Alla inlägg under oktober 2010

Av Catja Lindeblad - 10 oktober 2010 21:34

Jobbehelgen avklarad..och jag var tacksamt lycklig när jag fick gå hem i morse, lite slitna både jag och Vince..

Hann nästan halvägs till jägersro när jag upptäckte att mobilen,den hade jag INTE med mig..det var bara att vända om..vet inte vad det är med mig, kanske jobbar jag för mycket;))  


I går på bussen var det ett gäng killar som frågade om Vince var en pitbull..mycket har man ju hört men det tog nog priset..fast det är klart när han var liten så kom det en äldre man fram och frågade om det var en långhårig tax!

Fick upplysa både man och killar att det sannerligen inte var något av detta.  


Roliga kommentarer kan man inte få nog av..häromdagen träffade jag på en dam som menade att danskar och deras hundar, det var ett otyg minsann.."danskar är nordens araber, dom både skiter i trädgården och har annat hyss för sig" sa hon.. nu blev jag ju inte klok på om det var danskarna eller hundarna som sket i trädgården..måste fråga min granne, men han bor ovanpå och har ju ingen trädgård..ja han har ingen hund heller;) men han är lika go för det, trots han är dansk;)

Snacket kom av att en hel del danskar häromkring har pitbulls med mer eller mindre bra mentalitet..


Kursen gång nummer fyra avklarad..lite bättre denna gång..även om jag tycker alla andra är så mycket bättre..fick peppning och då blir jag genast lite gladare, för kritik tar jag åt mig som läskpapper, även om det inte är riktat till mig..jag bär världskrisen på mina axlar..:)

Säkert har C läst bloggen och tänkt att nu får vi peppa detta skälvande vrak;))

C tog själv upp en händelse i början av valpkursen..en NEJ övning..när C vrålade( tyckte jag) och jag tänkte att här kan jag ju inte vara.. fast det är ett par kurser sen..;))

Så nu är det bara att öva på..vissa saker går lite bättre andra inte alls..men nån gång så..fortfarande har jag grannens Hubba som mått..han är tre år och nu är han på topp..

Man kan bara konstatera att ibland tänker man inte på det självklara.."ta en boll" sa C och vips hade vi kontakt Vince och jag, och det blev lite mer tempo..Vince är av den mer sävliga typen..så han behöver peppas igång..;)



Vince fyller 17 månader idag hipp hipp hurra för honom...!!

En extra leverpastejmacka blev presenten..

Får väl gå in till min djuraffär och köpa nåt..har inte varit där sen jag köpte foder, så det kan ju kommit in nåt nytt..

Återbesök till veterinären i morgon..så det blir till att stiga upp tidigt..verkar bra, inget gegg i ögonen mer..men bra att kolla upp det


Förhoppningsvis kommer jag i sängs i hysfsad tid så man slipper ha vrakstatus i morgon när klockan ringer..

Men först lite mys i soffan..katterna vill ha lite uppmärksamhet dom också..

Tjingeling!



Av Catja Lindeblad - 7 oktober 2010 12:36

Då var det dags.."tappa vantar säsongen"   nu gäller det att lägga upp ett lager..lite tidigt kan tyckas med vantar i alla fall för min del, men det var riktigt kallt om händerna härom kvällen..strumporna får vänta lite till:) avskyr strumpor..men när stövlarna åker på..ja då får väl strumpor också hänga på..  


Har redan tappat en vante, det såg jag när jag letade efter dem i morse, hopplöst läge..tänker att jag får köpa sånt där snöre som ungar har i sina vantar

När jag jobbade på DT-teamet i Vä-innerstaden, då hade mina kolleger fullt sjå med att samla upp vantar, halsdukar, mössor hos vårdtagare..som jag hade glömt..alltid med ett leende men jag undrar vad dom tänkte innerst inne;))


Träning igen i morse, gick bra igår, så jag var glad i hågen när jag sa "fot" Vince var lika glad i hågen när han satte sig på mina fötter och förväntansfullt tittade upp i väntan på godis..  

Lyckades bättre sen, extra mycket dofter i dag för Vince, det var annat som var mer spännande..  

