Alla inlägg under oktober 2010

Av Catja Lindeblad - 21 oktober 2010 17:46

Sista lediga dagen för denna gång..  

Käglinge tur i förmiddags..och han gjorde mig tårögd i dag igen..han lägger sig under gång;)) polleten har trillat ner;) åtminstone för tillfället..kan bara hoppas det håller sig till på söndag, så jag får visa att vi kan..han och jag..  

Nu är det ställandet, det går hyfsat när jag glömmer bort "stå" och säger "stanna"..

Kanske ska jag "glömma" bort det på söndag också:))

Sådan matte sådan hund..alzheimers light slår till lite då och då på oss bägge har jag märkt!  


Apportbocken tappade jag på hans tassar..så det är än mer äckelobjekt..

Vä om halt hö om..det är inte lätt att göra själv, ännu värre i grupp;)..

Hopp över hinder, fixade jag till i dag med en trädgren mellan några järngrejs som stod mitt ute på fältet.."man tager vad man haver"..det gick bra..han hoppar;)  

Sen paradnummret: inkallning..jisses vilken fart han har..detta tycker han är kul..och jag tycker det är ännu roligare..  


I dag välsignade jag visselpipan..

Det är ett säkert kort vid inkallning..han kommer som ett skott och min röst avslöjar ingen panik..för det blev lite panik..en riktig smäll och någon vrålade på sin hund..jag kallade först, men hörde själv hur min röst gick upp i falsett..då blåste jag och han kom..

Vad som hände vet jag inte..men där är en liten väg bredvid och ett fallfärdigt ställe där diverse folk står med sina bilar..såg inget när vi gick förbi..  


Vincents fina smycke har kommit..så nu hoppas jag att vi kan få behålla det på, länge, länge..  


Läste igår på FB att det minsann snöat..och det missade jag totalt..för när jag gick ut var det inte den minsta snöflinga..rätt tidigt med snö kan man ju tycka..men till jul ABSOLUT!  


Nu lite käk och så väntar jag på att Melvin ska komma ner i från garderoben..det är bara han kvar nu att klippa klorna på..så han blir väl kvar där uppe tills imorgon..;)  

Tjingeling!!

Av Catja Lindeblad - 20 oktober 2010 18:50

Vips är det onsdag..och jag tänker: "stanna tiden, bara lite"

Snart dags att jobba,inget fel i det;) men jag har ju så mycket jag skulle...

Fortfarande lite halvkass..det vill liksom inte bryta ut och bli helkasst..


I går kväll hade jag ett hallelujah moment..Vince också..men han fattade det inte riktigt..jag däremot höll på att börja lipa..;)

Vince la sig under gång, utan att jag visade eller stannade..fantastiskt!  

I morse gjorde han om samma sak..fick visserligen säga det två gånger och ja..jag saktade ner..men ändå..jag halvligger inte på marken längre;)  


Sonen kom och hämtade upp för en tur till mediamarkt, min videokamera var ju kass,fel på kortläsaren..så jag bestämde mig för ett tillgodokvitto..jag är trots allt en kameramänniska.  

Så nu var det dags att bestämma mig för till vad mina tvåtusen skulle gå till..

Det blev Canon's senaste S95..   fick lägga till såklart, men vad jag hört av Per och vad jag läst så är den bra..så nu kan jag knappt vänta tills morgondagen så jag kan knäppa loss;))    


Tur till backen igen..träning..och nu kom den där alzheimers igen..när jag sa ligg..satt han sig upp eller tryckte sig invid sidan..han kanske trodde jag sa fot!?

Så det var bara att ta upp den hoprullade tidningen och slå sig själv i skallen..;)

Vi började kasta äpplen i stället..      


Var lat idag och gick och köpte en kebabtallrik..

Nu är det snart "bonde söker fru"..kan inte låta bli, måste kolla..;) sen Greys..det är ett måste:)

Tjingeling!

Av Catja Lindeblad - 19 oktober 2010 17:40

En gråmulen morgon..

Liten solglimt kom senare..var till mammas grav och ordnade till..tände ett ljus och tänkte så mycket hon missat..systerysters resa till L A..hennes nya jobb..Vincent och vårdhundutb..fast hon håller nog koll på oss ändå:)  


I går tränade vi inte ett dugg..tog en välbehövlig paus..

Förstod varför jag varit så trött när jag vaknade i morse..förkyld, ont i halsen och diverse jämmer..  

Tur till ravinen och så svängde vi upp vid backen..

Träning..och jag tror Vince har drabbats av alzheimers,   allt som han faktiskt kan, var som bortblåst..kan gott säga jag blev uppkörd..

