Alla inlägg under juni 2010

Av Catja Lindeblad - 20 juni 2010 14:30

I går var jag på bröllop..genom tv visserligen..hade inte en tanke på att jag skulle kolla in..men så satte jag mig ändå..o det var ju så fint och lite lipa jag;)  


Var i Käglinge på tur både igår och idag..   hyfsat väder, såg lite hotfullt ut ett slag men inget regn kom..     3 timmar var vi iväg idag och vi hade turen att möta Hermez och Dumle:)  

  Vince o Hermez..  Vince o Dumle..

                          

Får i alla hagar:( så det blev rasthagen..fast först gick vi slingan och fikade vid sjön, hade Vince lös där, men såg sen två svanar och tänkte genast på Falcon`s matte som berättade om när Falcon "flög" i vattnet och jagade svanar..och det höll på att gå riktigt illa..     så Vince fick sitta fint bredvid mig:)  

Det gjorde han gärna, för jag hade gott vetebröd..

Trevligt att träffa Hermez igen och nu fick jag namnet på hans matte också;) och även telefonnr så det kan nog bli fler träffar..  


Telefon snack med sonen som har det varmt o gott i Grekland..  

Nu blir det lite mat..sen är tanken att sticka på den öppna träningen..få se hur det blir med det..MÅSTE se reprisen på Greys anatomy innan:)

Tjingeling!!

Av Catja Lindeblad - 18 juni 2010 20:00

I dag på förmiddags turen träffade vi på kaxiga Kasper..det var ett tag sen så det var riktigt kul:)

Kasper var inte så kaxig heller..tyckte det var mest Vince som gick och spände sig och morrade..men sen gick det bra och Hugo kom och det blev fart på gänget:)


Per slog en signal att han var på väg så jag fick ge mig av..  

En lugn dag med promenad och god mat..hade fått tag på några recept som verkade ok..tre rätter.. så det blev lite svettigt där ett tag..o jag tänkte:"varför ska jag alltid ta rätter som jag aldrig lagat innan" men det gick att äta och det var faktiskt gott:)    


I går var jag en sväng vid jägersro..handlade och köpte trisslotter 2 stycken..betalar.. får växel och går..kommer på att jag inte tog lotterna..går tillbaka..och dom var väck..typ 5 sekunder efter..

Min tro på mänskligheten är zero 0..förmodligen var vinsten där..miljonerna..:) får väl skylla mig själv förstås..får vara mer fokuserad på vad jag gör..men ändå..skit på dig, du som snodde..!!

Nu blir det en lång tur så maten kan halka ner lite bättre:)

Sen soffan med alla mina kamrater;)  

Tjingeling!!

Av Catja Lindeblad - 17 juni 2010 11:18

Sol idag igen minsann:))

uppe på backen i morse..träffade på Zindy med matte och jag tänkte nu blir det rymmartakter igen;)  

Mycket riktigt dom stack..satte fräs precis bakom en massa buskar..vips borta..kom till slut med tungorna hängandes långt ner vid tassarna..     o så ska man vara positiv(?!) när man allra helst vill ta den ena och slå den andre med:)

Mötte också väninnan fast utan Coco...Coco är en förståndig tös som spelar död var gång när väninnan ska ut o jogga..

Väninnan studsade fram och vi som precis hade gått uppför en backe flåsade..åtminstone jag..


I går var jag och bowlade med ett nätt antal arbetskamrater..väldigt trevligt och jag var inte helt kass..slutade på 3-dje plats                                    

Vann gjorde H som verkligen hade oanade talanger..  

E-L vann en lottning och fick en timmes fri bowling..somliga har tur:) tog hem 2-platsen också med en poängs marginal..  

Upptäckte att jag hade ett osympatiskt drag..blev ilsken när jag inte vann..en dålig förlorare..inte på bowlingen..men väl det andra vi spelade..stackars B..  

Det ligger en aggressiv människa och lurar i mig..

God mat på det..en helt igenom trevlig kväll:)         B tyckte pepparots smaken var god i laxen..det var bara det att det fanns inte tillstymmelse av pepparrot..:) men det gör ingenting..god var den hur som haver..

Nu blir det plantering av blommor som stått där ute ett antal dagar..och lite mys pys..

Tjingeling!!

Av Catja Lindeblad - 16 juni 2010 08:47

En underbar morgon..

Man blir på så gott humör när solen skiner..till och med får jag lust att städa..:)

Blev inte så mycket av just det igår..började lite planlöst och dra runt lite grejer..fixade bokhyllan..har så mycket böcker så jag vet inte var jag ska göra av dom alla..

Till sist fick jag nog..droppen var när jag trampade för fjärde gången på ett av Vince alla tuggben..trots att jag precis plockat undan alla..jag tar undan, han tar fram..


Åkte till djursjukhuset..för vaccination..

Träffade på många gosiga valpar som också var där för detsamma

En kvinna som tyckte Vince hade ovanligt(?) vackert huvud, vet inte om hon var expert..men alla fina ord om Vince tas emot med glädje:)

En Röde Baron köpare träffade vi också på..han kom fram..tyckte Vince var så smal o fin..hade precis vägt Vince 32,9..