Varmt som attans blev det, så jackan åkte av..

Efter träningen gick vi ett varv till..det var inte förrän jag skulle ta upp kameran som jag kom på att jag inte hade kameran..ja, jag hade inte jackan heller..så snabbt tillbaka igen och tack o lov låg den där på marken..

Det är nog första gången jag glömmer en jacka..undrar om man ska börja oroa sig:)    


Nu lite kaffe och vila..   snart dags att göra sin plikt..

Tjingeling!!

Av Catja Lindeblad - 6 oktober 2010 18:20

Jaha..då var snart denna ledigheten slut..för denna gången..  

En hyfsat fin dag igen..ingen direkt sol som dom andra dagarna, men ok ändå..  

Träning såklart..idag gick det bättre med ingångarna, ingen hjälp och jag står fastgjuten i marken;))  

Men sen har vi allt det andra..

Träffade på Kasper med husse, hade lite platsliggning i dag igen..denna gång låg Vince..Kasper gjorde några utbrytningsförsök..men sen låg han också..:)  


Fick fresta dom lite med korv, bägge två låg blixtstilla och väntade på det förlösande "varsågod"..duktiga pågar!    

 

Sonen kom hem ett varv och snackade lite..tog med min videokamera, det kommer fram "kortfel" hela tiden ,så han får köra till affären och kolla upp det..  


"Ungarna" häromkring har vält hela parkeringsautomaten..det är andra gången det händer..fattar inte hur dom gör..att dom inte kan ge f.a.n i grejerna..

Har varit en hel del liv här i krokarna den sista tiden..det kommer i skov liksom..fast det är stökigt överallt verkar det som..

Lite käk och sen tv soffan..om jag får plats..;)

Tjingeling!

Av Catja Lindeblad - 5 oktober 2010 17:56

En riktigt härlig dag med sol och lite ljumma vindar, tjocka jackan var definitivt för varm..:)

Vaknade alldeles för sent idag..varken katter eller hund väckte mig..

Upp o i väg.. ett träningspass, och både han och jag vimsade runt..till sist kom han in fint på vänster sida och jag blev så glad att jag näst intill fick andnöd..Vince såg mest förskräckt ut..

Vi körde hela programmet med olika grader av magkatarr..

Tror Vince vill "lägga" ut mig på blocket..tyckte jag kunde se det dom få gångerna han tittade på mig;)


Men jag har bestämt mig..tänker köra till det bittra slutet, för jag är ju snål också, har ju betalt..;)

Kan bara hoppas jag inte sabbar inprovet till vårdhund..

Instruktören där sa: tänk gräddtårta och vårdag..du får INTE vara nervös..lätt o säga..bara ordet prov får igång mig rätt bra..ja stackars min Vince..


Kasper kom hoppandes in i träningen idag..han ville helt klart vara med:)

Så vi väntade in husse..;)   sen gick vi på backen, Aja och Floyd dök också upp..Floyd matte stack iväg efter en liten stund..tandläkarbesök..vilket får mig att tänka på min tandläkare..har jag varit detta året?? kan banne mig inte komma ihåg det..inte för jag på något vis längtar, det gör jag sannerligen inte..men det är ju ett nödvändigt ont..        


Vi körde lite träning..Kasper, Vince och Aja..det brukar vi säga nästan varenda gång vi ses..att vi borde göra det och nu så, lite platsliggning..Vince reste sig direkt..   men sen så..trillade poletten ner..   men  Vince var "redig" sen när det kom två hundar kopplade på gången..Kasper var bara tvungen att hälsa..Vince han stannade..

Duktiga var dom alla tre när vi stoppade dem när en vilsen kanin dök upp..kaninen hann undan och in på golfbanan..

Guldstjärna till vovvarna:))


En hastig städning och kloklipp på melvin..

Tänkte Arrie sen men det blev Käglinge..

Träning igen..lite godisletande, det tyckte Vince var kul och att hoppa över stockar..    

Sedvanliga doppet..tänk att jag trodde att han ALDRIG skulle bada och simma..nu är han i vattnet och vill aldrig därifrån..      

