Alla inlägg under februari 2011

Av Catja Lindeblad - 19 februari 2011 15:27

En sån underbart fantastisk dag idag..  

Sol och blå himmel..

Vi drog till Käglinge..  

Man känner verkligen hur desperat man är efter sol, gick med näsan mot solen,kisandes och så klart stöp jag över en stock..kan säga att jag trodde jag krossat knäskålen..

Hela vintern har jag glidit omkring på ishala vägar och nu barmark och jag trillar och jag trillar ordentligt..


Det lustiga när man trillar är  att man inte tänker på ev skada eller smärta..nä, det enda jag tänkte: "hoppas ingen såg mig" och försökte komma upp i express fart..


När jag sen fick upp farten var det rätt ok, så ingen större skada då..  

Inte så mycket folk idag, några enstaka folk o fä...  

Fick träffa Tanja en "liten" Irländsk varghund..  

Vince visste inte riktigt hur han skulle gå till väga med denna stora varelse, lite rädd var han..   åtminstone i början, sen var det fullt ös och jag tänkte att här kommer det att bli skador..på Vince..eller på mig..vilken kraft..men vi klarade oss helskinnande allesammans..tur Tanja var en "liten" varghund..;)  

 

Träning såklart..denna gång gick platsliggningen bättre, ligger nog latent där inne nånstans..detta klarade han så bra innan på lydnadskurserna..innan jag gav upp ett slag..

Tränade "stanna" och "sitt" på långt avstånd och det gick också bra..trots förbipasserande hundar, och då blev jag SKITGLAD!!  


Tre timmars njutande i sol och med fågelkvitter som ljuv musik..    


Väl hemma tyckte jag att katterna också måste få komma ut i detta härliga..  

Det tyckte inte katterna..inte det minsta..    

Nora är så snäll och foglig och sa inte så mycket,   men Melvin, han hatade mig..   så efter tio minuter fick dom komma in igen..  

Som pricken över i fick jag inte av selet på Melvin, det fastnade och M blev så ilsk att det inte var läge att försöka..

Men sen kom han och det gick att få av..nu är vi vänner igen..;)         


En stärkande kopp kaffe, sen måste dammsugaren fram..

Tjingeling!!


Av Catja Lindeblad - 18 februari 2011 18:46

Inte blev det varmare idag inte...alla mina kläder har tappat stinget och det kvittar hur mycket jag har på mig, jag fryser ändå..


Träning idag, körde en del platsliggning det blev helt solklart att han har glömt att det är meningen att han ska ligga kvar när jag går iväg..;)      

Inkallning, det hade han INTE glömt..tack o lov..!

Fot utan koppel= skitbra

Med koppel= kass

Häråt, det fattar han

Stanna= ok

Sen har vi det här med att hämta och lämna

Apportbocken har han ALDRIG tagit om man inte räknar några korta microsekunder med total äckelminer..;)

Nu använder man inte apportbockar på vårdhundskolan..men hämta och lämna det SKA han göra, så vi kämpar med bollar och annat som är kul(?)

Att hämta det går väl bra men lämna.. nä.. vad är det?

Under tiden vi höll på så blev något ANNAT mycket intressantare..först trodde jag det var bollen han letade efter men det var det INTE..får nog hitta något annat som han tycker bättre om..en ny ägare kanske..;))


Fast sådan herre sådan hund..vi lider av samma defekter..dåligt minne definitivt..syster yster får tyvärr vänta till måndag med att få sina pengar..hör bra det gör jag förstås, än så länge men ser nåt, det gör jag inte..tappar fokus o jaaadå..;)

Så vi är som gjorda för varandra som handen i handsken..;)



Hade träff med förmiddags gänget - Kasper..

Mina fingrar klarade sig denna gång från Aja's framtänder trots en del godis utdelning..        


Hämtade nya klick böcker på bibblan idag och den ena verkar bra, står mycket bra saker där..Karen Pryor: skjut inte hunden.


Nu har jag gjort godis testen och det han tycker bäst om är: köttbulle som klar etta sen blev det frolic och som stark trea korv!

Blodkorven spottade han ut..      


Nu blir det lite träning till innan maten och let's dance..

Tre burkar och han ska sätta tassen på den burk som innehåller godis (köttbulle) och sen får vi nog köra kontakt, kontakt, kontakt...

Ha en härlig fredag kväll!

