Alla inlägg under januari 2011

Av Catja Lindeblad - 19 januari 2011 19:14

I dag på förmiddagen "hoppade" jag backen och gick till Käglinge..nu är man frisk igen och då får det bli lite längre turer..:)    

Träffade på den lilla "gathunden"..nu fick jag veta att han heter Tjabo..den hunden lämnar alltid husse hemma och går själv in på naturområdet..fattar inte att ägarna kan ha ro till det..bilarna kör som idioter där på käglinge vägen..  


Gegga o vatten kan man bäst beskriva denna tur..fast lite snö var det kvar och där gick jag..:)  


Läste i tidningen att det finns mycket vildsvin i södra Sverige..undrar om det finns några i Arrie..?

För dit tänker jag nog gå imorgon..


Mina fina teckningar har kommit och jag blev så glad..ännu bättre i verkligheten..fina EVIGA..! 

Ska bums ut och köpa ramar och sen upp med dem på väggen..

Planterade lite blommor för att få lite vårstämning..fast det är nog för tidigt för jag kände inte ett dugg..men det blev rätt fint..  


Kvällspromenaden gick till backen och där blev det träff med Zindy, Gibson, Sessan...lite spring, sen koppelpromenad och det var bra..Vince gick faktiskt hyfsat fint..lite ryck mot Sessan..men det var inte så konstigt..hon löper..och var inte helt motvillig till uppvaktning om man säger så..;)


Kan inte fatta att det redan är den 19..

19 dagar in på det nya året..

Nu blir det soppa..något annat pallar jag inte med..ingen semla idag..så det är ju nästan som en viktväktar dag..:)

Apelsiner ligger i skålen..om jag bara kan låta bli glassen som SKRIKER på mig i frysen..

Tjingeling..

Av Catja Lindeblad - 18 januari 2011 18:02

Ingen dimma idag..till och med lite rosa borta vid horisonten..;)

Men en jäkla massa vatten..och nu ska det gå till minus grader..jisses säger jag bara..  


Träffade på Floyd, Kasper och Douglas..  

Vince tuffade till sig mot Douglas..men värre än så blev det inte..han har börjat med det lite då och då..svansen mot nacken och en massa morrande..skulle då den andre vara en tuff jäkel som Kasper då lägger han ner;)  

Douglas var nog inte så tuff för Vince han cirklade runt..tådansade..en riktig surgubbe..


Douglas gick hem..fast det var inte för Vince skull..sa dom..  

Sen blev det springa av..till och med Vince jagade Kasper:)  

Det brukar bli bra när dom är tre..när det är Kasper och Vince då är det ferdinand stuket på Vince, då ska han bara gå och lukta på blommorna..eller kissfläckar..och Kasper skäller på honom "kom igen din pensionär"      


Men nu jäklar var Vince på G..alla tre var på G..    

Så mycket på G att dom höll på att fälla Floyd's matte..en rejäl smäll på ena knät..

Kasper's husse bjöd armen..jag stod och tänkte "vilken adress ska jag nämna vid ambulans"..men knä't var på plats lite ömt men fullt fungerande..tur det!  

En enorm kraft i dessa hundkroppar..speciellt när dom är på G..


Själv får man väl säga att jag också är på G inte behövde jag gå och lägga mig mitt på dagen idag..kände mig helt som vanligt (nästan)  

Det tackar jag för och hoppas att nästa tillfälle aldrig kommer igen..nu ska jag äta mycket C-vitamin..och det finns det INTE i fastlagsbullar..men ändå..man måste ju fira att man är frisk..;)  


Nu blir det min favorit rätt, lax i folie..;)  

Sen klickar vi i gång igen..försöker få Vince att skilja på höger o vänster..

Tjingeling!





Av Catja Lindeblad - 17 januari 2011 15:09

Vaknade varken pigg eller glad..och åldern var samma som igår..