Några hundar träffade vi på, en stor berner senner..en riktig nallebjörn..och en sprallig golden..    

Avslutade vår tur i positiv anda..han är ju en goding, mitt lilla svansbarn..:))      

Mat nu..sen desperata husfruar, det får jag inte missa:)  

Tjingeling!!


Av Catja Lindeblad - 4 oktober 2010 19:56

Idag var jag uppe med tuppen..klockan inte ens slagen åtta när jag var på backen med Vince..riktigt härligt när man för en gångs skull får "ändan ur vagnen"..sol var det också och riktigt friskt..    


En till tur till, sen bar det av till stadens brus för träff med väninna..och det var så roligt att träffa henne, så himla längesen att jag rent av skäms  att tänka på hur längesen det var..

En trevlig eftermiddag med käk på mando och pilsner och mycket snack..en del som hänt sen sist..lite shopping för väninnans del, jag för min del shoppade med ögonen, men något av vad jag kollade in, är värt att vända tillbaka till..:)

En god flaska som present fick jag också..och innehållet var gott kan jag säga;)  


Fick sno mig hem till Vince och det blev backen tur igen, mötte Gibson, Trille och Sheila.. börjar redan bli mörkt vid 19-tiden, det är det trista med hösten..   men man kan ju inte få allt..det fick jag inte igår heller..katastrof skulle jag vilja säga..det var inte mycket som var rätt..nåja han hoppade över hindret..det gjorde han den gode Vince..;).... Men ingång..han satte sig överallt, utom på vänster sida..

Vid inkallning kom han så sakta mot mig, att alla andra hade hunnit flera moment..

Sen fick vi våra fiskar varma..eller det var nog mest riktat mot mig kan jag tänka..för jag hjälper Vince en del..så att han kommer rätt..men det ska vi inte..nu ska dom fixa det utan hjälp..  

Lite depp var det på vägen hem..i rättvisans sa C redan innan att detta var för dem som vill tävla och inget annat..knas att tro att vi kunde det då..men sen när jag kom hem blev jag förb...och tänkte #"€%&//&//&&%&€"" ska satan visa dom!!!  

Det var kanske det hon ville få fram..

Så idag har vi tränat ingång..men det enda som blev bestående var akut magkatarr..måste hitta något som gör att Vince tycker det här är kul..och mig själv med obegränsat tålamod..

Tänker när vi var i Arrie med fika korg och hade heldag där med bus, bad och träning och det var lättsamt och han var så duktig, förmodligen för jag var helt avslappnad..så det är det jag måste tänka på..  

Men jag tröstar mig med grannens Hubba som är äldre och nu har sin glans på lydnadsbanorna, Vince har tiden för sig..

Vi får se hur det är nästa söndag..hur allt känns då, för oss bägge..


I morgon kommer äntligen favoprogrammet desperata husfruar..;) då gäller det att ha alla ingångar, läggande och ställandet färdigt..och det ska vi väl klara av..för nu så banne mig..;)

Tjingeling!!

Av Catja Lindeblad - 3 oktober 2010 17:12

Söndag redan..man hinner inte med..  

Sedvanlig förmiddags tur till backen..mötte Maja och Cocotösen..sen kom Frasse som jag bara hört talas om, men ej träffat..han var en energisk prick,det var bara spring som gällde för honom..    


Vince och Coco tösen gjorde processen kort med en trasa, den blev att kasta:)           

Lite träning..kursen i kväll..

Vince har missförstått hela grejen, när vi körde kontakt övningar trodde Vince att det var pussövningar och gav mig många mitt på mun;) ja, många skratt i allafall, och tack för det..det är ju meningen att det ska va kul!! Vince tog saken i egna händer, kan bli för allvarligt ibland, jag blir så uppkörd;))


Käglinge på eftermiddagen..lugnt o stilla..några hundar med matte såg jag och en kanin..

Nu lite kaffe sen dags att packa ryggsäcken..o måtte han visa att han kan ingången!!  

Liksom trist att säga att "han kan det hemma", det är ingen som tror mig ändå:))

Fast nu hade jag lovat mig själv att lägga sånt här på hylla..prestationen..men ack kvack..trillar dit igen..  

