Alla inlägg under april 2011

Av Catja Lindeblad - 14 april 2011 19:33

Dagarna går i rasande fart..redan torsdagkväll..var tar tiden vägen..?

Helgen bjuder på Ullared,besök av Per och hundkursen..

Aja och hennes matte lyser med sin frånvaro..och nu är jag fullständigt övertygad om att något har hänt..

Träffade på Väninnan med Coco..dom kom i rask takt över backen..  

Floyden såklart..;)  

Mia kom också upp på backen en söt liten korsning jack russel/pappilon, hon har mycket att leva upp till..   hennes föregångare var Sir James..en underbar Irl Setter..men Mia gör sitt bästa, det gör hon..;)


Fick äntligen städat det sista, tänk att det ska vara så segt  

Var tvungen att trösta mig med en kaka från kondis..BOMBEN..ja, så hette den och när hon sa det fick jag en (liten) släng av ånger..

Men det gick fort över..tänkte att den var så stor att jag kan dela den..och faktum är så har jag inte ätit den ännu..kanske håller jag på att bli sjuk..;) men se det får jag INTE bli..jag ska hälsa på Ola-Conny och Morgan och hejdlöst shoppa loss så jag näst intill går i konkurs..har röjt undan i klädförrådet så där finns plats för diverse "bra att ha grejer"

För jag tror det är första och SISTA gången sonen kör mig dit..det är liksom inte hans grej, att gå omkring i varuhus..men svärdottern och jag får väl placera honom någonstans..sen sticker vi..;)  


Tränat har vi gjort..och om det gick skitbra igår, gick det halvbra idag..  

Fixat tassarna och klippt klor..katterna fick sig en omgång dom med, både med kloklipp och borstning..jisses vad mycket hår man får av dessa hårbollar..man skulle kunna sticka en tröja!  


I djuraffären träffade vi på en 7 månaders whippet, en liten söt valp..

Ägaren skulle kastrera för han var så vild..jag kunde inte låta bli och menade att det var en högst normal valp..jo men hon hade fyra barn så det gick inte med en busig valp..ja jag vet inte, det har gått mode i det här med att kastrera..som om det är lösningen på allt..men jag höll mun där..men jag tänkte att det var säkert dom fyra barnen som gjorde hunden vild o galen..;)))


Köpte en en kastare till boll en såndär som gör att det blir ett rejält swing när man kastar..det var inte det lättaste, vred armen nästan ur led vid första försöket..Sessan och Kaspers matte tyckte jag hade fel teknik och fick ta tag i det istället..bollen överlevde i typ 20 minuter..men dom hade kul..hundarna..;)  

   

Nu lite käk, det blir lax i folie..:)  

Tjingeling!

Av Catja Lindeblad - 13 april 2011 19:18

Nä, inte kom jag i säng som jag skulle igår heller..satt vid datan och grejade och vips hade jag beställt en stuga på Öland..det går väldigt fort att beställa något på internet..;)

Detta här har jag kikat på innan..Eriksrös camping..aktiviteter med hund, agility, lydnad och annat smått o gott..instruktör finnes..hundbadplats och mysigt i största allmänhet..vill man ha privat "undervisning" kostar det, annars ingår träning/pröva på i priset..bla rallylydnad som jag tycker verkar lite kul..passar Vince och mig..man kan ta det i egen takt och tänka efter det här med hö,vä..;)  

Hur jag ska komma dit har jag ingen aning om..det ger sig väl..tåg till Kalmar och buss för resten tror jag det var..:)


Blev alldeles sprudlande glad för nån timme sen..det blir kurs i Brösarp..steg två...alla vårdhundskurserna kommer att ligga där, och ville man byta från Eskilstuna till Brösarp i Januari månad så fick man det..jag ville..;)

Vilket ger mig mer tid till träning och praktik och det tror jag blir hur bra som helst..han behöver det, den gode Vince..  


Träning en halvtimme i förmiddags innan träff med vännerna..och även där blev det total lyckorus..han hämtade bollen och gav mig den!!

Som vi kämpat..  

Sitt o ligg med handtecken och på avstånd..

Sen var det bus med Kasper och Floyd..Aja har inte varit med nu på två dagar..och genast tänker man..vad har hänt..!?! Dom två är ALLTID ute vid halv tolv..  

   

Träning en halv timme igen ..  