För att pigga upp mig själv har jag beställt två stycken teckningar av en fantastisk duktig människa..Lisa.."krutrut", har tänkt på det länge, är ofta inne på hennes sida och njuter av fina bilder och vackra hundar..målar och tecknar gör hon så fint, så inte bara ville jag ha två av hennes alster..jag vill också att hon ritar av mina sötnosar på en och samma bild..för det är ju det som är kruxet..får ju aldrig till det så att ALLA sitter tillsammans på ett foto..det är Melvin som sticker..

Så jag tänkte en tavla med dom tre med krutruts signum det kan ju aldrig vara fel..


Dimma idag igen..   fy och usch..det enda som fick mig på lite bättre humör var en massa fågelkvitter och det var ju fint.


Vince letade sorkhål och det behövde han inte leta länge efter..    

Sen geggade han till det igen..  


Gick längs med dammen   för där var det fortfarande SNÖ.. så jag tänkte att den värsta leran skulle gå av honom..Vince tog det på fullaste allvar och kastade sig ner i en stooor vattenpöl..   nästan som en mini sjö..   ja, skiten gick ju av..åtminstone just då..men den kom på igen med förnyad kraft på vägen hem..  


Var tvungen att slänga mig raklång när vi kom hem..helt slut..ingen feber i dag i alla fall och örat känns ok, tack o lov! Så nu är det bara att hämta kraft..just nu känns den långt borta..


Tjingeling!

Av Catja Lindeblad - 16 januari 2011 17:51

Jaha..en till grå dag..och nu börjas det..GEGGAN..!!

Det absolut  värsta..men ok snön måste ju bort nån gång så GEGGAN hade ju kommit ändå oavsett..

Snön har försvunnit rejält under dessa dagar..min uteplats är nu så gott som befriad och nu ser man alla grejer som jag inte tog undan i tid..men vem 17 kunde tro att det skulle snöa i november..;)  


Vince har gått o glott på mig och suckat hela dagen..och jag har bett om ursäkt för min bristande kraft..vet inte om ursäkten gick hem..kämpade mig upp på backen i förmiddags så han kunde springa, men mer har det inte blivit av att springa lös denna dag..tappade vanten (suprise) men Vince han KAN han..så han hittade den..   så det har inte blivit nån sån jätte stor vant förlust denna vintern..fast det är klart den är inte över än..


Uppe på backen har vi fått ett eget vatten fall..det porlade så vackert..   och rann hastigt och bestämt och Vince kastade sig över alla grästuvor och grävde och grävde och GEGGAN, den flög omkring..ett slag övervägde jag att lämna honom där..  


För övrigt snörvlar jag mindre och ingen alvedon idag..än så länge..örat gör fortfarande lite ont..mina ögon är bara lite lätt rosafärgade..så det går framåt..;)


Hörde ett så konstigt ljud precis och fick gå ifrån..då har jag låst in (ofrivilligt) stackars Nora, som kom ut som ett skott..ta mig tusan om hon inte suckade hon också..

Måtte jag vakna pigg och glad i morgon..dimman väck och 20 år yngre..tack!

Eller 10, det går bra det med..;)


Tjingeling!


Av Catja Lindeblad - 15 januari 2011 19:18

Har snörvlat mig igenom dagarna tre och lite lite bättre är det nu i kväll, febern under 38 så då är man väl på G igen

Det är den förbannade dimman som ställt till det..en dag i dimman och jag loggar ut..här har man kämpat sig igenom snöstorm och kyla, folk som har hostat och nyst på en..arbetskamrater som fallit som käglor runt en..men jag har stått rakryggad och frisk..Ok lite snörvel.. men INTE sjuk..och då kom dimman och hejsan hoppsan..HATAR att vara sjuk..VÄGRAR vara sjuk..men så är det, jag fick förpassa mig till landet av pappersnäsdukar..och jag är precis som på reklamen av den stackars mannen som blir sååå sjuk så sjuk..klarar bara inte av det..


Är i sittande ställning i dag och bara det är ju bra..Vince tycker det i alla fall..