Tjingeling!

Av Catja Lindeblad - 2 oktober 2010 18:02

En blåsig och mulen dag..men det var bara att sätta på sig tjocka jackan..:)  

Träffade på väninnan som kom skuttande med Cocotösen;)

Lite snick snack där, sen gick vi på var sitt håll..

Något halvhjärtat städförsök..lite blev gjort, men icke allt..


Istället tog vi och gick till Käglinge, fortfarande får i stora hagen  

Lite träning, att gå fint i koppel är verkligen inte vår grej, däremot kom han fint in och satte sig på vänster sida, och han rättade själv in sig när det blev snett;) så då får man hoppas han visar denna talang i morgon på kursen..:)

Liggande under gång..nja han är "sölig" men han lägger sig i alla fall och blir kvar..apportbocken..ett stort NEJ, han ser rent äcklad ut:)


Fina härliga höstfärger och Vince smälter så fint in...  

Mötte bara en enda människa med hund på vår tur..alla sitter inne o kurar..inga kaniner såg jag heller..kan hela stammen dukat under pesten?

Det brukar vara kaniner vart man än vänder sig..


På vägen hem ett gäng "ungar" i fjorton-års åldern med ett basebollträ..man blir lite avvaktande kan jag säga, stod kvar och kollade när en äldre man från andra hållet passerade..man vet ju aldrig vad ung........kan hitta på:)


En ny aktivitet som ungarna på skolan har börjat med är att gå ut på trottoaren och släppa flaskor..har själv sett det, så det är ingen olyckshändelse..massor med krossat glas överallt..


Nu lite käk och skönhetsvård på samtliga djur..Vince har lyckats få med sig hela fröbeståndet hem..  

Tjingeling!

Av Catja Lindeblad - 1 oktober 2010 17:12

Äntligen fredag..och en fredag där jag gått av..;))

Har varit en tuff vecka och ryggen tagit lite stryk..för man är ju knäpp..när man känner ryggen börjar bli bättre, då kör man på i gamla spår igen, och det går inte, inte nu längre i alla fall;)

Men nu så..ledig..  

Ingen maginfluensa blev det..tack o lov för det,och inget mer spy på jobb heller..(ännu mer tacksam)

Sen har vi fått kallelsen till inprovet för vårdhund..och genast går denna persons prestations ångest igång..tänk att jag ska vara så jobbig..fick en fråga en gång på ett medarbetar samtal om jag kunde tänka mig att vara min egen arbetskamrat..o jadå!! svarade jag glad i hågen..men efteråt tänkte jag: nä jisses så jobbigt..jag med kontrollbehov..ständigt katastroftänk och annat jox..mina arbetskamrater ska ha en eloge för dom står ut med mig;)) och konstigt nog gör dom det..


Men nu får jag plocka fram min positiva sida och tänka att detta klarar vi lätt som en plätt och gör vi inte det, så är han samma hund med stor kärlek till sina tanter o "gubbar" på jobb..och det räcker långt..


I dag hade vi tid hos veterinären, så vi åkte direkt dit från jobb..ögoninflammation..men tänk vilken kille han är..när tempen togs stod han blixtstilla..det räcker att jag säger "stilla"en gång sen står han som en staty;) hon tittade i öronen, lyssnade på hjärta o lungor, allt ok där, sen ville hon göra en ögon färgning..bara för att vara på säkra sidan..tack o lov inget där..det var med tanke på katterna, så han inte blivit riven..dom blev genast friade från all misstanke;)

Veterinären var så impad av Vince och sa det flera gånger..

att SITTA på en stol och färga,spola ögon det händer nästan aldrig..vilken lyx sa hon..:)

Min duktiga kille!  


I kväll blir det idol..tänker var gång att nu ska jag inte titta mer..men jag kan inte låta bli..;) mina favoriter kom vidare..Jay och Linda Varg..finns några till som också duger bra och nån som jag önskar kommer vidare nu med juryns hjälp..

Men först lite käk och sen slå en signal till syster yster..;)

Tjingeling!

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

vincentsetter


Ovido - Quiz & Flashcards