Hann dammsuga golv och damma av min väldigt grusiga lägenhet..sen ut igen..träning..och träff med Elliot,   Gibson,   "lille" Balou   och Hugo,     Balthazar..   o en ny tjej vars namn jag helt tappat bort,   men Vince och Hugo blev störtförälskad..en hel del hästar på backen idag..först två ridande människor   sen två hästar på promenad..och dom ville aldrig gå från backen..Vince bryr sig inte..men andra gjorde..    

Nu lite käk och sen träning igen..

Tjingeling!!



Av Catja Lindeblad - 12 april 2011 22:21

Tänk att jag är fullständigt oförmögen att komma upp på morgonen..man får sända en tacksam tanke till att jag inte jobbar dagtid..och ändå var det inte en omöjlig tid jag skulle upp idag..nädå..klockan 08 var önskemålet..det blev runt 09..


Dagtid i tre dagar ska det bli i slutet av April och det är tack vare omorganisation av våra natt SSK.. vi måste komma in och jobba på dagen för att få våra delegeringar..

Det blir jäkligt jobbigt att stiga upp, typ klockan 04..om det nu räcker..brukar sitta paralyserad c:a en timme vid köksbordet innan jag ens kan röra mig..kaffet tar också en timme att dricka (minst) sen har vi promenad med Vince, en timme, dusch en timme..;) Nä, det är inte ens lönt att gå och lägga sig..

Blir rent matt av bara tanken..HUR SKA DET GÅ!!  


Väninnan har sannerligen varit frånvarande ett bra tag..jobb, jobb, jobb..

Men så äntligen ett par timmar av kaffe, bulle och lite skvaller..det var på tiden..;))    

En sväng över backen på vägen hem..och det regnade och regnade..det har det gjort hela dagen..träffade på Busan's matte och hon sa att det SNÖADE tidigare..hon måtte ha drömt..åtminstone hoppas jag det..ingen snö här inte..ABSOLUT INTE!!


Nåt besök på vårdboendet blir det inte imorgon..trist läge..:( alltid är det nåt..

Nu en tur med Vince   och sen är tanken att jag kommer i säng i hyfsad tid..så kanske, kanske kommer jag upp tidigt i morgon bitti..(fan tro't)

Tjingeling!

Av Catja Lindeblad - 11 april 2011 19:56

Jobbe helgen avklarad, och det har varit fantastiskt väder..inget bra sove väder alls..allra bäst att jobba natt är när det är vinter och höst med storm och ösregn..då är det kanon att krypa ner under täcket, men denna helg lyste solen från en knallblå himmel..  

Ena grannen hade grillen på gång när jag var på väg till natt nummer två..jag blev inbjuden..man kan ju alltid hoppas man får en repris på den inbjudan..samma granne har trott att jag och min granne ovanpå var ett par..i fyra år har jag varit sambo utan att veta om det..hon har bara sett oss gå in på samma håll..;)


Det har kommit gäster i fågelholken igen..talgoxen har flyttat in,   förra året stod holken tom och jag tänkte faktiskt ta bort den..nu blir det bry igen med att passa "mina" små ungar mot katten..det finns redan en svart/vit katt som snor runt trädet..


Idag har det blivit backe tur både förmiddag och eftermiddag..plockade med mig grejer och TÄNKTE verkligen träna..men det blev INGENTING..

På förmiddagen var det det sedvanliga tappra gänget..Floyd, Aja, Kasper och Douglas kom också en sväng            

På kvällen var det glada hundgänget..   det som gjorde mig särskilt glad var att Balou dök upp..STORE Balou..   det var evigheter sen sist jag såg honom och jisses vilken stilig kille han har blivit  

Precis i samma veva fick jag ett mindre hysteriskt anfall..trodde mig se "slaktaren" LÖS en bit ifrån oss..Floyd's matte fick ner mig på jorden igen..hon trodde inte det var han..märk väl TRODDE..så det tog ett tag innan jag kunde slänga mig om halsen på Balou..;)) var tvungen och speja runt först..  

   

Denna helg har jag också gett mig på att klippa Vince..fick setter tidningen och där stod lite om vårstädning på setter..inte för jag begriper varför man klipper på bröstet..från halsen till bröstbenet..det ser inte klokt ut..enligt min mening och inte hittar jag det på ras standarn heller..  

Ansa tassar är ju ok , klippa öronen det kan också vara ok..vet att jag gjorde det med mina andra två..

