Alla inlägg under augusti 2010

Av Catja Lindeblad - 8 augusti 2010 15:47

I dag ville jag inte ha regn..i dag ville jag ha växlande molnighet med glimtar av sol.. för idag skulle vi till krogen och dricka pilsner och äta grisöra..ja hundarna skulle få grisöra och vi ölen:) så var det planerat, men ack kvack..det blev tur upp på backen istället i ösregn..1 och en halv timme härdade vi ut och det blåste på rätt bra också..      


I går var det betydligt bättre väder..då styrde vi nosen till Käglinge..o ja det blev ett dopp då med..så Vince han badar rätt mycket ändå:)      

Vi var inte ensamma om att bada..3 hästar var också i och svalkade sig        

Hade Vince lös hela rundan..gick förbi dammarna där stannar Vince i stelnad position..     GRODOR massor med grodor..och jag ner på knä och ska ta det där fantastiska kortet på en groda..då ringer telefonen..i ryggsäcken..brukar ALDRIG ha ljudet på när jag är på tur..antingen är den avstängd eller ljudlös..men nu..grodan stack..och jag fick lust att hoppa jämnfota på den förbaskade telefonen:)

Några kort blev det ändå..gillar grodor, ett av mina favodjur;)      

När jag väl kravlat mig upp ifrån stenarna..står jag näst intill öga mot öga mot en häst..hade inte hört någonting..och ingen koll på Vince hade jag..men som tur är så uppförde han sig..brydde sig inte så mycket och hästen verkade bekväm med hundar..

Brukar ofta vara ridkurser i käglinge med småttingar och det är ju inte så käckt om hunden rusar fram..hästen blir rädd o ungen åker av..  

På kvällen började jag beta av filmerna jag har..det blev wolfman och Alice i underlandet:)  

Nu får vi fixa lite käk..och räta på ryggen och mobilisera kraft för morgondagens jobb.

Tjingeling!!

Av Catja Lindeblad - 7 augusti 2010 09:54

Redan lördag..

I går var Per på besök och vi firade hans födelsedag..i förskott  

Lyckades "dra" ut honom på tur, en liten sådan..lång tyckte Per;)

Det regnade inte då i alla fall och med det får man vara nöjd

Regnade gjorde det minsann när jag och Vince gick vår tur på fm, kom lite regndroppar och jag..glad i hågen tänkte att det blir inte mer än så..men det blev det sannerligen, vi fick löpa gatlopp mot slutet när det började mullra också och min föresats att behålla lugnet trots åska gick åt fanders..

Lite träning med Vince blev det också igår, mest för att impa på Per och det blev han..impad alltså:)

Vince gick fint utan koppel hela vägen hem, något litet försök att kolla in någon god doft, men annars helt klart godkänt!

Läste på Jettes hemsida att två från "glada hundgänget"   klarade grundkursen med glans och är redo för lydnad 1..så här gäller det..att hålla ställningen;)  


Fick en kommentar igår: Hej Kicki o Lovis;)

Att jag inte har halsbandet, är att jag fått för mig att man måste ha det dygnet runt och då har vi det här med Nora, som älskar att pussa och putsa på Vince;) rädd då att hon kommer åt halsbandet.  

Vince badar, men inte så mycket, står på bruksanvisningen att "bad oftare än en gång per vecka bör undvikas" och det klarar vi;) (eller kanske inte)  

Nu har man läst så mycket om biverkningar på alla dessa fästingmedel så jag blir rent matt...

Träffade på en kvinna i zoo affären som testat bärnstens halsband och skudo ( tror det hette så) och det funkade..så inte vet jag..jag brukar kolla igenom efter varje tur ut eftersom han fått fästingar trots medel och ändå kan där sitta nån jäkel som jag missat..jag kan verkligen säga att dessa djur HATAR jag..


Mer bus inne på centrat, igår var det en stackare som blev fastlåst med cykelvajer runt halsen..en 12 årig pojke..jag får nästintill hjärtklappning av ilska..


I natt kom väninnans äldsta dotter hem efter en vecka utan förmaningar och kontroll:)) ska bli kul att  höra hur allt har varit..

Nu blir det en tur ut..få se var stegen tar vägen idag..  

Tjingeling.

Av Catja Lindeblad - 5 augusti 2010 18:42

En alldeles perfekt dag i dag..även om jag trodde att det skulle bli regn och tog regnkläder med på färden till Arrie..  

Men det blev ju inte det, utan det blev sol och lagom varmt      

Morgonen började med lite katastroftänk från min sida..(otippat)

Tar på selet som vanligt på Vince och ut på morgonpromenad..går ett tag och ser att han haltar..inte mycket, men där är något som inte stämmer..och jag tänker genast på borrelia..har plockat mycket fästingar på honom trots frontline..

Försöker andas lugnt o fint;) och tänker att väninnan ska få kolla in honom när vi träffas, hon är ju en klok och framför allt en sansad människa..och jag vet ju att JAG har en tendens att överdriva och bli uppkörd..

