Alla inlägg under juli 2010

Av Catja Lindeblad - 8 juli 2010 17:22

11 dagar kvar...dom måste gå i snigelfart..fattar inte var tiden tar vägen  

En trevlig dag i går..Per på besök och temperaturen höll sig lagom..inte alltför svettigt  

Prövade på att blossa på en ciggar..höjden av knas:)   smakade väl sådär..men det hemska var att suget efter cigg kom direkt..så det får vara för min del, håller mig till mitt snus:)  


I dag har det fläktat en del, så vi har varit borta vid lilla skogen i eftermiddags..massor med kaniner..men Vince skötte sig kanon..hade honom lös..han kollade in kaninerna men höll sig till mig:)=dubbel guldstjärna!!            


I morgon är det beställt tid till djursjukhuset..dom får kolla honom i halsen..han har inte ätit så bra dom sista dagar..kan säkert bero på värmen,men eftersom Hubba hade halsfluss så...  

I morse när jag satt o läste tidningen höll jag på och sätta kaffet i halsen..där stod det på pränt min värsta mardröm.."hund jagade kanin överkörd av buss" stackars hund och hundägaren som satt i gräset bredvid sin hund..fasansfullt!!!

Hörde precis av Per att det regnar lite i malmö..då kommer det nog snart hit det är rätt mulet o så där åskvarmt..

Nu ska jag gripa mig an ett berg av disk..blir matt bara jag tittar på eländet:)

Tjingeling.

Av Catja Lindeblad - 6 juli 2010 20:26

Ooops.. inte visste jag att jag hade tumme med vädergudarna!!  

Svalt o skönt..vaknade i natt av att jag faktiskt frös litegrann...

Med rask takt bar det av till Käglinge..ser det med lite nya ögon nu efter söndagen..det är fantastiskt där..men man tar det för givet när man är där titt som tätt..

Parkeringsplatsen var fullsatt..     alla människor var vid "grodans hus" musik, dans, o tjo o tjim..

Två fårhagar lediga och så tog  vi varvet ner till "lilla sjön"

fika och simtur       sen slingan och ner vid dammarna..en rejäl tur på nästan 3 timmar..härligt..det är sånt man kan göra när det är moln ,utan att det flimmrar för ögonen;)  

Men solen och allt det där ska komma igen, så hys ingen fruktan..alla soldyrkare;)


I väg på shoppingtur där jag handlade allt annat än det jag skulle..men jag lyckades i alla fall handla ny snabbkoppling till vattenslangen..den har på något mystiskt vis försvunnit..

Sen var det banne mig dax för ny tur med Vince..denna gång på backen..tänkte bara en timme eller så..men det blev två..för där var Hjalmar o Kajsa, Ajja..     sen kom Zindytösen och Buck som tyvärr tittade på Vince med onda ögat och inte bara tittade, han gick på honom..men Vince vek sig direkt så det blev inte mer av det och Buck hamnade i koppel..få se hur det går framöver,dom har kommit bra överens innan.  

Gibson dök upp sen och Floyd som växer så det knakar:)  

Den obligatoriska rymmarrycket hade vi naturligtvis..Zindy o Vince:) men jag tyckte själv jag höll mig hyfsat lugn o fin och Vince kom faktiskt tillbaka rätt fort efter jag visslat..       Hugo kom och sprang ett par varv..  


Sen fick jag höra om en hund som kallas "slaktaren", en som bitit en annan hund så illa så den dog..tydligen inte första gången den har gett sig på och skadat..och den hunden passerar jag så gott som dagligen..huvaligen..!

Nu kan jag med gott samvete kasta mig i soffan o kolla tv, dock ingen fotboll:)

Tjingeling.

Av Catja Lindeblad - 5 juli 2010 20:40

Visst var det lite moln i dag..det var det..men lika förb varmt;)och solen kom fram titt som tätt..:)

Utryckte min känsla för höst igår     och fick en blick tillbaka fylld av fasa..nåja nästan i alla fall..det är klart jag gillar sommaren, sol och bad och allt annat..men, hösten med sin rena klara luft..det lite kyliga, krispiga och sol förstås..solen måste vara med..grådimmig höst med regn, nja det vill jag inte ha..fast det har sin tjusning det med..gummistövlar regnkappa och ut i skogen..