Fastnade i texten i avsnitten "klippa svansen"..man samlar ihop håret på svansen och det yttersta på svanstippen klipper man av..så får man en fin fana..det var bara det att det var fem minuter innan jag skulle gå och jag hade en taskig sax och jag vågade inte ta riktigt ända in..för tänk om jag klippte i svansen..(jämmer o elände..) resultatet blev inte bra..fast det växer ut igen, så det får vara tvärklippt ett tag..det som var hemskt var Vince blick..hans blick sa: vad i helvete GÖR DU..??      

   

     

  Tjingeling!

Av Catja Lindeblad - 8 april 2011 17:50

  Så kom dagen, efter mycket möda och stort besvär..i synnerhet gårdagen då den som skulle städa huset inte hade gjort det..denna människa var som uppslukad från jordens yta..

Syster yster var optimistisk när första chocken hade lagt sig.."jag fixar någon ny"..jag för min del var mer skeptisk.."icke en chans,dagen innan!!"

Men syster syster hade rätt i att vara optimistisk..och det finns snälla, hjälpsamma människor i denna värld!

Eller så var det hysterin i syster ysters röst som gjorde att dessa människor kom rusandes, dom vågade inget annat..:)


Så det blev städat och fixat och efter viss mixtrande med diverse lampor..(som JAG klarade av att ta ner;) satt vi där på kontoret och lämnade över mosters hus till två personer som kommer att ta hand om det och vårda efter förtjänst..

Det kändes skönt och befriande när vi styrde bilen mot Malmö igen..  


Vince var hemma och väntade på en backetur..;)  

Floyd och Aja hade vi missat men Kasper och Douglas dök upp..       även Hugo en kort sekund, men dom gick sen..Hugo hade sviter efter sin kärleksförklaring till Aja häromdagen..diskbråck..

Tjingeling!!


Av Catja Lindeblad - 7 april 2011 20:20

Vince har fått "dille" på att tända och släcka lampan..precis som det var när han hade lärt sig att stänga lådor..hela tiden, stup i kvarten..;)

Inget annat går i huvudet på honom nu..säger jag hämta bollen kastar han sig mot ljusknappen..TÅLAMOD..

Börjar få min prestationsångest..praktik timmen på onsdag..

Steg två blir i Eskilstuna..för lite folk i Skåneland som sökt..

Så det blir lite bökigt..men vi kommer att bli tågvana sanna mina ord..fast först praktiktimmen..  


Var meningen att det skulle bli tur till Skånes fagerhult idag..så blev det inte..mer om det en annan dag, ids inte skriva nåt om det eländet..nycklarna överlämnas i morgon och då hoppas jag att det gick bra till sist..klyddet idag..  


Träff med sedvanligt gäng, fast inte Kasper..

Dom är så roliga våra hundar..vilka minspel dom har och goa vänner är dom,   även om det kan hetta till ibland..    

     

Käglinge på eftermiddagen och jisses vad det blåste..häftig känsla att stå uppe på kullen och det var knappt man kunde stå upprätt..Vince kastade sig ner i dynghålan igen..:(  

Vince hittade också en ny "sjö" framför fårhagen..rätt djupt på sina ställen och han plaskade runt..då hade jag gett upp..det blåste så mycket att han inte hörde ett skit vad jag gol om..åtminstone var det inte lika geggigt..  

 

Snart dags att jobba lite igen då..det är otroligt skönt att bara ha 67% men man blir latare och "mossigare" i huvudet..;)

Nu ska jag se om jag kan få Vince att lägga bollen i en tunna..eller så får jag sitta i mörker..  

Tjingeling!


Av Catja Lindeblad - 6 april 2011 18:56

Hann inte mer än skriva om fästingarna, dessa otäckingar, när jag kände två stycken på Vince huvud..små otäcka kryp som precis satt sig tillrätta, men tji fick dom och nu är "spot on" på plats..


Var hos Caro på fika igår och träffade fina Balder och Luke,   en svart och en brun labrador, Balder är 10 år och inte det minsta grå om nosen..   det är Luke..  

Har alltid varit svag för den bruna labben, gillar det rosa som brukar vara runt ögon och nos..:)  


Vince fick bli hemma..B och L gillar inte manliga gäster på fyra ben..;)

Backen när jag kom hem, Sessan, Zindy, Aja,Elliot och Hugo var där..Hugo hade vårkänslor och han bara ÄLSKADE Aja..   det har han gjort länge..inte för han fått nåt för det..;)  

Hugos husse ville gärna vara med på kort..;)  

Förbaskat kallt var det och inga vantar hade jag..men det blev koppelpromenad och Vince gick hyfsat..  

