Alla inlägg under november 2011

Av Catja Lindeblad - 14 november 2011 14:10

I går började dagen så bra och den fortsatte i samma anda, visserligen ingen fönstertvätt men väl golvtvätt..och son och svärdotter dök upp

Men sen så..när jag såg fram emot kyckling i ugn med gräddsås,rödkål brysselkål, gele'..då tog det stopp..en kallare ugn har jag ej skådat, satte på plattorn o ja det funkade ju tills jag stängde av plattan jag testat, den plattan blev bara varmare o varmare..så till sist fick jag dra fram skitet och dra kontakten..och ska man se något positivt med det, så var det att jag fick städat BAKOM ugnen, men det var väl  också det enda..

Så nu blir det att köpa spis, trist läge så här när det börjar närma sig jul..  


På backen idag träffade vi Floyd och en retfull skata som valt ut Floyd till sitt offer, Vince var det inte lönt med, för han bryr sig inte så länge det inte är en fasan..    


Fika nu och naturligtvis föll jag för frestelsen "köp tre muffins för 33:-" svag o karaktärslös det är jag det..        

Tjingeling!

Av Catja Lindeblad - 13 november 2011 11:30

I dag tänder jag ett ljus för pappa..det är ju Fars dag..  


Satte klockan på ringning..igen..alla som känner mig, vet ju att det INTE är en garanti för att komma upp..:)

Men idag lyckades jag, visserligen inte alldeles meddetsamma, grannarna fick väl höra larmet åtminstone tre gånger..    

Det är ju resultatet som räknas och vi var på backen innan gänget gick iväg på promenaden..  


Lite fasan jakt o kaninjakt och dramatik i form av gråtande hund och ängslig matte..denna gång var både Vince och jag oskyldiga till detta..skönt att andra också går i spinn..;))            


En fantastisk morgon och när man väl är uppe så tidigt så är det helt underbart..sol och frosten låg i gräset och jag frös om tårna, ett tecken så gott som något..nu börjas det, det kalla, vintern är i antågande..:)                      


Turen slutade som den alltid gör, på kondis     och idag köpte jag också bullar..Baloo fick sin bulle och jag hinner aldrig med att ta ett riktigt bra foto, Baloo är för snabb..;) att sen se Baloos min när Vince fick bära min bullpåse..tusan också att batteriet var slut..vilken min han hade..Baloo försökte gå i kapp för att sno den till sig..jag menar fyra bullar vilken fest!!

Vince tar inte bullarna utan smör, leverpastej eller ost så det var lugnt..  


Nu kanske, men bara kanske blir det ett tag med fönsterna, och ett tag med moppen på golven hade inte heller varit fel..  

Tjingeling!!

Av Catja Lindeblad - 12 november 2011 17:04


Idag har varit en helt underbar dag..inte kan man tro att det snart är mitten på November..dock lite kyligare denna dag än dom andra varma svettiga..;)   och det tackar jag för, men solen var där och solen tackar vi INTE nä till..var bombsäker på att det var snö förra året vid denna tiden..var tvungen att gå tillbaka på bloggen o kolla, men faktiskt så var det barmark just i dag förra året..men i slutet av denna månad såg det ut såhär:  

Blir helt lyrisk och jag hoppas o hoppas..;))


Hade en viss förhoppning om att komma upp på "backen" i morse..så blev det icke..få se om jag lyckas imorgon..

Istället blev det Käglinge och NU är fåren väck..;)    

Hagarna är åter i vår ägo..därför blev det en viss besvikelse när jag ser att Irländska setter föreningen helt plockat bort käglinge ur "programmet"..INGEN träff i käglinge..trist, enda träffen som jag kan ta mig för egen maskin..man kanske skulle ge sig på ett körkort ändå..det är inte för sent, förrän det är för sent..så att säga..;)  


Men idag njöt vi av att gå genom ALLA får hagar   och utanför också..     och han är en duktig "liten" skit för han håller koll på mig..och utan att veta om det har vi kört "skvallerträning"..det vet jag efter att ha läst "kontaktkontraktet" av Eva Bodfäldt..  


TVÅ grisöron till Vince som lördagsgodis, han skulle bara ha ett..men han tittade så fint på mig och gav mig en puss och vad är jag då för människa om jag nekar honom det..dessutom köpte jag ett ett sånt där choklad igen..mörkt,fransk, nougat,stort..trots jag inte skulle..men vad tusan det ÄR lördag..så nån rättvisa får det ju vara..;))      


Nu blir det seriös matlagning..hela kittet med sallad och sånt..nån film lite senare och på nattduksbordet ligger studielektyr, men det ska jag inte läsa just nu..(sorry Eva Bodfäldt och Lars Fält) det blir Keplers nya, eldvittnet..och om nån är intresserad så är Nora kass i magen..VERKLIGEN KASS i magen..:(

Tjingeling!!

Av Catja Lindeblad - 11 november 2011 18:59

En alldeles förträfflig dag sanna mina ord..