Tjingeling!

Av Catja Lindeblad - 17 februari 2011 19:13

Kallt, åh så kallt..inte har jag frusit så mycket som nu..trots thermobyxor och tjocka strumpor, känger och gud vet allt, att ta av mössan ens en sekund är inte att tänka på..

Måste ha blivit klenare, förra vintern frös jag inte ett dugg..

Nu får jag straffet för jag lovprisat vintern när snön kom redan i november och lyckliga jag njöt..efter ett par månaders lycka försvann snön..och barmark och plusgrader och vårlökar och fågelkvitter och jag njöt igen.. och NU hemska kalla vindar och minus grader och allt är djupfryst så även jag..


Inte har det blivit så mycket tränat som jag skulle vilja och som jag MÅSTE..

För jag har vaknat sent dessa dagar jag jobbat..hör inte klockan och dom "nya" öronproppar stänger mig helt ute från omvärlden..

Fast det är klart Vince han tränar ju på jobb det gör han..att gå sakta bredvid en vårdtagare när denna håller kopplet..att lägga sig bredvid OCH ligga kvar..

För att inte tala om den glädje han sprider den gode Vince..;)

Så det är jag som måste varva ner.."du har nog väldigt höga krav" så sa Zindys matte..och det är minsann bara förnamnet..:)


Träffade en del av glada hundgänget i kväll..

Genast blir man på gott humör trots den sedvanliga rymmar rundan..( Zindy..   The one and only) en ovanligt kort sådan och Vince kom faktiskt..2+2 blås på visselpipan..


Träffade också på rottisen Balou som inte gillade Vince och gjorde det väldigt tydligt att så var fallet..här är jag då tacksam över att Vince är en sann fredsälskare..:))  


Coco tösen med bihang..;)   kom gåendes över det allra heligaste (golfbanan)  

Det tristaste med kvällarna är att jag inte kan ta några kort.. det blir bara kort tagna på förmiddags gänget..(Floyd saknas:)           men jag hade den med mig och det var så Elliots husse visste att det var jag och Vince där uppe på backen..han trodde det var Sessans matte tills han såg blixten och fattade att då måste det ju vara jag..:)  


4H gården läggs ner här i Oxie och djuren ska säljas eller slaktas..det läste jag i morse..undrar om man kan ha några getter eller kor i trädgården..?

Jäkligt trist är det..många ungar som håller till där..men tydligen inte tillräckligt många..och att djuren kanske ska slaktas det tyckte jag var det allra värsta..  


Nu har jag varit hemma en timme och fryser fortfarande..kanske håller jag på att bli sjuk..och det är ju typiskt när man ska vara ledig..men man belastar åtminstone inte arbetsplatsen om man behagar bli sjuk på ledig tid och det är väl bra då..(?)


Nu ska jag pigga upp mig med lax i folie och fortsätta mitt frosseri på Grey's Anatomy...

Träning???...I morgon..:)

Tjingeling!!

Av Catja Lindeblad - 14 februari 2011 17:50

En enda ynka ledig dag och vad göra..? Jo tvätta..definitivt inte för jag ville, utan för jag var tvungen..

Slog nog mitt rekord av tvätthög denna gång..

Ett av dessa "livets mysterium" är det här med strumpor..av alla dessa strumpor som jag tog till tvätt var det bara enstaka par, så var tar dom vägen..? var finns dom..? Kanske djuren har käkat upp dom..


Min prestations panik slog till i förmiddags när jag får mail från vårdhunds skolan: "anmälan till steg två" men herre jisses.. jag har precis börjat steg ett, tänk om vi inte klarar det här, hur kan vi då anmäla till nästa steg..??  

Kanske får jag ta helt tjänstledig och begrava mig i träning och klick..för idag har det inte blivit så mycket pga av allt annat skit och i morgon på igen och möte innan jobb.. åh PANIK!!      


Det jobbigaste vi har är att gå "fot"..

Det kanske helt enkelt inte går med en setter..;)  

Kan inte säga att mina andra två som jag har varit välsignad med gick fot..

Det säger förmodligen mer om mig än om rasen setter..jag är inte KONSEKVENT..!!  