Det går inte så bra att vara sjuk med djur..alla tre satt i sängen och glodde på mig och när jag blundade så lutade sig Vince ner så nära, så det var inte mycket mellan min näsa och hans..;) och alla som känner Vince vet att han dreglar mycket...  


Återigen är jag tacksam över hur jag bor..inte behöver jag gå långt för att Vince skall få springa..


Syster yster erbjöd sig att ta Vince över helgen så jag kunde vältra mig i sjukdom..men det är så att jag inte kan  sova UTAN honom.. utan snarkande och smaskande, hur skulle det gå??..;) det låter ju inte klokt, men så är det..vill ha ALLA mina snarkande, smaskande djur runt mig.. Även om jag klagar ibland på Melvins jamande, som kan göra mig tokig och överväga blocket..eller Vince slabbande som gör mina speglar fullständigt obrukbara och allt grus som letar sig in överallt och alla grejer han rotar upp och HÅR,HÅR,HÅR...så skulle jag ha svårt att vara utan någon av dem en enda micro sekund..om man inte ska åka iväg förstås och absolut måste, då är det bra att ha familjen och goa vänner som hjälper till..  


Är ibland inne på blocket och kollar runt, och läste där en annons om en jack russel två år "säljes pga av ägaren nu fått jobb" nu vet man ju inte hela historien..men för mig verkade det så okänsligt..


Men det är ju bättre att omplacera än avliva..för många år sen hade jag en väninna som jobbade på djursjukhuset och hon tog emot en jycke som var 4 månader(!) vars ägare kom in och ville avliva för hunden var inte rumsren..den hunden levde tills hon var 15 år hos samma väninna..;)


Smällandet fortsätter här hemma..och jag får fortfarande hemska fantasier vad jag önskar göra vid dessa IDIOTER..det är värre i år..förra året tyckte jag det var en och samma dag sen var det bra..


Tack o lov så reagerade inte Vince överhuvudtaget idag när jag var ute..killen smällde o smällde..men Vince höjde inte ens på huvudet..och jag bara gick..är bara så rädd att dom får för sig att kasta raketer efter/på honom..och då mina vänner tror jag, att ni får hälsa på mig på nån sluten anstalt..  


Nu är det varmt the med honung som gäller och det får bli alvedon till det trots allt..så mycket alvedon som jag tryckt i mig dessa dagar har jag inte ätit på ett helt år..  

Tjingeling!!


Av Catja Lindeblad - 12 januari 2011 19:09

I natt har jag då inte sovit mycket..kan inte använda mina öronproppar och hörde alla ljud, snörvlande, smaskande och framför allt snarkande..

Sen har jag hostat och snörvlat själv..så det är nog mest synd om mina grannar..


Snöat lite i natt..fortfarande inget jubel från mig..

Lite bättre väder idag än igår och det tackar jag för..så förb***** tråkigt med grå dimma..

Till och med kom solen fram en micro minut..


Orkade bara backen idag, lite feber har jag nog, men jag tar inte tempen för då blir jag förmodligen döds sjuk..


Träffade på Kasper, som denna dag höll ihop med husse..dvs dom kom samtidigt..;)  

Vince tådansade och höll svansen så högt att han nästan slog sig själv i nacken..  

Men Kasper gav inte upp och till sist fick han igång Vince..  


Aja dök också upp   och då blev det lite mer fart på killarna    

Lilla Aja som hade blivit så sugen på gott att hon ätit 1/2 kg choklad och fått åka in på sjukhuset, där hon legat med dropp..   tur det gick bra..det är livsfarligt det där godis suget..  

Men nu var Aja alldeles som vanligt, tack o lov för det!          

Inte nog med att Aja är en choklad flicka hon är minsann en kalender flicka också..

Matte skvallrade och jag fick hem o kolla.. jodå, i Juli månad, kennelklubbens almanacka, där simmar hon så fint..;)  


Efter det var jag tvungen att slänga mig på sängen..inte klokt vad en simpel förkylning kan ställa till med..eller är det åldern..?