Tänkte på vad vårdhundsinstruktören sa: "jag tror på våld, om inte hunden gör som ni säger, ta en tidning rulla ihop den och slå er tre gånger i huvudet"..ja, det är ju aldrig hundens fel..så man får väl gå omkring med bulor i huvudet då..

Gick något bättre senare vid tur nummer två, Vince är nog som jag..inget strul på morgonen;)    


Träffade på vår lilla "gatuhund"..han springer jämt lös och ibland har jag mött honom inne på naturområdet, pratade med hans ägare, men dom tycker det är helt ok.."han kommer igen" sa dom..    

Det hade jag inte klarat av, allt kan ju hända..


En liten "panter" hade ögonen på oss inne i fårhagen..väste och gillade inte Vince..han fattade ju ingenting, van som han är vid katter..      

Klickat har vi gjort och Vince är överlycklig över alla godsaker som proppas in i munnen på honom..klickljudet bryr han sig inte om..än..


Nu lite mat och sen skönhetsvård på samtliga djur..

Tjingeling!!

Av Catja Lindeblad - 18 oktober 2010 13:10

Efter två nätters mer eller mindre sömnbrist sov vi fram till halv tio..bägge två..;)

En hektisk dag i går..upp före tuppen..ut..kallt som sjutton, strumporna åkte på, gympa skorna in i garderoben  

Frukost, sen ut igen..stötte på gibson med matte och eftersom han är drabbad av kennelhostan stod hans matte och jag och gol åt varandra på avstånd..;)

Fick höra att allt var bättre både med Gibson och Zindy..skönt att höra..hundarna fattade ingenting och tyckte det var märkligt att vi stod så långt ifrån..dom ville annat..

Gick ner i ravinen..backen har lite karantän status nu ett tag..  

Vitt överallt..frost..riktigt vackert..kan inte låta bli och önska mig en likadan vinter som förra..det var absolut underbart!    


Sonen kom sen och hämtade upp för färd till Landskrona..för nu var det dags..LÄMPLIGHETSTESTEN, INPROVNING, BEDÖMNING..duger vi..;) bara orden får mig att gå i spinn..


Tre andra hundar, en fransk bulldog, en tollare och en whippet..alla skulle vi se om vi dög..      


Vince och jag startade som tvåa..först skulle vi gå rakt fram och hälsa, där ser dom hur Vince reagerar mot nytt folk och Vince var glad som en speleman, sen gick den ena iväg med Vince och där skulle han sitta bredvid henne och kolla in mig på andra sidan, det gick bra "han ser lugn och trygg ut" i detsamma hon sa det fattade Vince att jag faktiskt inte stod bredvid honom utan rätt långt ifrån och han hade rätt bra fart tillbaka..min lilla mors gris..;))    


Föremålsintresse, kamplek och kontakt..kan faktiskt inte säga riktigt hur det gick..men eftersom vi blev GODKÄNDA så gick det väl bra..;)  

Man tror man känner sin hund så när paraplyet kom fram tänkte jag "nu blir han nog rädd" men nädå, han tittade inte ens upp..

Under tiden han skulle leta upp en boll under en filt..small det någonstans..en rejäl smäll och där blev han störd och jag fick springa ett par varv extra så han glömde bort det..

Fika på det och filmvisning, en underbar film om hundar i vården..så fin och tänk vad nytta djuren gör..


Efter en vecka får vi besked vad just vi behöver jobba på baserat på testen och hur upplägget kommer att bli..

Steg ett är mycket träning, både själv och i grupp och kan upp till ett år, steg två blir hur man kan använda hunden i möte med dementa, stroke patienter och dyl och kurs i högskolan

Första uppgiften blir att "klicka" in Vince..


Vince sov som en stock i bilen och jag var rätt matt jag också..;)  

Hem och lite käk..iväg igen till vår kurs..lite si och så men det tänkte jag att så blir det nog..

Platsliggningen som han brukar vara rätt säker på, blev flera "resningar" ingången satte han..läggandet och ställandet tja..hö vä om, ja där är det jag som inte kopplar;)

Så trötta när vi äntligen kom hem och fick slänga oss i soffan..katterna skitsura bägge två, för dom hade jag knappt tittat åt denna dag..


Idag ska bli en lugn dag..   har varit en tur till Käglinge   och nu är det dags för lite "klick"

Tjingeling!!

Av Catja Lindeblad - 16 oktober 2010 17:47

Nu gäller det att passa sig..kennelhostan är på gång..

Tre stackare på "backen" har drabbats..inget kul alls:(

Så ingen Zindy imorgon på träningen..trist!

Än så länge ingenting på Vince, så det är bara att hålla tummarna, det är ett par dagar sen jag träffade på "glada hundgänget", tisdags tror jag det var, och då var det ingenting på nån..

Kan såklart få smittan av någon annan, det är mycket nu hade veterinären sagt..det blir till att undvika andra hundar i den mån det går..


