Alla inlägg under augusti 2010

Av Catja Lindeblad - 21 augusti 2010 18:52

Denna dag har gått i trötthetens tecken..inte för jag fattar vad blir trött av..känner mig något bättre i alla fall, men det ska inte mycket till förrän jag måste slänga mig på sängen..  

Återigen är  jag tacksam över att jag/vi bor som vi gör

Trädgårdsplätten duger inte till nån rast för Vince, men är bra att ha i ett akut läge..men vi har ju stora fält bara precis runt hörnet..så även om man är klen kan man klara av det och Vince kan rasa ut..toppen!!        


När man inte är på topp är man lättirriterad..så hade jag träffat på denna människa som struntat i att plocka upp skiten efter sin hund som JAG trampade i... så hade jag "#€#"/&%?&%€..ni förstår va!?  

Den enda gång jag INTE plockar upp efter Vince är när det är djupt in under nån buske..men när hunden sätter sig vid en gångstig..jamen hallå..!!

Nog med skitsnack:)


Pratade med syster min..snart bär det av till LA..ensam..hon är tuff syster yster..

Blev lite avis där, så när sonen och jag var i tyskland tillsamman så slängde jag ur mig att jag skulle vilja sticka till Borneo..ensam..  

Min son FÖRBJÖD mig och bara det kan ju göra så att man av en händelse beställer en resa..

Han var ju omtänksam..jag är ju så virrig!?!

Ja, det är jag, virrig alltså..och i ärlighetens namn så vill jag nog ha någon som har koll på mig..man kan ju aldrig veta;))

Pratade med p efter det och han tyckte ju det var fantastiskt!

"Fantastisk kvinna" "Tänk så olika ni är"...nä nu jäklar beställer jag..;))            


Träffade på Cocotösen och flickorna..blev förvånad över att Mathilda var gåendes:)      

M har ju tagit körkortet och i början går man så lite som möjligt:) det kommer jag ihåg från sonen..han körde dag o natt:)  

Fick höra att väninnan jobbade..så då har hon förmodligen lyckats få med sig nyckeln på nån vänster;)  


Malmö festivalen i full gång..förhoppningsvis mår jag bättre veckan som kommer, att jag kan åka dit och inta obegränsat antal maträtter!  

Tjingeling!









Av Catja Lindeblad - 20 augusti 2010 12:47

Fredag..

Fick gå hem från jobb i torsdagsmorse..absolut kass, förkylning på gång, halsont,värk i handlederna ( av alla ställen) ont i skallen..S berättade om sin pojkvän som blev sååå sjuk när han blev förkyld, tror hon syftade på mig för jag vet hur gnällig jag kan bli..finns INGEN som är så sjuk som jag;) tur i alla fall att jag gick som jag gjorde, för när jag kom hem så spydde jag:(

Trist läge eftersom jag bara skulle jobba en natt till..

Nåväl..mår bättre, med hjälp av näsdroppar och alvedon är man nästan på banan igen:)


I dag blev det backen, nära och bra:)    

Träffade på Kasper och Ajja..   det är lite spänt läge mellan Vince och Kasper..en del morrande läten..mest från Vince och att leka med varandra är inte att tänka på..fast Kasper försökte få igång honom, han gjorde misstaget att lägga en kärleksfull (?) tass på ryggen.. då blev det skarpt läge;)    

Förhoppningsvis lättar det upp så småningom..  

För jag vill inte sälla mig till den skaran som frågar om det är en hane innan dom kan släppa sin hund..vill ju att Vince ska vara bekväm med alla, så som han varit tills nu    


Tack o lov att han aldrig springer fram till andra innan jag säger varsågod,   fast det kanske kommer det med...om vi nu ska vara negativa..och det ska vi INTE vara:)


I helgen är det visning på mosters hus och det gäller att hålla tummarna riktigt ordentligt!!

Det hade varit så skönt om det blir sålt nu...


Nu en kopp the med honung:) och en tupplur på soffan..

Tjingeling!

Av Catja Lindeblad - 18 augusti 2010 10:05

I går lämnade jag Vince till väninnans döttrar o stack till Bordershop tillsammans med sonen

Massvis med regn på ditresan, jäkla obehagligt när man knappt kan se ut..sonen var lugn o fin så han kunde väl se, och det är ju huvudsaken...:)  


Som vanligt när jag kommer till affärer blir jag fullständigt paralyserad, så även här..så mycket och jag ville ha allt;)

Tre gånger gick vi in och ändå fick jag inte med mig det jag skulle..handlade allt annat, en jäkla massa godis och några mystiska likörer..  

Öl däremot lyckades jag över förväntan..sju (7) flak!!

