Alla inlägg under maj 2010

Av Catja Lindeblad - 12 maj 2010 10:19

I dag hyfsad sovmorgon och vaknar upp till ett verkligt rusk väder:(  

Man kan ju tro att man sovit över sommaren och vaknat upp till hösten..gillar annars hösten, den är min månad men dock vill jag väl ha sommar först:)  

En tur ut som varken gjorde människa eller hund glad.

Vince gillar inte att bli blöt..har man ju fattat genom alla dessa försök att få honom att slänga sig i böljan den blå..han springer bort som en galning när Cocotösen ruskar på sig efter ett uppfriskande dopp:)


Blir djupt tacksam över att jag tog mig riktigt i kragen och klippte gräset igår...det hade vuxit en del trots allt..gick också till beväpnad attack mot kirskålen och fick även upp en del av maskroserna..men sen var det ju så härligt när solen kämpade sig fram..så det blev stolen och ett glas rose`;)            

Vince är en poppis kille, vi kan knappt gå förbi dagis utan att ALLA barn skriker i kör.. VINCENT...och det är ju väldigt trevligt..men det som är mindre kul är att ALLA ungar nu vet var favvokillen bor och ringer på och vill leka...i går var det två av dessa fans som hängde på staketet och kastade in boll...       Vince tycker det är toppen och jag..? 

Jag tycker det är mindre toppen...men håller god min;)

Dom är ju rätt goa och alla som gillar Vince gillar jag:))

Snart dags för långturen och det regnar som om himlen vore öppen..men det är bara att bita ihop och ge sig av..

Tjingeling!

Av Catja Lindeblad - 11 maj 2010 09:49

Uppe med tuppen i dag också..trodde jag skulle tvätta..men återigen hade jag fel på den punkten..släpade åtminstone INTE ut min tvättkorg utan kollade först..hade inte ens bokat någon tid...jag blir vimsigare o vimsigare;)

Så nu blir det inte tvättstugedax förrän på sönd...i värsta fall får jag väl shoppa loss lite nya kläder:)


Gårdagen bjöd på kaffeslabb och skvaller med Caro...trevligt!

Vi gick ett varv och gick in i djuraffären där 1-åringen fick välja "fritt":)

Vince valde en raggig luden råtta som piper..  

Sen blev det en rejäl runda för att avslutas på backen med  glada hundgänget..   den bästa födelsedagspresenten av alla..                      

Vince passade också på att sticka med Zindy...   Sessan löper, så vi fick besök av en förhoppningsfull grabb:)..en rätt stark sådan..   Floyd och Gibson                      


På schemat i dag står GRÄSKLIPPNING måste..måste...:)

Men först en tur med Vince..

Tjingeling!!



Av Catja Lindeblad - 10 maj 2010 10:32

I dag fyller min fina Vince 1-år!!  

Firade med leverpastaj macka och skönsång..katterna jamade med..fick upp Vince på stolen, en fjantig mugg som hatt och jag tänkte ta nåt kort..i mitt sinne såg det kul ut, men inte så i verkligheten, stackars Vince;)  

Korten blev inte så bra..under tiden fick Nora ett hostanfall, såg ut som hon skulle kvävas..kanske gjorde hon det av ren avundsjuka över den goda mackan eller för att Vince fick extra uppmärksamhet..iallafall slutade hon och hosta när jag "duttade" med henne..vatten och nån liten godsak för att få väck skräpet..

Ett grisöra blev nästa godsak till Vince..sen får vi går ner till vår djuraffär och kolla in nåt kul till honom..tokig?? ja visst;)    


 I går gick jag av efter en rätt intensiv natt och jag sov banne mig till 1630..då väcker Vince mig..brukar annars vara tvärt om, men han tyckte väl att nu räckte det!    

Så det blev en seg söndag..ledig nu en vecka..  


Var uppe med tuppen, idag fick städat och torkat golv..får fint besök idag:) och då gäller det att ta undan den värsta skiten!  

Det är bra när det kommer folk till mig för då får jag ändan ur vagnen och går i gång..annars tänker jag bara att jag ska ta det sen och det blir ju liksom aldrig:)

Nu ska jag ladda kaffekokarn och pussa på min 1-åring sen kommer Caro:)

Tjingeling!!


Av Catja Lindeblad - 8 maj 2010 17:16

Första nattpasset avklarat...

Sov inget vidare idag..såg att jag glömt lägga ut telefonen, massor med missade samtal så det är väl det som väckt mig..låg i dvala till 15..Vince snarkade på, han hade mycket att pyssla med i natt:)

Tur ut..inget vidare väder idag heller..tur för mig( bra sov-väder) men taskigt för alla som är lediga.  

Så nu är det bara att slabba lite kaffe och vänta på att det blir dags att återigen göra en insats...

Tjingeling.

Av Catja Lindeblad - 7 maj 2010 15:31

Säga vad man vill om vädret..men det är friskt!

Vantar o halsduk och jag önskade att jag hade mössa också när jag o Vince gick på tur...  

Blir lite lätt nervös när jag tänker på att det faktiskt inte är så långt till min semester..

Tog en tur till Arrie idag igen..kanske inte så smart med tanke på min rygg..den fick vad den tålde igår..fick rulla av sängen i morse:)    

Denna gång gick jag bort till huset som är till salu..fint!!