Fick hämtat mina stövlar och västen..och ja..jag skulle tagit en storlek mindre..brukar minsann vara tvärtom..men här hade det räckt med S och det är man sannerligen inte van vid..men det går nog ändå..en tröja under då blir det ok..orkar inte klydda och skicka tillbaka..på denna väst finns nio (9) fickor..så jag kan stoppa på mig ALLT när jag är på tur med Vince..:)


Nu ska jag fixa nåt varmt att dricka, slänga i mig två alvedon och kolla in nån film..

Djuren tycker jag är urtrist..men man kan inte vara på topp jämt..

Tjingeling!!

Av Catja Lindeblad - 11 januari 2011 15:34

Vaknade tidigt idag..ont i halsen, örat, täppt i näsan och ont i vaderna(?)

Alltså jämmer och elände..stapplade ut med Vince..tack o lov att det är vinter..så man slipper frisera sig och bara trä på mössan..


Frukost sen och hett kaffe..två alvedon och sen ut igen..

Det blev backen..

Kasper dök upp..   utan husse..

Lilla bus Kasper som inte tyckte att det räckte med en tur, utan ville ha ett snack med Vince också..   husse kom efter en lång stund..lite lagom sur sådär..;)  


Apoteket nästa..behövde något som totalt bedövade halsen..det jag köpte sist var mest som godis..


Service är något väldigt bra..om dom bara väntade tills man kommit in..fixar inte när personalen kastar sig över en "kan jag hjälpa till"

Blir helt blank i huvudet..så naturligtvis glömde jag att fråga efter broddar..det andra jag skulle ha, lyckades jag att få med mig..  


Läste på löpsedlen att en "55-åring vann 12 miljoner" tog fel spel, tänkte ändra, men gjorde det inte och kammade hem många riksdaler..VARFÖR händer detta INTE MIG???


Nä, 25 spänn på triss är det mesta..ORÄTTVIST!

Som tröst för både det ena och det andra blev det ett besök på kondiset..en fastlagsbulle..suprise..

Grått och mulet och allmänt skitväder..nä jag går och lägger mig och drar täcket över min värkande skalle..

Hej svejs.

Av Catja Lindeblad - 10 januari 2011 19:07

Det är den 10/1 idag och ändå smäller det raketer här och var..kanske har dom haft rea på överskottet av raketer..inte vet jag..men tack vare det gick jag över backen, hade tänkt att vara lite lat och ta en annan runda..för att snabbt komma hem och käka..  


Kolsvart på backen och ingen lampa på Vince..däremot funkade min hörsel och vi hörde Sessans matte någonstans i det mörka..

Så det blev jackpott..både Zindy, Cocotösen och Sessan på backen idag..HÄRLIGT!!

Vince tyckte det var extra härligt för både Sessan och Coco löpte..Sessans matte var inte riktigt säker..men Vince kunde berätta att så var minsann fallet..;)  


Trots detta eller tack vare kunde inte Vince motstå Zindy's frihetsbehov..vips var dom borta..tyckte nog att jag höll mig hyfsat lugn och bägge två kom rätt snabbt tillbaka..


För övrigt har jag varit på utflykt i stora staden för träff med syster yster..och jisses vad folk det var i stan..usch..känner mig alltid (mer) förvirrad när jag är där..

Passade på att kolla in jackor..vill ha en hyfsat varm med MÅNGA och stora fickor..den får inte vara klumpig.. och priset ska vara hyfsat,var finner man en sådan månne?

Hittade ingen..  


Har fått mail från vårdhundskolan..tiden ändrad men dagen står fast, på fredag är det ÄNTLIGEN dags..ska bli spännande!

Utan hundar första gången..det blir teori..och det kan väl vara bra så jag i lugn o ro kommer upp på rätt tåg..;)


Har till min fasa börjat få ont i halsen och det duger inte..få ta nån intensiv kur fort som bara attan..

Tjingeling!



Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

vincentsetter


Ovido - Quiz & Flashcards