Alla inlägg under mars 2010

Av Catja Lindeblad - 12 mars 2010 15:52

Ännu en "stapplande" dag..fast jag går nog något rakare, har gjort mina övningar som den duktiga flicka jag är(?)

En av dom ska man sätta upp foten på kanten av köksbordet och gunga fram o tillbaka..jisses..ska man klara av sånt i vanliga fall??? jag har nog ett ovanligt högt köksbord..    


Annars har denna dag gått i slöhetens tecken, ovanligt trött har jag varit,   har förstås gått mina turer med Vince och träffat på lite hundkompisar, att promenera var ju bara bra, ju mer desto bättre enl "kotknackaren" och det går faktiskt bättre o bättre så han knäckte nog rätt kota..  

Träffade på K  som var lite depp för det var hans tur o städa :) M hade handlat och då var det den andras tur att städa..ja tänk, att det är nästan likadant i varje par relation..uppdelningen..:) jag har mitt fortfarande i färskt minne så jag drog en djup suck av lättnad..hemma hos mig är det ingen som gnäller på att mina strumpor ligger överallt..bara jag själv när jag allt eftersom upptäcker att "någon" tuggar hål precis vid ankeln på alla strumpor..så helt automatiskt:) har jag blivit bättre på att plocka undan..det ska helt klart vara en hund som lär mig detta,,alla andra tvåbenta har misslyckats;)  

Tjingeling.

Av Catja Lindeblad - 11 mars 2010 17:54

 I dag har jag då för första gången varit hos en kiropraktiker...

Det var fasansfullt...en nära döden upplevelse..  

Trodde verkligen att han bröt ryggen på mig och jag då som så gärna vill ha kontroll och "uppföra" mig ordentligt... jag lovar det var inte ett litet näpet aj som kom över mina läppar, det var ett avgrundsvrål..fy F..vad det gjorde ont!!!!

Var i det närmaste i chocktillstånd när vi var klara och jag ville bara uuuuut..

Men.. o det måste jag ju säga..det är faktiskt lite bättre,jag kan gå utan att grina illa och än så länge har smärtan ej gått ner i vaden som det var innan..så det finns nog hopp även för min rygg:) Nu skulle jag ta det lugnt..inga lyft, böj, eller sitta dom närmsta dagarna..

promenera.. det var bra det.

Ska dit igen den 23 om jag vågar..men det måste jag..för nu ska det bli bra!!

Min arbetskamrat hämtade upp mig efteråt..tänk vad goa människor det finns!!:))

Vince fick klara sig själv ett par timmar och det gick väl bra, såg rätt avslappnad av när jag öppnade dörren..fast när jag kom vid parkeringen, precis utanför så var det någon hund som skällde ett par gånger, om det var Vince.. ja det vet man ju inte.  

Gick en tur sen och vi träffade på Buck och Baxter, vilket var skönt så dom kunde leka loss lite..för några hopp o skutt mäktar jag inte med!      

Nu ska jag lägga mig på golvet ett tag och göra lite rygg gymnastik:) djuren ser mig inte nu så det gäller att passa på,dom blir som tokiga om dom upptäcker mig på golvet!  


Tjingeling!

Av Catja Lindeblad - 10 mars 2010 18:54

 I dag har det varit stora mötes dagen..först var jag på medarbetar samtal..sen dagpersonalens möte..allt gick bra och frågorna som jag först tyckte var krångliga,var helt ok när man väl fick dom ställda till sig.

Har också fått beställt tid till en kiroprakter, förhoppningsvis kan han hjälpa mig...för nu är det riktigt illa...ingen paus i det onda och värk tabletterna hjälper knappt:(


I dag blir min goding 10 månader,   det firade han med en leverpastej smörgås i morse och i em fick han träffa sin favoritsnäcka Coco..

Nu ska jag lägga mig på golvet med benen lite högt..det brukar hjälpa..om jag får ligga i fred förstås..ALLA djuren tror det är puss kalas på gång och kommer i ett huj,   kan vara svårt att värja sig..risken finns att jag blir liggandes på golvet till imorgon:)  

Tjingeling..

Av Catja Lindeblad - 9 mars 2010 12:41

I går var jag då på mammografi..har inte tänkt så mycket på det innan, men nu när jag var där så tyckte jag sköterskan "hummade" så mycket när hon tittade på skärmen..men jag är också en expert på att inbilla mig saker och mitt katastrof tänkande når oanade höjder ibland, två veckor får jag vänta på besked.

När jag kom dit in, på ingång 44 på plan 1 så stod där en kvinna i receptionen som sannerligen INTE kommer att bli årets sköterska, verkligen en otrevlig människa..denna person svarade så snäsigt o surt till en stackare som tydligen var försenad till nåt, trist! Man vill ju gärna mötas av någon medkännande person när man söker vård..

Jag själv slank i väg till plan 2..betydligt trevligare folk där, precis som det ska vara.

   

I dag vaknade jag i tron att jag var förlamad..har sen i fredags haft fruktansvärt ont i mitt ben..det är ischiasen som spökar igen och i morse trodde jag det var kört..men det var Vince..över mina ben låg han och han var så tung kan jag lova..på vä sida låg Nora och på min hö tronade Melvin..   jag var milt sagt ihopa klämd..katterna måste ha kommit in under natten..smygandes..Melvin är en hejare på att öppna dörrar..jag brukar stänga nattetid så att jag kan sova, alla tre djur därinne har jag tänkt kan bli för mycket..    