Ligger fritt..en granne precis bredvid, sen ligger dom andra husen på behörigt avstånd:)    


Tillbaka tog vi andra sidan sjön och precis som i går fick jag klättra..   tur ingen ser en, man är ju inte den vigaste precis.

Vackert är det och många fåglar.. synd att det var så kallt och mulet..men vad är det nu man säger..finns inget dåligt väder..bara dåliga kläder;)  

Vince fegar fortfarande för vattnet, är rädd när det "skvalpar"..så det blir till att hoppa i själv, men då får det banne mig bli varmare!              

Nu får det bli lite vila, så man känner sig stärkt inför kvällen..Vince har redan lagt sig tillrätta..nästan 3 timmars tur kan ju räcka även för en setter!

Tjolahopp.

Av Catja Lindeblad - 6 maj 2010 22:32

 I dag kan man ju säga att jag hade sovmorgon...kom inte upp förrän 09:30!!

Vince sov som en stock..katterna låg någonstans under täcket, hörde Melvins smaskande när jag väl fick av mig öronpropparna:)

Snabb morgon tur..mat till alla och mitt kaffe..sen var man människa igen.


Tog sen en tur till Arrie..tänkte att jag skulle kolla in ett hus jag sett på hemnet:)    

Efter golfbanan är där en stig fram till vägen och där finns gott om fasaner..en flög upp mitt framför nosen på oss..och jag fibblade med kameran och fick inte till det..

Går sen och glor över fältet o där..två rådjur..så häftigt blev alldeles till mig..Vince också..tur han var kopplad;)

Två timmars rask promenad..härligt!  

Nästa vecka när jag är ledig (igen) ska jag gå dit mycket tidigt och sitta och vänta och se om det dyker upp rådjur igen..brukar vara mycket aktivitet där.  


Kurs sen på kvällen och Arrie igen..

Naturligtvis gick jag fel..valde fel stig så det blev till att klättra..testade att ha Vince lös och det gick bra..höll sig till mig..   var där lite efter 18 så det var gott om tid..sen dök resten upp..            

Kul att testa sök..han hittade mig direkt min lilla påg;)                        

Lite annan träning och fika på det..              

Fegade ur sen på slutet med att släppa honom..väntade till vi kom hem vid fältet då fick han springa

När vi var vid stigen mot golfbanan och jag skulle in där var det "något" som skällde, inte hund..men kanske räv..ja inte vet jag..lite kusligt var det och jag min fegis backade ut och så gick vi vägen hem istället;) så det blev en timme innan vi var hemma..började regna också och kallt..   man kan ju tro att det höst.

Nu tänker jag slänga mig i soffan om där är plats till mig och sen får jag mentalt förbereda mig för verkligheten..jobb i morgon!

Tjingeling!!

Av Catja Lindeblad - 5 maj 2010 22:28

Minsann ett till inlägg...  

Per på besök, en trevlig dag och jag lyckades locka ut honom på promenad;)  

Han brukar gnälla lite först, men när han sen får igång "motorn" brukar det gå bra..man behöver ju inte heller berätta hur långt man tänker gå...lite får man luras:)  

Tyckte inte vi gick så långt..men det blev nästan en o halv timme.      

I morgon är det dags för kurs..lite sök i Arrie..inget annat planerat så förhoppningsvis blir det sovmorgon, tycker jag har varit uppe så tidigt varenda morgon denna vecka..och varje dag något att fixa..  

Det bästa jag vet är när min lediga vecka ligger helt blank..inga massa kom ihåg i den lilla svarta boken:)

Denna vecka har varit en del, nästa vecka likadant..men det är bara att bita ihop:)  

Nu en tur med Vince..den sista för i kväll.  

Tjolahopp.

Av Catja Lindeblad - 5 maj 2010 08:13

Uppe med tuppen idag...

I går tränade vi lite på backen och han skötte sig bra,       fick minsann städat också..i alla fall det mesta..trädgården kvar,går inte och ha djuren ute då, i synnerhet inte Vince..ser att det hopar sig..den här förbannade kirskål eller vad det nu heter..tänk om alla växter hade varit så tåliga!!


Mot kvällen gick vi till Arrie   för att kolla var någonstans träffen på torsdag ska vara..så jag slipper irra omkring..

Hade turen att träffa på Coco tösen   ..så vännina och dotter fick  "visa vägen"..   har verkligen ett kasst lokalsinne och fast man har gått där hur många gånger som helst så kan det mycket väl vara så att jag går vilse i morgon:)  

Men vi ska ju köra lite "sök" så då kan ju jag och Vince vara målet och gruppen kan få leta upp oss..då är det ju bra med en mobiltelefon;)        

Fick verkligen jobba på den turen..slänga mig bakom buskar och springa fram o tillbaka..Vince hade kolsyra i kroppen och sket väl i mig..satt o hukade bakom en buske i tron att han skulle bli lite ängslig när jag försvunnit..men ack kvack..efter ett tag sprang han förbi och kastade en hastig blick på mig och fortsatte sin färd bort...  

Men jag kan se mig själv..blir lite lätt hysterisk:) när jag inte har koll så jag "tjatar" så han hör mig inte till sist..så det måste jag jobba på..även det att han ska komma ända fram när jag kallar..har ibland nöjt mig med att han kommer halva vägen fram..ledordet är konsekvent..sagt är sagt och samma sak varje gång!  

Inte så lätt alla gånger..men skam den som ger sig!  

Tjingeling!

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

vincentsetter


Ovido - Quiz & Flashcards