Vi gick till Käglinge idag efter jag slängt in all tvätt i sovrummet, där får tvättkassarna ligga tills jag känner mig mogen att lägga in den i skåp o lådor..helst innan jag går och lägger mig..;)

Då tränade vi "fot"..men det slutade med att jag varm o svettig gav upp.. jag försöker tänka på ÖGONBLICKEN när det faktiskt går bra som häromdagen..nu var Vince så SUGEN han visste var vi var på väg, så han höll på att krypa ur skinnet..;) och då när det inte går så bra då tänker jag: detta klarar vi ALDRIG..behöver nog en särskild peppnings kurs enbart för mig..hopplösa människa..;)


Blåsigt och jäkligt kallt..mina vårkänslor har försvunnit och vårlökarna är djupfrysta..:)

Så nån räfsning i trädgården är inte att tänka på..nä, man var nog för optimistisk..  


Träffade på en fralla idag en glad liten skit..  

Vince satt sig som han brukar och väntade på mitt kommando "varsågod"...NOT..!!  

Nä, idag har det verkligen varit MÅNDAG..  

 

Som om inte det varit nog läser jag på nätet att nu har dom hittat dvärgband mask..:(

Det mina vänner är INTE KUL!!


Läser igenom mitt inlägg och det var liksom lite depp här..men så kom Vince och la tassen i knä't och tittade på mig som bara en setter kan titta..och fastän vi inte ska ge godis hur som helst nu, utan det ska ges enbart för något utfört..så tycker nog jag att han precis utfört något..så han fick godis och jag kände mig genast på bättre humör..för han är ju för go den gode Vince..  

All kärlek denna alla hjärtans dag!!  

Tjingeling!!






Av Catja Lindeblad - 12 februari 2011 18:12

Vaknade av en solstråle som envist hade letat sig in..så inte kunde jag ligga kvar..så jag kastade(?) mig upp en timme tidigare än vad klockan sa att jag skulle..  

Vince fick jag ruska liv i..;)

Var tvungen att gå ut ett varv först i trädgården, för att kolla in..för sist jag tog ett varv så såg jag att en del vårlökar började pressa sig upp..och det påminde mig om att ett varv med räfsan inte hade varit fel..  

SOL och härligt var det och jag hängde lite läpp över att man "missat" en sån fin dag..och visst hade det kommit upp fina grejer.. vintergäck tex..    

       

Runda med Vince och ibland bara kommer det..det där ögonblicket då man fattar att Vince fattar, att vi inte är så tröga ändå..;))


Passerar hund UTAN att Vince stannar eller vill dit..han gick till och med fot..kände mig som en riktigt proffs med klickern hängandes på sidan och visselpipan runt halsen och med Vince bredvid med det där "leendet" kopplet och den andra hunden precis bredvid..ett ögonblick att vårda..


Ett annat ögonblick var igår när vi skulle in på jobb..och jag pekar på dörröppnaren och han trycker till med nosen och ÖPPNAR..;)

När jag sen på morgonen skulle visa G detta fantastiska så tog det några pek men till sist så..;)

I morse gjorde vi det ett par gånger och nu fattar han poängen..;)

Så jomenvisst, det ska nog gå det här..;))

Tjingeling!!

Av Catja Lindeblad - 10 februari 2011 17:02

En fantastisk bra början på denna dag..;)

Tio kronor för en fastlagsbulle..det ni..!!

Är grejer det..som hittat..!

Apoteket nästa..ett bandage som utgått från sortimentet, så jag fick det gratis..


Sen tog turen slut..svinkallt och blåsigt, vår träning gick på halvfart, jag hade svårt att fixa både vantar,klicker och godis och kamera förstås..

Kameran ingår INTE i träningsutrustningen..men hur ska jag kunna gå ut utan den..??

Lite kul blev det när vi mötte Aja och Floyd (igen)  

Vince och Aja fick inte hångla ifred..Floyd störde hela tiden..;)  

Innan dess träffade vi lilla Mia..   en söt tös, korsning mellan pappilon och jack russel..  

Mia's matte och jag har träffats för..när hon hade ståtliga Sir James..en Irländare.


Vince och jag körde "framåt", backa" och kontakt och att hämta och framförallt att lämna..;)


Nu får det bli lite vila innan allvaret tar vid..

Tjingeling!

Av Catja Lindeblad - 9 februari 2011 19:35

Minsann om jag inte kom upp i tid i morse..kryss i taket!!

Personalmöte och jag var tvungen att sticka vid 13..och då kan det bli stress..åtminstone för mig..har märkt att det där med att ha tider att passa, inte är min melodi..!