35 kg vägde hans..jag sa nåt om att hans kanske var högre/större.."nä det är en tik"..blev lite fel där, kändes det som...

Efteråt gick Vince och jag och åt en falafel:)

En man med sina söner satt där och den ena sonen frågar pappan vad det är för hund..jo det är en cocerspaniel säger pappan..


Sen gick vi på backen..tänkte att kanske är glada hundgänget där..                        

Vince har dom sista veckorna varit extra duktig på att hålla koll på mig, kommit fint när man kallat och jag har varit lugn o fin!!

Inga rymmar fasoner..men så har han ju inte träffat Zindytösen på ett tag heller:)  

Började bra..men sen såg jag..han brukar hålla sig inom en viss radie från mig..men innan jag visste ordet av var han utanför den och Zindy och Vince pyts borta..till hans försvar får jag säga att han kom hyfsat fort tillbaka..innan jag helt förlorat sansen:)

Zindy däremot tog lite turer hit o dit..kom till sist hon också..  

Funderar lite på hur jag ska stoppa honom från att hänga på..det gäller att få hans uppmärksamhet innan han går för långt bort..problemet är att det går så fort..jag får helt enkelt vara kvickare:)  

I dag är det träff med några arbetskamrater..vi ska bowla..

Men nu tur med Vince i detta härliga väder..vågar knappt tro det är sant!!

Tjingeling!!

Av Catja Lindeblad - 15 juni 2010 08:42

I dag ställde jag klockan..efter 3 snooze kröp Vince upp sidan om mig och puttade mig ur sängen..bra eller dåligt det är frågan...

Jag skyller allt på target träning..kan knappt torka disken längre..öppnar jag en låda för att lägga ner bestick,så är han där och puttar med nosen..då gäller det att akta fingrarna för då går det undan..allt ska stängas..dörrar,skåp..allt..han puttar och buffar..han har tagit över helt:)

Tanken med denna tidiga uppstigning är att jag ska städa..började så smått igår..men av någon konstig anledning ser det värre ut idag(!?)  


Första turen med Vince på backen och det var kallt..solen försvann lika fort som den kom..tur att det blev lite sol igår..   var lite lat igår och höll mig hemmavid alla turer..men ibland får man väl vara lat..det är ju semester..och för Vince kan det nog kvitta..   en fasan flaxade upp mitt framför näsan på honom..men han stannade..jag fick välja mellan att försöka ta kort på fasanen eller att stoppa Vince..jag valde Vince:)    

Många fasaner i morse med och han hörde dem alla...          


Igår var sonen på besök..han hjälpte mig att skruva ihop trädgårdsbordet och fixa med digitalboxen..bra jobbat!

Fika på det..sen tittade vi på en dvd som är omgjord från smalfilm från när jag var liten..

Sonen tyckte det påminde om en gammal krigsfilm:) och det är klart det är ju typ 50 år sen så det är hiskligt gammalt;)

Sonen åker till Grekland denna vecka och det är bara att säga grattis..själv tar jag jackan på och vantarna i fickan och går på tur...

Tjingeling!!


Av Catja Lindeblad - 14 juni 2010 07:30

Det var ovanligt ljust när jag vaknade..o då såg jag..SOL   Underbart!!

Uppe med tuppen idag redan 05:30 faktiskt..o det som fick upp mig var en gigantisk tvättkorg..kl 07 var tvätt tiden satt..en tur med Vince och jag tackar högre makter att jag satte en sån tidig tid..hade retat i hjäl mig och förmodligen avbokat om det varit senare:)

Hoppas..HOPPAS det nu håller i sig ett tag..gärna flera månader:)


Var i väg och hämtade korten i går..jättefina..en tjusig vovve..kan ju inte annat än bli fina..

Passade på att kolla in Sessan o Gibson i tukt och förmaning och det såg bra ut..       Gibson blev sur på Vince och skulle ge honom en "propp" så det blev lite extra upptuktelse där för Gibson:)            

Coco tösen kom också och blev fotograferad..så nu ska vi alla ha fina kort på väggen..    

 Premiär åkte med Mathilda hem..väninna var körlärare och det gick hur bra som helst:)  

Hoppas dom hann handla godis:)


Pratade med en i området som berättade att samma hund som jag träffade på häromdagen hade slitit sig från ägaren och bitit en annan hund..tydligen rätt illa..usch.. nu är jag om möjligt ännu mer rädd

Känns plötsligt inte lika hemskt att jag sa det jag sa...

Jaha.. nu börjar molnen hopa sig:( underbart är kort sägs det ju...

Tjingeling.


Av Catja Lindeblad - 13 juni 2010 14:04

Söndag..min favoritdag:)

Frös om fingrarna och det är inte klokt den 13 juni..

Var lite lat idag och gick upp på backen..så högt gräs nu så man ser inte hundarna..men nu har jag ju en synnerligen lydig hund;) så han höll koll på mig..  