Så dessa färger på hösten..de i kombination med en (el flera) Irländska settrar..UNDERBART..finns inget vackrare

Nu tror ni väl jag förlorat förståndet på riktigt..och visst ett litet värmeslag är det nog   och får jag inte sova svalt o skönt inom snar framtid så blir jag toss..   fast jag står fast vid att hösten är min tid!;)


I dag var jag hos väninnan C för en trevlig pratstund ( läs skvaller) gott kaffe och bullar..  

Vince fick passa hus och katter..hennes hundar är inte lika gästvänliga mot sitt släkte:)     åtminstone trodde C det..så han fick stanna hemma dom timmarna  

Hyfsad långtur sen, träffade på Sessan med matte och en go pratstund där med..

Utgång för katterna..Melvin sur som ättika och daskade till Vince gånger flera..fast han vågar bara göra det när Vince vänder rumpan till:)  

Telefonprat med både son och syster yster..ser fram emot att se ALLA foton från New York..vykort var skickat..  ( sa hon i alla fall;)

Fick en trevlig kommentar och förfrågan om vägen till Arries badplats..jag, som knappt kan beskriva vägen hem till mig själv;) men jag går ner på 101..raka spåret..viker av mot Arrie på motsatt håll skylt mot Törringelund, går en liten bit. ..på vä sida röd gammal tegelbyggnad, där viker jag in..följer stigen rakt fram hela tiden..backe ner..sen är badplatsen där..



Nu blir det en tur med Vince och sen måste jag börja med nya boken "de ensamma" av Håkan Nesser.

Tjingeling.

Av Catja Lindeblad - 4 juli 2010 16:22

Uppe med tuppen idag..trodde det skulle vara lite svalare ..men ack nä..natten var förfärlig..så VARMT..!!

Setterträff idag..så underbart att träffa bror o syster..        

Kul att det blev i käglinge..dit kan vi gå..  

Min son är alltid väldigt tjänstvillig..han säger: "inga problem morsan" men det är bara det att dessa träffar är klockan 11 på söndag och det tar ju tid att köra dit på dom platser som det är..det är olika varje gång och då är det alltid nåt på lörd som gör det OMÖJLIGT;) att stiga upp tidigt på en sönd.. nå, jag säger inte nåt om det..sonen jobbar hårt, så sovmorgon är guld värd..

Fast nu tänker jag pressa honom lite mer..det var så roligt och se dessa settrar tillsammans,         nu var vi i liten skala..tyckte jag hörde att ibland är det ett 20 tal som kommer..idag var vi "bara" 7..inget gruff utan bara glädje..mot slutet när vi stod och pratade om just detta, så bra dom kommer överens, särskilt Malte o Vince..så morrar Vince åt Malte..ja,ja..värmen helt klart..min mes..för det är han..det är andra gången han morrar åt en annan hund..den första gången var åt Balou..denna snälla goa "klump" som inte fattar (ännu) hur stor han är...så han är ju ofarlig..men morrar Kasper åt honom så vågar han inte röra sig ur fläcken:)      


En fårhage ledig idag..i den stora fick dom gå kopplade , för där var det får..lite genom slingan sen "långa" hagen, för att sen avsluta vid sjön..en av settrarna klarade inte värmen utan fick vila i skuggan.. det var väldigt varmt och han var en av dom äldre så det är klart,man tänker inte på hur varmt det är...det redde sig tack o lov!!                               

Väl hemma var Vince så trött och kastade sig raklång på uteplatsen..jag var inte sen att följa efter:)


Systern har anlänt till dom svenska markerna igen..fick ett sms:) ska bli kul o höra hur allt var.

Nu lite käk för oss båda sen får jag fortsätta med Melvins päls..jag är på god väg..det ska nog gå bra;)

Tjingeling.

Av Catja Lindeblad - 3 juli 2010 17:47

I dag har det varit svettigt..hade många planer igår när jag satte klockan för denna idag..  

Mobilen och jag har inte kommit sams än..så istället för att ringa så vibrerade den sig ner på golvet och jag kom upp vid 9..att jag vaknade var tack vare ena grannen som spelade: "fårnt jag en korv hoppar"... högt o länge...:)  

Sen tog ju det tid med frukost o tidning o kaffe..ja allt..  