Då ser jag att selet sitter helt galet och det är inte alls är konstigt att han går som han gör;))

Ja du milde!! snacka om hysteri!

Resten av morgonrundan gick jag o småskrattade för mig själv..

Man ska ju alltid börja dagen med ett skratt, förlänger livet sägs det..

Träffade väninna och Coco tösen     vid 1245 och var hemma igen 1645..en härlig tur med fika och bad..backe upp och backe ner..    

Satt o fika på "vårt" ställe..sällan det är andra folk här..dom brukar hålla till vid lilla sandstranden..här har vi suttit och fikat mitt i smällkalla vintern i en snödriva..betydligt skönare nu:)               


Träffade på en kille som klippte gräset i gångarna..trodde först han skämtade.. men icke.."ung i sommar" kanske..allt för att sysselsätta folk..    


Väl hemma blev det solstolen direkt..Vince kastade sig raklång, han var också trött..:)    

Nu blir det tzatzikibiffar och sallad..trots allt..tänkte först skippa mat helt och ta en macka istället, helt o hållet av lathet;)

Tjingeling!!

Av Catja Lindeblad - 4 augusti 2010 16:06

Det här med tid är relativt..någon menar det på sekunden, för andra är det mer flexibelt..10 minuter för dem kan vara timmar eller föralldel veckor;)

En av mina grannar lånade mina förrådsnyckel..i söndags, "du får dem om 10 minuter" sa han..idag är det onsdag..rätt kul och se vad 10 minuter betyder för honom:)


Det lustiga i det hela är att nu när jag inte har möjlighet att komma in till mitt förråd, så har jag en brinnande lust att röja undan, sortera, både inne i lägenheten och varför inte ute i förrådet..skulle med största sannolikhet inte komma på den tanken om jag hade haft nycklen..eller??


För min del kör jag med 5 minuter.. på morgonen..när jag trycker på snooze knappen, då brukar 5 minuter betyda 1-2 timmar:)  


Träffade på väninnan i morse..hon var ute på joggingtur..utan Coco tösen..denna kloka hund som vägrar jogging;)..   klok som en uggla..man får bara senbristningar..

Kloklippning idag..6 st hundar i kö före, bra passivitetsträning:)

Vince morrade på en svart o vit hund, påminde om Keno på kursen..så det traumat sitter nog kvar:)

Ryggen känns något bättre idag..men det har inte blivit några 3 timmars promenad heller..får spara mig till i morgon för då blir det långpromenad:)

Tack o lov för att man bor som man gör..för Vince kan ju kuta runt medans jag stapplar fram:)  

Lite middag nu, sen tar vi oss upp på backen för att se om glada hundgänget är där..

Tjingeling.

Av Catja Lindeblad - 2 augusti 2010 20:48

Helgen avklarad..nu stundar en veckas ledighet (igen)  

Det är en välsignelse med tanke på ben o rygg..ska inte tänka på nästa jobbevecka..då är det en vecka med 5 pass..men man kan kanske låna en rullator?

Men nu..nu är jag/vi lediga

Mycket regn i natt och så in i helsike varmt..

Morgonen kom till slut och att komma ut då var som att gå in i en våt filt..klibbigt o klistrigt:)


Tänkte först gå till jägersro men så kom bussen när vi var halvvägs och vi hoppade på..men hoppsan.. glömde ju och slänga skitpåsen...så där stod jag då med en bajspåse i högsta hugg..men det var bara att låtsas som det regnade (o det gjorde det ju.. lite) fick dolt den med en kofta men det var ju inte för kul, tyckte alla glodde:) tur det bara var ett par hållplatser...

Fick slängt den sen var den hörde hemma:)


Sonen på besök när jag vaknat..han har en vecka till att jobba, sen har han o flickvännen semester  


" Frukost" i trädgården och nu har fjärilarna kommit i gång på riktigt men det här med att ta kort på dem..det är inte helt lätt..gjorde några tappra försök            


Ut på tur med Vince och vi hade lyckan att träffa på Cocotösen   med väninna   o yngsta dotter..   det blev backen, där vi också träffade på en del av glada hundgänget..  

Kajsa   hade roat sig med att rulla sig i nåt synnerligen illaluktande..det  verkligen stank från långt håll..en misstanke om att det var en tvåbent som satt sina spår..          

Det kanske är en viss tjusning att skita ute i det fria..för tvåbenta alltså..i allafall hade dom torkat sig ordentligt för där var toapapper också..


Vince o Coco fick jaga runt ordentligt..   och bara ett rymmar försök..där JAG lyckas stoppa Vince:)) men han var sugen:)  

Imorgon hoppas jag att jag kommer upp tidigt.. o då får lust att städa..tvätta..putsa fönster..städa kattlådor..spika upp några tavlor..rensa ogräs..klippa gräsmattan..     

Blev matt redan nu..få se vad som blir gjort..nu en kaffetår sen en skräckis som M berättade om, som var kuslig..och som jag hade i mina gömmor..

Tjingeling!!

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23 24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

vincentsetter


Ovido - Quiz & Flashcards