Fick äntligen torkat mina golv, det behövdes sanna mina ord!

Tog ett varv på fönsterna också, så nu kan man titta ut..och in...  

I natt vaknade jag titt som tätt..Vince snarkade något fruktansvärt!!  

Trots öronproppar väckte han mig..:) och inte hjälpte det att jag petade på honom,han bara grymtade vidare..;)

Det kan vara ett helsike när alla djuren vill dela säng med mig..Nora spinner HÖGT så fort jag rör mig det allra minsta..Melvin envisas med att ligga med halva kroppen över halsen och Vince ja, han snarkar och ska ligga tätt,tätt intill..;) och ibland blir det fight vem som ska ligga var..jag själv har ingen talan;))


Förmiddagsturen gick till Käglinge..underbart väder idag (igen)och jag älskar hösten...härliga höst..för mig får det gärna vara höst året om;)  

Tyckte det såg ut som stora fårhagen var tom, men vi gick genom "lilla" och ut på slingan, glömde sen att kolla om det var så..    

Min borttappade vante lever sitt eget liv, nu hittade jag den upphängd på en gren..lite kul det här..i nästan ett års tid har jag sett den på lite olika ställen..första gången så hade den fastnat på ett kort jag tagit på något helt annat och efter det har jag kollat upp dess färd;)  


På eftermiddagen styrde vi nosen till "lilla skogen" härligt att gå där inne..och tänk jag såg inte en enda kanin..tror dom är döda allesammans..    

Träning såklart..det här med läggandet..det är inte lätt..:) han lägger sig jadå..men sakta åh så sakta:)  

Ingång kör jag enbart för att JAG ska få peppning, han kommer så fort och studsar in på vänster sida, att jag tror det är en annan hund:)      

Mycket hjälp vid läggandet, nästan så jag också får lägga mig bredvid..står jag sen framför och kör ligg, sitt, stå..då går det faktiskt rätt snabbt..      


Mat på gång..sen blir det soffan känns det som..lite slö idag..det är kanske jag som fått kennelhosta..  

Tjingeling!

Av Catja Lindeblad - 15 oktober 2010 18:10

Fredag..innan jag ens fattat det..det går undan kan jag säga..;)  

Liten stadstur för träff med syster yster..som snart ska börja  ett nytt glassigt jobb..som hon kommer att smälta in fint på..;))  

Prima för mig..för jag tror säkert släktingar får rabatt dom också..eller?

"Hotade" med att komma och hälsa på..med kameran såklart..det fick jag INTE..åtminstone inte dom första månaderna..förstår det så väl..sist jag var och hälsade på hennes nuvarande jobb så regnade det..väldigt mycket..och jag hade inte vattenfast mascara..stod först och hoppade och gjorde miner utanför hennes fönster (psykmott) sen kom jag in och hälsade på  hennes kolleger..syster yster sa: detta är min SYSTER..!! (man väljer ju inte släkten) fick sen ögonen på en spegel..kan säga att jag såg inte klok ut..mascaran satt överallt utom på ögonfransarna..;) sen gick jag på toa och rev ner hela torkapparaten..

Men jag lovar att uppföra mig nästa gång..;))  


Handlat mat till Vince..och naturligtvis kunde jag inte motstå ett halsbands smycke..beställt och betalt..betydligt billigare än det jag beställde från en silversmed i Stockholm och som Vince bar i en vecka innan det försvann, tappad någonstans på backen ( åh som jag letat)


Nu börjar det snart närma sig..inprovet till vårdhund..säger inte datumet..men oj vad jag är nervös..försöker att tänka att HAN är ju samma goa fina hund som älskar sina gummor o gubbar och dom älskar honom, oavsett hur det går..men ändå så oroar jag mig, han är lite försiktig inför folk han inte träffat förr..speciellt killar..ja det är bara att konstatera, jag får ta in mer män i mitt liv..;))  


Träning blev det också..tog fram apportbocken o yes!! Han tog den, några mikrosekunder men det räcker ju..;)

Glömmer bort att säga STÅ vid "ställandet"..säger stanna..sen körde vi mycket "ingång" för jag tycker det är så roligt när han "slänger" in sig vid sidan om mig:)  

Såg på youtube, en debut i lydnad 1 tävling..pippi hette hunden, Vince och jag är helt klart bättre;)) så jag kände mig rätt lugn..  


Nu är det dags med lite käk och sen idol där jag håller tummarna för Jay och några till..

Tjingeling!