Inga andra jyckar..var nog lite sent på det..glada hundgänget brukar vara där tidigt på helgerna, och vi sov länge idag:)

Ingen kamera med på turen och det var synd, för när jag passerar stigen upp mot kullen sitter där en kille på en stol med något som liknar ett fiskespö..tja han kanske övade kast eller nåt..såg rätt kul ut..förmodligen var det nåt helt annat..jag är ju närsynt..:)


Håller på att bli förkyld..o känner mig allmänt trött det är ju typiskt, men med detta vädret var det väntat...

I kväll ska jag hämta korten på Vince och kolla in två från glada hundgänget som går kurs..och kanske tränar vi lite på den öppna träningen

Tränade lite "sitt kvar" i fm och han satt verkligen kvar.. fast där var en ullig gullig kanin framför honom..bra jobbat! fast han kanske också håller på att bli förkyld:)

Nu får jag sätta fart så det blir nåt gjort denna sega dag..diska tex..  

Tjingeling!!


Av Catja Lindeblad - 12 juni 2010 19:08

Igår var en sömnig dag..fläktgubben kom snällt nog 10 minuter över 10..tack för det!

Mina ögon gick i kors..så trött..han var klar halv 11, så då stöp jag i säng..vaknade halv 2 tänker gå upp..men lägger mig en stund till, o där höll det på att gå illa.. för jag stänger av klockan..men allt ordnade sig.. Vi stod i givakt när syrran svängde in bilen vid 17-snåret.  

Sen bar det av till Skånes fagerhult..  

Det ösregnade..näst intill höststorm..

Vi som skulle klippa gräs och vara riktigt flitiga..vi skulle ligga över för att hinna så mycket som möjligt:)

Nåväl vi fick göra det bästa utav det..så vi skrev listor..;)


Detta med att skriva listor och tänka och planera är ett släktdrag...mamma gjorde det..min syster gör det och jag gör det..pappa var mer en handlingsman så honom kan jag inte lasta..förr tyckte jag det var jobbigt..nu tycker jag det är ljuvligt:)  det här med att tänka o planera är ju bra om det händer nåt..men för min del kan det ta en del tid.. för när jag har tänkt o planerat så är jag så matt så det blir inte mycket mer:) då gäller det att man har någon som pushar på:)

Kan komma ihåg när jag gick omvårdnadsprogrammet..jag gick så in för psykologi..jag TYCKER det är fantastiskt intressant..men till sist när jag hade pratat om det så mycket..så blev jag så trött..så det blev inte mer av det..nu låter det ju lite knäppt o fullt så illa är det inte..men nästan..;))

Men det härliga är att man kan skratta åt det nuförtiden o saker o ting BLIR fixade, det tar bara lite längre tid.. och vi fick klippt gräs   och städat.. så helt hopplösa är vi inte  och listorna ligger där..så vi vet vem som ska ha vad..och det var trevligt att ha lite syskon tid..;)      


Vi tycker båda två att det är trist att sälja huset, det ligger fint..en fin sjö med badbrygga, en härlig skog runtomkring..det hade varit fint om vi hade kunnat behålla det..som sommarstuga..men sen sa min syster yster några förnuftens ord..VINTER..och då föll det..

Hoppas då det kommer någon bra människa som "känner in"  huset och köper det..        


Väl hemma gick Vince och jag på tur..efter bästa förmåga..rygg o ben strejkade lite..

På väg hem kommer det en medelålders man med en pittbull amstaff..vad som helst..men en hund jag känner oro för..mannen hänger som en slips efter hunden..och jag..(och nu ber jag om ursäkt inför människor som tycker den typen av hundar är toppen) vänder mig om till mannen och säger "kom inte hit med den j.... hunden!!

Efteråt kan jag bara hoppas han inte uppfattade vad jag sa..visst jag är inte förtjust i denna typ av hund..jag kan nog säga jag är rädd.. jag har träffat EN trevlig hund av denna ras..men man ju inte dra alla över en kam..oftast är det ju den bakom kopplet som är problemet..men man kan inte uttrycka sig så..men jag blev rädd..han som höll i kopplet hade ingen kontroll o jag med mitt katastrof tänk..jisses!


Vädret fortsatte att vara knepigt..o jag bara hoppas att det blir bättre..

Sen fick jag fixat lite med katterna..o satte mig ute i trädgården och tänkte...:) börjar fatta så smått..att det faktiskt är semester..

Vince fick snackat med grannen Hubba                     och ytterligare en  blomma, går till dom sälla jaktmarkerna..  


Har fått många kommentarer om husvagnen..Nej det är inte min (tyvärr) såg den när jag var ute på tur med Vince..och kameran åkte upp..helt underbar är den..;)

Nu är det dags med käk..sen blir det ryggläge i soffan..förhoppningsvis finns det plats för mig;)

Tjingeling!!





Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8
9
10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24
25
26 27
28 29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

vincentsetter


Ovido - Quiz & Flashcards