Höll på att få värmeslag första turen och inte blev det bättre andra turen..vi höll oss på backen,det fläktade rätt bra där, träffade på Zindy med husse,   resten av Zindys familj var och bada..och det hade varit det enda rätta i denna värmen..


Katterna ville ut och det fick dom..     Melvin har fått tovor i sin päls..KATASTROF..tycker jag borstar o borstar men inte tillräckligt tydligen..   nu får vi se om jag lyckas reda ut det hela..Melvin är inte en katt som gillar pyssel med päls eller klor..   inte som Nora som myser o kråmar sig oavsett vad man gör..      

Lite svalare i morgon har jag läst på nätet..ja det låter bra för imorgon är det setter träff..   och det ser jag framemot.förhoppningsvis kommer nån av Vince syskon.  

Nu får man se till att få nån mat i sig..inte för man är så där jättehungrig men ändå..  

Tjingeling!

Av Catja Lindeblad - 2 juli 2010 22:42

En trevlig dag på sta`n    

Var en tur på möllan och käkade...  God mat, mycket folk, sol och blå himmel och en kall pilsner..vad kan man mer begära;)      

Vince hade skött sig bra när jag kom hem..inga katastrofer:)


En lång och härlig tur som avslutades på backen..   glada hundgänget hade nog precis varit där för vattenkruset var näst intill fullt..  

Snart sönd.. då kommer syrran hem igen från en förhoppningsvis trevlig vistelse i New York..men inget jäkla vykort har man fått;)

Man får hoppas det har blivit många kort tagna..fast hon är inte lika tossig som jag..  


Fick en mobil idag..den gamle hade gjort sitt..den levde sitt eget liv..den ringde själv upp folk som den tyckte..eller så gick det inte att ringa alls..Per hade en i sina gömmor..fin..men tyvärr har alla mina kontakter försvunnit, så man får bara hoppas att jag varit smart och skrivit upp telefonnr någonstans..men det är väl att hoppas för mycket!  


2 juli redan..det går alldeles för fort..kan tänka mig att dom som väntar på sin semester tycker att det går för sakta..men det måste gå sakta nu.. väldigt sakta!  

En film får avsluta denna dag..sen får man hoppas att ungarna här omkring inte sätter fyr på något i natt.

Tjingeling.



Av Catja Lindeblad - 2 juli 2010 00:12

Ny månad och fortsatt vackert väder..   lite moln häromdagen..vilket var rätt skönt för då kunde vi gå på långtur utan att svettas ihjäl:)


I morse ringde vaktmästaren på dörren och undrade vilken dag som passade bäst att komma och spruta rent väggar och balkong..fullständig panik..sånt ska man ju göra tidig vår eller sen höst..mina blommor hade med all säkerhet gått en tidig död till mötes..vilket jag med hysteri i röst berättade för honom..vilket han förstod och skulle vidarbefodra till styrelen..jäkla taskig planering och rätt senfärdiga är dom här..men allt redde sig och det görs senare..    


Träffade på kaxiga Kasper som hade uppvisning i att gå fot..tjusigt värre..fick genast en smärre ångest attack för Vince och jag har levt livets lata dagar..   ingen träning här inte..men nu har jag anmält oss till lydnad 1..så nu finns det ingen återvändo;)


På eftermiddagen kom väninnan, och vi kastade oss över några flaskor rose` och massor med jordgubbar..hade annat också i kylen men det glömdes bort i den allmänna yran;)    

Det får bli en repris senare..gott var det hursomhelst.

Väninnan kom hundlös..Cocotösen är på träningsläger och lär sig veta hut..fast det kan hon redan..duktiga tösen.

Grannens Hubba har varit och fått antibiotika för halsinfektion och min första tanke var att då har Vince också fått..för här går det hett till vid staketet:)  


Mammas födelsedag i går om hon hade levt..plockade ihop en hel bunt pioner ,några riddarsporre och en röd ros och vart iväg till graven.

I morgon bär det av in till stan..Vince får passa huset och katterna..

Nu är det hög tid att hoppa i säng..

Natti natti..

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6
7
8
9
10 11
12
13 14 15
16
17 18
19
20
21 22
23
24 25
26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

vincentsetter


Ovido - Quiz & Flashcards