Plötsligt har jag tusen saker jag MÅSTE göra..

Fick letat fram något annat än mina vanliga jeans..

Det mesta av min garderob är i tvättkorgen..har tvätt-strejkat..:)


Turen med Vince blev till backen..  

Pratade med "gubbe" utan hund..inte så vanligt uppe på backen, oftast har alla som går där en hund i släptåg eller springande ett par km i förväg..;)


Ibland har det hänt att det varit "vän av ordningen" som varit där uppe..en som gnäller, och tycker hunden är en förfärlig varelse, en livsfarlig varelse..en sån person har inte på backen att göra och vi bussar hundarna på denna eländiga person..;)

En sån eländig person bor precis vid slutet av backen i närheten av golfbanan..jag har inte råkat ut för honom, men andra har..det är nog därför vi står där och låter hundarna springa hej vilt och skälla som galningar..;))  


Denna hundlösa "gubbe" var en hund vän som gick samma runda som han alltid gjort med sin golden, sin kamrat, som inte finns mer..han hade lagt askan vid ett träd längre ner på backen..och jag såg sen att han stod en lång stund vid detta träd..så sorgligt..jag är glad att Vince är ung och att han har många år kvar, om allt går som det ska..man vill helst inte tänka den tanken alls!


Floyd och Aja kom ut till oss och gjorde oss sällskap    

Pinnar stod på menyn idag..      

Upptäckte att Aja har dom vassaste framtänder någonsin..blodvite uppstod och det är tur att jag har många fickor, för nu blir det att stoppa på sig plåster och bandage..;)      


Efter mötet var det träff med kära arbetskolleger..;)    

God mat och mycket mat!    


Träning har det varit lite si och så med..får ta ett varv i kväll..

Nu en kopp kaffe eller två..

Tjingeling!

Av Catja Lindeblad - 8 februari 2011 19:24

I natt har det sannerligen blåst bistra vindar..

Fick ut i trädgården och samla in lite grejer..lite diverse som ligger lite här och där..som så mycket annat i mitt hus..;)

Ville inte vakna av att vattenkannan ev skulle åka in genom fönstret..


(Har visserligen nya öronproppar och dom gör verkligen skäl för namnet..det är deras skull att jag dom sista dagarna vaknat sent..;)


Då blåste det rejält och vid sista turen runt 01 då var jag nästan rädd att få grenar i huvudet..


Lite blåst kvar på förmiddagen, men friskt och härligt och SOL..

Vi gick till Käglinge..   gick hela slingan, inga folk och fä, bara vi..tyst o stilla..fågelkvitter..ja, det var lite vårkänsla i kroppen..   tyckte Vince också som kastade sig i dammen..lyckades förhindra att han doppade HELA sig..men det var med nöd o näppe..  

Is var det på delar av dammen..desto bättre såg det ut som Vince tänkte..kallt o härligt..;)  


Tränade på "gå fint"..fick näst intill magsår..

Fick bryta..och göra annat..    

Går bättre när han inte har koppel på sig..och jag kan koncentrera mig på klickern och godiset..och allt annat..;)  


På den nya jackan är det FÖR MÅNGA fickor..så nu hittar jag inte grejerna..  


Äntligen fick vi träffa Cocotösen och väninna igen..en promenad över stock o sten och in på det "heligaste"  

Väninnan berättade att den fina soffan, "MIN" favorit soffa hade gått till dom sälla jaktmarkerna..slaktad, kasserad..

En sån fin gammeldags köks soffa som väninnan har haft i evigheter..kanske inte den bekvämmaste, men oj så fin, det har jag alltid tyckt..men nu borta..blev så uppkörd så jag råkade slå till Cocotösen..fick slänga mig ner på alla fyra och berätta för stackars Coco tösen att det minsann inte var meningen..;)  


Har fått väninnan att lova att följa med på en åk tur med tåg..bra att ha henne och Coco-tösen med när Vince gör sin premiär tur..ifall han ballar ur..;)

Vet inte varför jag tror han ska "flippa", buss åker vi dagligen och det går ju bra..förmodligen för att inte jag har åkt tåg så ofta, så egentligen är det för MIN skull.. så inte jag flippar..;)


En stunds träning innan vi slänger oss i soffan..  

Klick!


Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

vincentsetter


Ovido - Quiz & Flashcards