Fick tid för min/Vince timmes praktik..första omgången blir den 13/4..tur det inte var fredagen den 13, då vete katten om jag gått dit..


Idag blåsigt och eländigt, backen på sedvanlig fm-träff..Floyden och Kasper..

Douglas dök upp och då hettade det till..Vince agerade ordningspolis..killarna redde det rätt bra tyckte jag..vi fick hojta lite, men det räckte..vi har så fina grabbar..;)        


Sen fick jag ändan ur vagnen och tog tag i det som jag skulle gjort för typ ett år sen eller nåt..STADSTRÄNING..vi har inte gått så mycket i stan..dels för jag inte gillar att gå i stan, så vad ska man där och göra..men Vince behöver..han behöver buller och bång och tjut och skrik och det får man i stan..:)


Vi gick inte mitt i smeten, men tillräckligt för att han skulle bli stressad..Södervärn och ner mot pildammarna..jäkla massa människor,cyklar och skrikande ungar..ja skrikande föräldrar också..

Men vi glänste lite också..platsliggning bland fåglar..Vince var inte särskilt intresserad..det som fångade hans uppmärksamhet var folk som gick stavgång..    


Vi fick känna på att sitta framför kameran vid två tillfällen..ett holländskt par som tyckte Vince var en riktig kejsare där han satt bredvid mig på bänken..;))      

Nu blir det tur in till stan varje dag..eller åtminstone varannan..var tvungen att gå förbi min gamla (med betoning på gamla) arbetsplats på vägen hem..kära infektionskliniken..en nostalgikick..1978-1989...många goa minnen..  

Såg Sessan och Gibson på promenad från bussfönstret..tur inte Vince såg det..:)


Nu sen middag för Vince och mig..

Tjingeling!




Av Catja Lindeblad - 4 april 2011 18:34

Mitt inlägg från i natt försvann pga nåt extra klick..begriper mig inte på tekniken..(tydligen)..kort summering: skräckslagen katt, blodiga tassar, instängd..jag: tjocka vantar, utrustad med avbitartång mitt i natten, ledsen,arg, ingen hjälp av NÅGON..trots samtal hit o dit..katten lös..

Så var det med det..End of story..


Dagen började med sol, fast dom lovat regn..regnet kom när jag var iväg på tur nummer två och slutade när jag stod vid dörren.. då blev det sol igen, jag blir straffad ovan där..


Träffade på Floyden som redan var på slutet av sin runda när jag väl "stapplade" upp på backen..fast dom var tidiga..kvällsjobb för Floydens matte och då kan det ju bli sådär..   Aja slöt upp och även Kasper som hade fått en simtur igår..;)        

Många kort på diverse ben blev det ..våra ben, hundarna envisades med att vara precis där vi var..och vi var rätt stillaståendes..;)    

Inkallning av en hund i taget blev det idag och jadå, det gick faktiskt bra..;)  

Douglas dök upp och han och Vince saknade kemi..Vince gillade honom inte..han stod som en staty bredvid mig när han inte tådansade runt om..  


Ungjäv.....har minsann fortfarande raketer på lager..det hörde vi idag..eller så är det hemgjorda bomber..vad vet man..

Jag blev helt medveten om att jag förstärker rädslan hos Vince..sa ingenting.. men jag vände mig om, nervöst letande efter godis i fickorna..och det kan räcka..själv hatar jag dessa smällare och Vince är en mästare att känna av..så som alla hundar är mer eller mindre..    


Vårbadet avklarat på Vince..i badkar..dags att sätta på spot on..fästingarna är här..

Vince har inte fått nån ännu men andra har fått, dessa äckliga djur..!

Lite träning i trädgården..han är riktigt duktig på att backa..;)  

Elsa-Tindra var också ute..och nu gav hon mig BLICKEN..kanske jag också får sätta extra staket..;)    

Sen blev det träning inne..

Men ta av strumpor vågar jag nog bara låta honom göra på mig..
 


Vi ska göra två timmars praktik på ett boende i Fosie..en gissning är att det blir Heleneholms vårdboende..då får vi se..stor skillnad från hans "lilla" flock på natten..

Den "riktiga" praktiken ligger i steg två..fem timmar i veckan i tjugo veckor..dagtid..  


Nu blir det lax i folie..;) min livrätt..

Tjingeling!


Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8
9
10
11 12 13 14
15
16 17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

vincentsetter


Ovido - Quiz & Flashcards