Men nu beslutade Melvin sig för att ta tillbaka sin sängplats och förpassade Vince till ben änden  

Nå jag hade inte märkt ett skit så det hade väl gått lugnt tillväga..  

I alla fall så tog det tid att komma upp idag, är nog dags att gå till en kiropraktiker eller nåt för nu är det inget vidare..

Lyckades i allafall ta mig till fältet..träffade först på en liten svart hund som jag trodde hette Godis för det ropade hans matte hela tiden men det visade sig att han hette Bolt..o han struntade i vilket som:)   sen träffade vi Kasper med husse, men då var det så kallt så jag kunde inte förmå mig att ta upp kameran och ta en endaste bild..:) dimmigt o råkallt var det idag,så det var skönt o komma hem och ta sig en kopp..nu är det dags med lite mys i tvättstugan, har så mycket tvätt att jag undrar vad jag sysslar med.

Tjing tjong.

Av Catja Lindeblad - 8 mars 2010 12:44

Kvinnodagen idag minsann..och det ska firas genom att göra en mammografi;) fick kallelse förra veckan så det var ju bra.

I dag skulle det vara strålande sol stod det i tidningen men ja..den är där någonstans..man kan skymta den..    

Var uppe på backen idag och snön har försvunnit rätt bra..

Så jag tänkte: nu kan jag köra lite "stanna kvar" övningar sitt o ligg...jo tjena!!! det gick åt fanders.. Vince hade fullt upp med allt annat..vi lyckades till sist, lite kort sådär..jag har väl varit lite slö..har bara övat lite i köket, ute har vi  haft kul i snön;)  

Så nu gäller det att få ihop det igen för han har fixat det med glans innan, snart är det kurs igen..o då kan man inte stå där med skammens rodnad på kinden!!  

Tjingeling.

Av Catja Lindeblad - 7 mars 2010 14:12

Så var det söndag igen o tänk vad jag gillar söndagar;))

Har varit på tur med Vince och efter det hastade jag ner för att köpa mig en fastlagsbulle..det är fullt tillåtet en söndag synnerhet om man varit ute i två och en halv timme.  


I går träffade vi på Balou..korsning Grand Danois och St Bernhardshund, nu är han 6 månader, helt underbar..såg honom första gången när han var 4 mån så han hade växt..

Husse berättade att Balou var döfödd, men att han kämpade med honom i 5 minuter och det gick ju bevisligen bra och sen var han ju "tvungen" och behålla honom, en go hund är det.        


Sen bar det iväg till systerson på kalas..Vince hoppade själv in i bilen efter en viss tvekan när vi kom ut till parkeringen, han är inte överlycklig precis, vare sig för buss eller bil men det går och han har slutat o spy..tack o lov!

Handuken ligger dock alltid i väskan..man vet ju aldrig..

Sen var det fullt ös med 4 hundar men dom skötte sig bra tyckte jag och det var ju kanon väder så dom kunde rasa ut ordentligt..          

Så vi var båda rätt trötta när vi sen kom hem..en trevlig dag/kväll!

Nu ska jag gå igång med katternas pälsar..det tar sin tid och det blir hur mycket som helst.. varenda gång.. jag kanske ska ta och sticka mig en kofta;)

Tjingeling!!

Av Catja Lindeblad - 6 mars 2010 09:36

Underbart väder idag..sol o blå himmel

Har tagit lilla turen, maten har blivit uppäten..katterna ligger i fönsterkarmen och solar sig och jag dricker kaffe..kan inte bli bättre;)

Sitter och samlar kraft till lite städ måste ta ett tag med dammsugaren, det verkar som det måste bli jag i allafall:) ingen frivillig har anmält sig, fönsterna ser också ut att behöva sig en omgång..

Senare i dag bär det av till syster min, systerson ska firas..

det blir säkert full action för det blir fyra hundar på plats..tur då att det inte är ösregn o gegga för det blir spring ut o in

Nu är det dags att komma i gång, mycket att ordna med innan sonen hämtar.

Tjingeling.

Av Catja Lindeblad - 5 mars 2010 18:08

Rätt fredag också..jag är ledig!!  

I går var en seg dag, vaknade lite för sent för min smak så det var i stort sett bara äta lite, rastning av ett styck hund och pyssel med två lurvbollar till katter.. o jisses vad dom fäller nu..har inte städat på ett tag o det syns sannerligen, min röda matta är i stort sett vit..  

Synd att man inte har någon som kan komma och städa till en.. typ en gång i veckan..

Väninnan har ju grabbat tag i dammsugaren mer än en gång här hemma:)) hon är en klippa i mitt liv..men man kan ju inte begära en gång i veckan..eller kan man;)??? det är kanske till att pressa vänskapen till sin spets...fast vi har ju känt varandra sen 1982 o då kan man ju nästan be om vad som helst;)

Varit och beställt mat till min goding Vince och lite extra slank ju ner, fredags gott får han ju ha..katterna fick också lite..fast dom är kräsna så det duger inte med vad som helst, Vince äter allt...han har redan ätit ett grisöra..A jobbade i morse o då vankas det alltid något gott..

Var ute i trädgården o kollade hur det går med mina lökar o jodå..dom kommer mer o mer..så visst är våren på väg..underbar dag i dag sol o blå himmel, kan man bli annat än glad?      

Nu är det mat på gång..och sen vill jag inte missa solsidan skitbra!

Tjingeling!

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

vincentsetter


Ovido - Quiz & Flashcards