Av Catja Lindeblad - 14 oktober 2010 18:29

En natt avklarad..den enda denna vecka..;)

I går var vi mest uppe på backen och körde läggande och ställande..tja..jag fick ont i ryggen.. och knäna ska vi inte snacka om..stackars Vince, han skulle haft en pigg 20-åring som matte istället:) men skam den som ger sig..vi kämpade på, vi tröga..sådan matte sådan hund, det är väl så man säger:)  

Apportbocken har jag slängt åt sidan...den får vara..ett tag åtminstone

Det roligaste nu är faktiskt inkallning..han RUSAR in och STUDSAR in på vänster sida..så det finns hopp med tanke på hur hopplöst det kändes för bara nån vecka sen med "ingång"  

Det tråkigaste är att gå fot..bollen funkade bara i söndags, inte sen..han sackar efter och hade han gått saktare så hade han stått stilla..;)

Det här med tempo..det är inte Vince grej..men är man en pensionärshund så är man..;)


Senare på kvällen träffade vi på ett gäng med knäppa ungar, som det tyvärr finns gott om, verkar det som..dom skrämde Vince..med flit..tror nog jag lyckades behålla sansen..fick stopp på Vince, för han ville bara springa iväg, men jag tänkte att får han fart och kutar så blir rädslan större..så vi stod alldeles stilla och ungjävlarna gick vidare..blir fortfarande rasande när jag tänker på det..!

Så nu får vi se, han är ju den försiktiga typen och detta gjorde det inte bättre kan jag säga:(  


Läste härom dagen om en vårdnadstvist..om en hund..dom hade tydligen haft den varsin vecka, men nu ville den ena ha enskild vårdnad..drog lite på smilbanden först men sen tänkte jag att det är klart det är ju ens barn..svansbarn..:)

Något som hade varit väldigt bra är  "VAH" vård av hund..det skulle underlätta fantastiskt mycket..om dom är lite småkrassliga en dag..vips ringer man till jobb och vahar sig..perfekt!!

Helt allvarligt så hade det varit toppen, en hund som är kass i magen lämnar man inte själv hemma om man inte vill ha hemmet fördärvat för all framtid,(o den stackars hunden) det blir ju då att sjuka sig själv eller ta semester..nä, fram med vård av hund!!

 

Första prio på min shoppinglista är nu en väckarklocka..för den ringde inte idag heller..min tanke var att stiga upp vid två tiden, men klockan hann bli fyra..inte kul..

Maten avklarad..disken kvar och det är motigt kan jag lova..

Men det är bara att ta sig i kragen och gå igång.

Tjingeling!!

Av Catja Lindeblad - 12 oktober 2010 19:26

Gårdagen var en ledig dag..och vilken dag sen..underbar..solsken och varmt ,så jag fick ta av mig jackan redan efter halva vägen..

För i går styrde vi nosen till Arrie..  

Var fullkomligt omringad av fasaner..har aldrig sett så mycket fasaner..Vince var i sitt esse..   


Träning såklart, gick rätt bra..:)

Fick lite peppning igen av Hubbas matte som hade lite tips kring apport bocken, det prövade vi o jadå han går efter, men att ta den i munnen..nä, se det går inte, ser nästan ut som att han ska kräkas..:)

Bad igen så klart och fika paus..och för all del vilopaus..;)      


Fick köpt ett nytt sele till Vince när vi var på återbesöket hos veterinären..och det är precis som när jag själv köper kläder..det var lite för stort, men jag tyckte det var så fint så jag tänkte att det går nog..men väl hemma och vi testade den på vår tur är det bara att konstatera att det gör det inte..  


Ögoninflammationen var ett minne blott och det såg ok ut..men hans undre ögonlock viker sig inåt och det kan ge bekymmer..ibland har jag tyckt han ser lite tårögd ut och där har vi förklaringen..det beror INTE på mig;)  


I dag var vi uppe innan tuppen gol..långt innan..har vaknat flertalet gånger under natten och glott på klockan..

Planeringsmöte med nattisarna och chef..klockan åtta skulle man infinna sig..glad o pigg..

Tack o lov för väninnan som förbarmade sig över Vince..:) det hade blivit många långa timmar annars..det hade inte gått..nu fick han bus o mys med Cocotösen..


Trevligt blev det på vårt möte och fantastiskt god mat..;)

Lönesamtal som slutklämm, så nu vet man vad man är värd:)

Hemma igen vid halv sex, en superglad Vince mötte upp, det är en av bra saker med en hund..alltid lika lycklig om det så gäller tio minuter eller det rör sig om timmar..;)


Tur på backen där glada hundgänget infann sig en efter en..

Hade lite platsliggning.. Vince reste sig gång på gång..han var inte med på det..till sist gick det...            

Nu får det bli kaffe..nån mer mat blir det inte..fortfarande mätt..kanske lite choklad..ja, det kan jag nog pressa ner.

Tjingeling!


Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

vincentsetter


Ovido - Quiz & Flashcards