid brukar vara ett vågspel när maten blir serverad, så slog vi vad på väg dit..jag var försiktigt optimistisk och menade att "hon har ju varit ledig idag"..min son slog ner på det meddetsamma..   "inte en minut före 20"..vi har en mantra i vår familj och jag tror nog syster min använder det allra mest.."ska BARA precis"  


Spisen var igång,det var den, men inget i den..  

Men vi blev lurade..så ingen av oss fick rätt..de allra godaste smörgåstårtor och dricka därtill..    


Denna dag kom vi upp i tid för att träffa "glada hundgänget"                

Baloo har nu lyckats gräva ett hål ännu större så hela han kommer i..    

Bullköp efter det   och även denna gång glömde jag att be om en liten plastpåse..lagom krossade, geggiga bullar till frukost..;)  

Solen kom efter några timmar så Vince och jag drog till Toarp..alternativet var att städa och då fattar ni att valet var enkelt..

Vi gick till allra bästa fårhagen..                

På väg hem träffade vi på Snickers   och som grädde på moset blev jag bjuden på kaffe och god äppelkaka och hundarna kunde busa lite extra..  

Så kort o gott en härlig söndag..          

Imorgon stundar nåt som inte är så härligt..TANDLÄKAREN..och nu ångrar jag alla gångar jag INTE använt tandtråd..

Tjingeling!


Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

vincentsetter


Ovido - Quiz & Flashcards