Alla inlägg under maj 2010

Av Catja Lindeblad - 20 maj 2010 23:24

I dag var det två år sen mamma dog..och jag kan fortfarande en kort mikrosekund tänka att jag ska slå henne en signal..åkte till graven och satte lite nya blommor och "pratade" en stund.


Varmt har det varit idag..vågade inte tro det skulle hålla så jag packade ryggsäcken full med "bra o ha kläder" när vi sen stack till kursen...                    

Denna gång var det till Bo 01..upp o ner för trappor..stanna kvar på bron.. sick sack förbi stolpar..inkallning..plats..ja lite av varje..och massor av folk..där vissa såg fullständigt skräckslagna ut..          

Men alla hundarna skötte sig bra tyckte jag och inga katastrofer hände..      

Fika på det och vädret höll i sig hela vägen..så min väska var onödigt tung..                  

I morgon är det dags för jobb igen..tre på raken så nu hoppar vi i säng..  

Natti natti.

Av Catja Lindeblad - 19 maj 2010 19:58

Var tog solen vägen..? var min första tanke när jag slog upp dom blå vid 14:30...

En sån härlig morgon..härlig sol och värme..blev till gråmulet och duggregn..varmt var det i allafall..lite åskvarning tänkte jag..

Av det planerade blev ingenting..gräsklippning och mys i solstol..

Lite sega var vi också..Vince har jobbat hårt dessa nätter..han är en pärla, och jag har stor hjälp av honom i vissa situationer..han gör skäl för sina grisöron.  


Pratade med sonen..han är eld o lågor..håller på att ta Mc-kort och hade i dag kört ute..jag är mindre lycklig..hans far likaså..men vi har ingen makt längre..även om vi försöker:)

Det är ju det här med mitt katastrof-tänkande..allt detta som kan hända..men ska man tänka positivt så hade jag varit mer hysterisk om han hade köpt motorcykel innan bilen..nu är han äldre och förhoppningsvis mer sansad;)

Men ändå.....

Tog en tur till backen..   tänkte köra ett träningspass med Vince..men dök in i buskarna för att ta bild på en blomma..   ingen koll på Vince..som själv letade upp kompisar..Sessans matte trodde Vince hade stuckit, för mig såg hon ju inte..

Sen kom där några till Ajja..   Zindy..   Hjalmar och Kajsa    

och stora fine Balou.. som han har växt..!   en stilig ung man..  

Vince fick kämpa hårt för att få igång Sessan..hon ville       mest gå omkring o snusa och tugga gräs;)        

Lite träning blev det ändå..fick stoppat Vince när han tänkte hänga på både Sessan och sen Zindy och det var ju bra:)        

Nu lite onsdagsmys:)

Tjingeling!

Av Catja Lindeblad - 18 maj 2010 18:01

Första natten avklarad..och grannarna höll sig tysta..inget borrande..vad jag kunde höra i allafall:)

Solen sken när jag vacklade upp 1530..så typiskt att den behagar skina när man ligger där o snusar..nästan varenda dag när jag varit ledig har det varit kallt o ruggigt..men det var härligt att se den  

Denna vecka består nästan bara av jobb så det är som om leva i en glasbubbla..inte så mycket man hinner innan det är dags att ge sig av igen.

Ledig torsdag i alla fall och då är det kurs..då får man sina fiskar varma eller vad det nu heter..fast jag säger som jag alltid gör:" han kan det hemma" och jag ljuger ALDRIG!

Min födelsedagspresent till Vince "lever" fortfarande och det är minsann bra gjort..   brukar annars ta en 15 min ungefär sen är det slut:)

Nu är det dags att packa väskan med diverse "bra att ha" grejer inför arbetspasset..lite tuggben o så:)  

Tjingeling!!


Av Catja Lindeblad - 17 maj 2010 14:20

Då var det måndag igen...   och en ny arbetsvecka..som även jag ska delta i..alltså arbeta...denna veckan är mastig med mina mått mätt, bara ledig en (1) dag.oj..oj..:)

Har jag då fått gjort något av vad jag planerade att göra på min lediga tid??

Något av det..jodå..men icke allt.

Mina rabatter fick sig en duvning förra veckan, men det behövs igen..även gräset ser jag..  

Träningen med Vince har gått lite si o så..det här med linföring är inte vår starka sida:) blev till sist så tossig så hans sele åkte på..lättare och mindre svettigt för mig..det är det här med konsekvensen;)  


Ingång.. jo men det går ok..om jag inte tänker så mycket på vad jag gör för då blir det nåt konstigt med mina fötter och jag snubblar.. fattar inte riktigt hur jag gör:) Vince fixar det bra..senast idag gjorde vi det perfekt;)


Det är ett förfärligt borrande hos mina grannar och jag hoppas dom borrat färdigt tills i morgon..annars blir det kris med sömnen!

Inte lätt att sova på dagen när alla andra normala människor är vakna!


I dag var vi på tur till käglinge och solen pressade sig fram..så man kan ju förstå hur dom stackarna har det i dom norrländska skogarna..varmt o härligt!

Vågade dock inte lita på vädergudarna fullt ut, så jackan var med+ tröja..

Träffade på Svante   med matte och Svante var en riktig sötnos, 3 månaders pudel..   Vince fick stå ut med en hel del men som den snälla hund han nu är så gjorde han det.      

Två timmar svepte iväg som ingenting..

Nu lite kaffe och lite mental förberedelse för kvällens plikter.

Tjingeling!