Först en tur med 11-gänget och när jag står där och berättar om fina Coco-tösen, så KOMMER hon där..       precis som vanligt tyckte jag och det var underbart att se, hon kommer snart att vara på banan igen..        


Sen bar det av till det RIKTIGA landet,   där jag skulle velat bo..underbart vackert, en eftermiddag med vårdhundskursen        

Nu känner jag mig taggad igen och ja, nog tror jag vi ska klara detta Vince och jag..  

Han fixade både apporteringen och lägga huvud i knä, "hoppa" genom rockring och gå genom tunnel..Vince gjorde det en gång på Öland på Agility banan, men det var den enda gången sen har han inte velat..men nu så.. tyvärr blev bilden suddig, men bara som bevis, så får den vara med ändå..;))  

En bild som inte heller blev så skarp var Leos hopp, men den får gå den med.. för den bilden är så himla rolig och jisses vad den hunden kan hoppa..  

Själv kom jag också med på kort..fördelen med att alltid vara den som tar de där korten är ju att själv slippa fastna på bild..;) men i rättvisans namn så...    


Fick tillbaka självförtroendet för oss bägge denna dag..och även lite tips på olika grejer man kan göra..tyvärr missade jag att skriva lite mer utförligt på mina "kom i håg"..jag menar, jag vet vad det var jag skulle kolla på Netto.. men vad tusan var det på Jysk..det har jag ingen aning om..det är illa nog att jag inte känner hunden min,(han kan ju hoppa, även genom rockring ) men att jag inte känner mig själv det är nästan snäppet värre.. (jag måste ju skriva ner ALLT )                                


Vince låg också stilla o fint i bilen och det är nåt jag INTE direkt tränat på och då menar jag en längre tid..inte bara in o ut i affär..

Det ÄR som någon sagt till mig..(Jette) lita på honom, HAN KAN..min FINA UNDERBARA VINCE..;))


Nu stundar en slappekväll med idol..(Vince har loggat ut..;) har reviderat mina idol favoriter tycker fortfarande Molly är duktig men nu är det Moa som tillsammans med Amanda F och Robin som är mina favoriter..  

Tjingeling!!  

Av Catja Lindeblad - 10 november 2011 17:46

Sov länge, länge idag..och det var alldeles underbart..;)

När jag väl hade vacklat upp så var det ju SOL, kanonväder och då såklart, retade jag mig för att jag sovit så länge som jag gjort..


Ingen Floyd eller Aja på backen idag..däremot Kasper och Busan..fint att se bägge två..men allra mest Kasper,   för honom har jag tänkt på ända sen "Igor incidenten"..men Kasper var på topp, inga större skador på Kasper inte..och det var väldigt skönt det..      


Det som blev klart o tydligt är att jag inte ska se såna där program på tv som innehåller katastrofer o sjukdomsfall som innefattar djur..ja även med människor, har även en släng av hypokondri..

Men i detta fall var det ett program igår "sjukhuset" där ett par hade räddat sin hund från att kvävas, hunden hade satt en boll i halsen..paret var på sjukhuset för att hunden i sin vånda hade bitit bägge två i händerna...

Så när Busan hittar en trasig tennisboll som alla hade så himla kul med,     tänkte jag väl inte på det programmet förrän Vince stelnar till där ute på fältet och ser helskum ut..går med stela ben till mig med fradga runt munnen..(nu överdriver jag lite) då spelades hela katastrofen för mitt inre och jag hojtar till dom andra om dom hittar bollen allt medan jag gräver i halsen på Vince..(lite överdrivet här med, men bara lite)      


Bollen hittades med alla delarna i behåll, Vince såg olycklig ut men andades fint..;) då kom jag på att precis innan denna traumatiska händelse såg jag att Vince "fastnade" med munnen runt en taggig gren så förmodligen var det den som gjorde honom skum både till sättet och runt munnen..ja herregud..egentligen är det ett under att Vince är så lugn o sansad som han är..;))  


Träffade på Chris   och Shakira..   hoppas verkligen att det går vägen det här..Shakira har haft en dålig start här i livet, hon är 6 månader och ett omplaceringsfall, så det kommer att ligga mycket jobb framför Chris matte o husse, men jag hoppas för allas skull att dom klarar det..      


Otto lurade bakom staketet, fortfarande söt som socker och hela 5 månader idag..GRATTIS Otto!!  

Han har minsann växt en del, fast inte var det lätt att ta nåt foto på den spelevinken..;)  


Nu en kopp kaffe sen blir det kloklipp på katterna..

Tjingeling!

Av Catja Lindeblad - 9 november 2011 18:00

Idag var han trött redan innan vi hann börja..körde apportering och lite annat..sen kastade han sig raklång och somnade..och jag började genast undra: "tycker han egentligen om det här"


Vincent kanske tycker att det är det värsta han någonsin gjort i hela sitt liv..vad vet jag..fast det borde jag veta, det står i kriterierna för vårdhundsföraren..man ska veta om hunden klarar ett pass till, man ska veta om hunden tycker om det här..man ska känna sin hund kort o gott..och just i dag hade jag ingen aning  


Vincent rusar ju fram till sina tanter o gubbar och svansen den går, han är också mån om att hälsa på alla..Vincent är en mycket artig hund..:)

Nu är det ju klart att det är jobbigt att vara på dagen, nya intryck, mycket väsen osv..