Kan inte begripa hur det kunde bli så många, glömde förmodligen bort att jag handlat vid varje ny omgång vi gick

in, hållbarheten är till sommaren 2011 så det finns tid..;)

På kvittot hade jag mängder med cider och jag handlade INTE cider..min son är en trixare..:) förstår varför han ville ha sin gamle mor med..;))  


Hämtade sen hem Vince och det blev som alltid ett kärt återseende..det räcker man går ut med soporna för att han ska hälsa en välkommen som om man varit borta i åravis..;)

Det är rätt härligt..  

Några kaffekoppar senare..gick vi ut en tur på backen..väninnan fick hålla Vince..:)  

Han skötte sig fint när vi mötte "ilsken" schäfer..   och även uppe på backen när vi möter kopplad Rottis..som sen släpptes och där blev det spänt..men jag gjorde en "jette" och DET GICK..!!

Fick höra att Vince var väldigt lydig och det tackar vi för:)..sa att han bara är 14 månader men då ljög jag ju..han är 15..:)  

Resten av den kvällen blev det soffan..


Nu är det dags för en Käglingetur..hoppas vi hinner innan det öser ner över oss igen..nu kan det väl räcka med regn..måste klippa gräsmattan..

Tjingeling!!

Av Catja Lindeblad - 16 augusti 2010 18:17

Att åka kollektivtrafik är näst intill förenat med livsfara..åtminstone kan man bli halt o lytt..

I går en busschafför som körde som om sekunderna i livet var hans sista..

Jag brukar alltid i mitt stilla sinne tänka på dom tanterna som går upp innan bussen stannar och reta mig lite grann..nu stapplade jag upp själv ett par minuter innan busshållplatsen..o då givetvis en polisbil med blåljus och bussen fick tvärbromsa och jag for iväg och slog i min redan onda höft ( såklart)

Men det behövs inte en polisbil för hastiga inbromsningar..idag for folk omkring som bowlingklot, men jag satt stadigt kvar reste mig inte upp förrän bussen stod fullständigt stilla men då småsprang jag ..rädd att inte komma av..  


Ett förfärligt oväder har det varit, i lördags bad jag sonen om en åktur till jobb..det åskade och det vräkte ner vatten av sällan skådat slag..som tack för hjälpen fick sonen något fel på elsystemet i bilen..åtminstone tror man det, så bilen ska lämnas in för koll o åtgärd..stackarn..ja sonen alltså;) här kan man ju känna sig skyldig att ha tvingat ut honom och bil i oväder..kan bli en dyr historia..:(


Helgpasset över och jag överlevde..visserligen något krokig..men still standing..  

Vince har börjat klydda med maten igen och jag har börjat köpa grejer att blanda i..:) fast ibland hjälper inte ens det

Han väntar väl på oxfile'n..  

Sist vi vägde hade han gått upp från 32,8 till 34,2 det var precis efter halsflussen då fick han aptiten tillbaka..men nu får vi se till nästa "viktkontroll"

Nu en kaffetår sen blir det att gå igång med disken, fattar aldrig hur det kan bli så mycket disk..jag har ju jobbat hela helgen!?!  

Tjingeling!!

Av Catja Lindeblad - 14 augusti 2010 17:04

Regn när jag la mig och regn när jag vaknade..bra sov väder..absolut..men inget kul för dem som är lediga

Hamnade mitt i smeten när vi gick ut Vince och jag..ÅSKA..

Han är helt klart åskrädd..så nån riktig tur blev det ju inte:(

Försökte verkligen hålla mig lugn o sansad, tror inte jag lyckades så bra..för vid sista knallen och enorm blixt satte vi av med snabba fötter..

 

En sån här dag ska man bara ligga i soffan och käka godis och läsa böcker..men man kan inte alltid få som man vill:)

Tjingeling.

Av Catja Lindeblad - 12 augusti 2010 19:04

En varm dag i dag..så klibbigt o fuktigt att jag nästan väntade mig åska på vår tur..tack o lov klarade vi oss..regnet kom inte förrän vi varit hemma nån timme..  

Mycket folk i dag i Käglinge..ungar o hundar..en salig blandning..men Vince var lös ändå och fixade ( nästan) alla möten med andra hundar på stigen..han gjorde en liten vändning för att ta ett lukt prov på en jycke vi mötte:)


Han har börjat moppsa upp sig lite..morrar ibland o svansen så högt uppe att den nästan nuddar nacken (nästan)

Gäller att ha is i magen och inte hetsa upp sig..vet inte riktigt vad han gör om den andre hunden svarar och går på..

Förhoppningsvis "lägger" han sig..  