Av Catja Lindeblad - 16 maj 2010 16:48

I går hade vi en trevlig kväll hos son och hans fästmö..massor med mat..   dom är duktiga bägge två till att ordna och fixa mat..trots att sonen skyller det faktum att han inte blev kock på mig;)

Han fick aldrig hålla på i köket när han var liten..och det stämmer..fick kramp i magen dom få gånger han skulle göra chokladbollar eller något annat pedagogiskt;) det blev ju så stökigt..nu har jag hög toleransnivå när det gäller den biten och alla andra bitar också:)

Vince skötte sig alldeles utmärkt..låg mest ute i hallen när vi åt..duktiga pojke;)

Däremot noterade svärdotter massor med spottloskor på vägg och dörrar..Vince är en riktig slempropp..


Vi var ett varv bort på deras rastgård..det har skrivits en del om den i tidningen..   men så speciell tyckte jag inte den var..saknade stora ytor med gräs och träd och lite såna grejer..det är toppen för en hund!

Svågern körde oss hem sen, så vi kom hem i ett stycke Vince o jag..


Hade lite sovmorgon idag, sen var det tvättstugan som

gällde..fast jag fuskade.. tvättade bara två maskiner fast jag hade behövt fyra..

Gick en sväng på byamarknaden efter det..  

Vince blev bjuden på korv och sen hade vi bra träning med mycket folk och musik och tjohopp:)   fick köpt den sedvanliga sylten och skorpor med smak av ros o jordgubb o tro det eller ej men dom var jäkligt goda..      

Virrade sen in mig bland alla husen och höll aldrig på att hitta hem..  

En härlig promenad blev det..     tre timmar lång, så vi är rätt nöjda..lite käk på det så blir det ännu bättre!

Tjingeling!



Av Catja Lindeblad - 15 maj 2010 10:25

I dag ville jag knappt vakna..och det hade jag inte gjort heller..inte vid den tidpunkten i allafall..men kattuslingen Melvin formligen vrålade i örat på mig..skrek som i panik...jag trodde det hade hänt nåt..inbrott..sjukdom.. ja vilken katastrof som helst..Vince snarkade..Nora också..allt annat ok..bara Melvin som stod o glodde på mig o skrek...när jag väl ramlat ur sängen var det ok..då stod han och kollade på sin matskål..akut hunger?

Två skålar med torrfoder..men det duger klart inte åt Sir M..;)  

Sen blev det riktig katastrof..INGET KAFFE!!

Tänk att det ska vara så jäkla svårt att handla hem en extra

trodde helt klart att jag hade..var så säker att jag inte kollade när sista koppen sveptes igår

Utan kaffe på morgonen..jag kan inte ens prata..

Akututryckning till affären som första kund..nu har jag tre paket!!

Tog  på mig mitt 800:- regnställ i dag och jag säger det igen: det är inte alltid det dyraste som är bäst!


Idag blir det färd till son och svärdotter här ska det firas att bägge två fyllt år..Vince ska med..få se om han sköter sig vid middagsbordet;)

Han är en fullfjärdad tiggare..när jag tog hem Vince var just tiggandet en grej jag INTE ville ha..bägge mina andra satt alltid klistrade..Leffy hade så att han tryckte sitt huvud hårt.hårt mot ens ben tills man gav upp och Zeb satt nära väldigt nära och såg eländig ut tills man gav upp..så därför tänkte jag..denna hund då ska jag...tja det är bara att konstatera att jag är en vek o svag människa:)

Nu är det dags med en tur och jag tar mitt gamla regnställ på.

Tjingeling!


Av Catja Lindeblad - 14 maj 2010 20:47

Så var den över då...begravningen..och det var skönt när vi satte oss i bilen och styrde hemåt..  

Många tankar och känslor när man satt där inne i kyrkan...

Nu är det jag som är äldst och bara det ger en ångest.

Sonen och jag hämtade käk och åkte hem..där väntade Vince och katterna och dom hade skött sig fint..inga katastrofer:)      


Långtur med Vince..sen var jag banne mig tvungen att lägga mig raklång på soffan..helt slut!  

En hel del koppar java, sen var jag på topp igen (nästan)

Då var det dags för nästa tur..tycker ibland inte jag gör annat än borstar katter och springer ut med hund;)

Men det är ju härligt..springandet alltså..borstandet är jag så illa tvunget till..fast det är rätt mysigt det med..katterna myser och det är enda gångerna Melvin ligger helt stilla och spinner.

Kvällsturen blev till Hammarbacken..   brukade alltid gå där med Zeb men hade glömt bort det tills en dag i vintras när vi hamnade där Vince och jag..så nu tog vi och gick dit..där är så vackert och åker o ängar så långt ögat når..   rapsfälten börjar äntligen blomma..     Vince tog en rivstart mot en hare men han var i löplinan så där fick han tji;)    

Nu får det minsann bli en liten kaffetår igen och ryggläge i soffan tills sista turen med Vince är gjord för då flyttar jag över till sängen:)

Tjingeling!

Av Catja Lindeblad - 13 maj 2010 09:02

Nu ska jag vara som alla andra tanter och snacka väder, men det är ett märkligt väder..igår när jag var på väg ut på långturen så ÅSKADE det!!

Det small till rejält och blixt o dunder..så det var bara att avvakta..ville bespara Vince det trauma det skulle bli om jag var ute och det knallade på..är riktigt rädd för åska..och sen regnade det så mycket att jag tror vi hade druknat!:)  


I dag fyller min son år..23 år..det är inte klokt att det är så längesen jag pussade på hans små rosa fötter:)  

Fira honom och svärdotter;) gör vi på lördag...

Lite senare idag blir det Skånes fagerhult och i morgon blir det att ta ett djupt andetag för då är det begravning..

Men nu en tur med min Vince..vädret ok med lätt duggregn..NÄR KOMMER SOL O VÄRME????

Tjingeling.

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

vincentsetter


Ovido - Quiz & Flashcards