Men jag var lite betänksam en stund idag..  

Det typiska var att varje gång chefen kom ut där vi var, låg Vincent o snarkade och jag satt..visserligen i konversation med vårdtagare men ändå och jag fick det där för mig, vi är OVERKSAMMA..och sånt gör mig nervös, vilket är ju helt åt helskotta eftersom här i detta är det JAG som bestämmer,inte chefen..men ändå vill man ju visa, prestera..när chefen gick vaknade Vincent och gjorde lite moves för att sedan snarka in igen och då kom chefen..;))

Så idag har jag nog pressat Vince på ett sätt som jag INTE ska göra!  


När vi sen var på väg hem visade sig att Vince inte var så bra i magen så allt har sin naturliga förklaring och jag ska bara tagga ner..

Ett telefonsamtal på vägen till jobb fick världen att snurra runt och det präglade också våra lilla praktik idag..nästa samtal i samma fråga fick den att stanna och det ska nog gå bra..ja, det finns inget annat såklart!!


Imorgon är jag o Vince lyckliga över att få sova hur länge vi vill..och på fredag är det upp till bevis i det här med apportering..vårdhundskolan here we come..

Medan jag ändå är igång slänger jag en känga på SKÅNETRAFIKEN, ja en hel drös med stövlar faktiskt..ni är kassa och jag kom för sent idag pga er..!!


Nu blir det lax så kolesterolen kommer på plats

TJINGELING!!


Av Catja Lindeblad - 8 november 2011 18:48

Tisdag alldeles plötsligt..har jobbat lite,

tränat mycket..ja faktiskt..;-) sen om det gör nån skillnad kan jag inte säga.. Vince skötte sig bra på praktiken idag, fast lika trött blev han som dom andra gångerna..

Vi körde mycket apportering och "knä" och med det menar jag att han ska lägga huvudet i knät på vårdtagaren och bli kvar där..


Vince fixade till ett härligt gapskratt när han istället för att snyggt o prydligt lämna över sitt mjukisdjur KASTAR dit den..åh vad tanten hon skrattade..och då tänkte jag...(jag gör det ibland) att det är så jag vill jobba, oavsett om vi klarar det eller inte så vill jag komma in nån timme på dag tid och bjuda på lite gapskrattstid,en guldstund..det krävs inte så mycket av Vince egentligen, han behöver bara vara där och göra något litet trix så är lyckan gjord..;))  


Slutade vid 12 denna dag för att sedan bege mig till ingång 44 på UMAS..ett arbets EKG minsann och jag fick cykla o cykla och fy sjutton vilket kasst flås man har..och ändå travar man på backe upp o backe ner..men jag cyklar inte mer..förr cyklade vart jag än skulle, vilken årstid som helst och helt klart var flåset bättre då..

Till sist fick jag ge upp, luften tog helt slut och det retar mig fortfarande..:)

Det är här min prestation kommer in..i ALLA lägen, är banne mig inte klok..

 

Backen och runt golfbana sen ville Vince upp på backen igen när vi kom runt och det fick han,

där träffade vi på dom strävsamma..Sessan, Zindy och Baloo..alla andra hukade väl i stugvärmen..vilket jag också hade kunnat gjort om jag fått bestämma..nu bestämde Vince..;)


Inga foton på denna händelse..;) däremot har jag fått bra tips att använda pannlampa och då kan man kanske ta nåt foto..;)


Har ätit pannbiff med lök o potatismos och UTAN lingon..vilket var snudd på att jag tänkte strunta i att äta..UTAN LINGON!! KATASTROF!

Tjingeling!

Av Catja Lindeblad - 4 november 2011 16:31

Idag slapp vi dimman..tack för det..!  

Trodde jag/vi skulle stå alldeles ensamma på backen i fm..men så dök Floyd med matte upp dock inte Aja o hennes matte, men vi hoppades att Ajas matte gjorde något som hon länge har önskat..man vet ju aldrig..;))  


Baltazhar dök upp..tur var väl det för Floyds skull, Vince var bara intresserad av alla sorkar och gick i sin egna lilla värld (och sorkarnas)        

       

Iväg sen för att ordna till mammas grav..och trots att jag inte hade min gröna mössa, var det en envis gubbe på bussen som absolut ville veta när, var och hur..fick mest lust att dänga något i huvudet på honom..men så gör man ju inte..tack o lov var det bara två hållplatser med den frågvise gubben, som dock får ett pluspoäng för han tyckte att jag såg alldeles för ung ut för att ha förlorat någon..(Fan tro't)


För övrigt har jag inte gjort ett dugg..min jäkla rygg blev ännu värre efter massagen och då snackar vi inte träningsvärk..

Men nu gäller det att bita ihop och göra det man ska..
 

Tjingeling!

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7
8 9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

vincentsetter


Ovido - Quiz & Flashcards