När Keno och Vince kom i bråk då svarade han och gav inte upp..tror jag..hela den incidenten är höljt i dimma:)

Vet att jag innan tyckte han gott kunde tuffa på sig..men nä..vill ha mes Vince tillbaka:)  

Fast det är ju nog så att han är osäker..ibland när vi möter någon och jag säger "stanna", det är då han spänner sig, så det är kanske något jag förmedlar..det tål att tänka på..  


En härlig tur i Käglinge blev det trots folk o fä både här o där..nya stigar i dag igen..kände inte igen mig riktigt, så vi har nog inte gått där förut..    

Bad såklart..igen..och jag var nere och svalkade fötterna:)        

Katterna tycker jag är en toppen-människa igen..vilket innebar att jag vaknade med x antal katthår klistrad mot min kropp i morse..urk..  


Sen var det bara att vänta in BILEN..   väninnans nya, fina bil..   den kom, den körde,   den segrade;) en riktigt gullig liten bil..ser fram emot att få åka i den..har redan planerat;)) o nog ska mina långa ben få plats:)      

Nu blir det lite skönhetsvård på samtliga djur..kloklipp bla..Melvin favorit grej..NOT..kanske hamnar jag längst ner på listan igen!!

Tjingeling!!


Av Catja Lindeblad - 11 augusti 2010 19:19

Sov alldeles förfärligt länge idag..i alla fall längre än vad jag tänkt mig..

Telefonen hade ringt..ett medelande som fick både blodtryck och stress hormon att öka..men jag KAN INTE   jobba extra..mycket att fixa och ryggen klarar det inte..har bry nog att klara de egna passen utan att stappla omkring som "halta lotta" trist läge med tanke på att jag har typ 15 år kvar i samhällets tjänst..   dessutom har jag redan 5 pass denna vecka, det är nästan rullator varning..


Vince var rätt trött han med..fick ta till handpåläggning för att väcka pågen:)

I dag har jag haft sovrumsdörren stängd så katterna har varit förvisade från den gosiga sängen, något som gjort mig till en kass person enligt deras sett att se på det hela..men det var ett jäkla liv på huliganerna i morse så valet var lätt då...

Deras miner när jag släppte in dom i em gav mig dåligt samvete..speciellt Melvin är en katt med utrycksfullt minspel..och det sade mig att jag just idag hamnat långt ner på listan av "bra att ha folk"..    


En värktablett senare var jag uppe på backen:)..tänkte att jag kanske skulle få turen att träffa den del av "glada hundgänget" som jag inte träffat på ett tag..Sessan, Gibson och Zindy..men icke i dag heller..däremot stötte vi på väninnan och Cocotösen och det är inte fy skam:)    

Väninnan är eld o lågor för i morgon hämtar hon hem sin första EGNA bil..och jag kommer att stå redo med kameran på "visningsrundan;)

Tränade lite med Vince innan Cocotösen dök upp..gick bra..sen var det ju som förgjort..;) hyfsat ok men inte som jag vill ha det..  

Nu får det bli lite käk..sen får jag flirta lite med katterna, speciellt med Melvin, så jag åker upp på listan igen..

Tjingeling!

Av Catja Lindeblad - 9 augusti 2010 17:35

Precis hemma igen efter en promenad med Vince i absolut skräck..på stigen, utan någon människa utan mobil (är bra o ha ibland) kommer gubben med sin pittbull..hör inte att hunden morrar..men när gubben böjer sig ner och slår honom med kopplet då hör jag det..ett mullrande och ett utfall..och min enda tanke är "att nu kommer han" det ynka klena kopplet kan omöjligt hålla..


Men det gjorde det bevisligen annars hade jag nog inte suttit här..Vince hade i varje fall inte gjort det..så rädd jag var..men på något sätt var det gubbens fel..hade han inte slagit sin hund..det var själva signalen till att gå i gång..gjorde han det för jag gick förbi, för att jag så uppenbart var rädd för denna hund..? eller var det en dålig tillrättavisning för hunden morrade..?


Den första tanken efter.. "förbjud dessa hundar" eller ännu hellre dessa totalt värdelösa hundägare!!


Kanske man ska beväpna sig när man går ut?

Vet i alla fall vilken runda och tid jag ska undvika framöver.

 

Fick i present när jag fyllde år "en sinnes utflykt" med isländshästar, meditation och italiensk mat..ringde i början på sommaren men då bad dom mig återkomma..vilket jag gjorde idag och då ser att syster min skickat mig en kommentar om just islandshästarna;) telepati?

I alla fall ska jag bestämma tid och återkomma, så då kan ju syster yster hänga på:))

Nu ska jag ta en stärkande kaffe tår och lugna nerverna..

Tjingeling!

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23 24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

vincentsetter


Ovido - Quiz & Flashcards